питане за усилвател

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Bojo »

Адаш, в ламповия усилвател, едно от най-евтините неща са лампите. Добрия усилватела (не само лампов) си иска качественни компоненти, за да звучи добре. А те не са евтини.

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

мисля че изпускате нещо

#18 Мнение от kiki2002 »

мисля че изпускате нещо , то само за труд и трансформаторите няма
да му стигнат парите :lol:
Bojo написа:Адаш, в ламповия усилвател, едно от най-евтините неща са лампите. Добрия усилватела (не само лампов) си иска качественни компоненти, за да звучи добре. А те не са евтини.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Rumen Suvandjiev »

bojidar111 написа:като ви слушам коментарите и маи ще се откажа за тоя лампов усилвател. като прочетох че за 2 по 2 вата едвам ще ми стигнат 300 лева че та за 40 50 вата то сумата ще е с хиляди.
Няма някаква установена връзка между ватовете и цената.
Цената на едно изделие по принцип се определя от себестойността на вложените материали, количеството и нивото на квалификация на вложения труд и не на последно място резултатът.
Ламповият усилвател изисква скъпи части (самите лампи не са единственият компонент, така, че ако минем на евтини лампи, това не означава автоматично, че усилвателят става евтин), направата му отнема много време и изисква много познания и опит.
Цените, на които се предлагат ламповите усилватели у нас така или иначе са силно занижени, за да бъдат продаваеми. Поинтересувай се колко би ти излязъл поръчков лампов усилвател някъде в чужбина и ще разбереш за какво говоря...
Между другото опитите за пазарлък в цената лично аз приемам като обида за положения от мен труд.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”