Въпрос за една рядка лампа ?
Въпрос за една рядка лампа ?
Попаднаха ми две много интерсни лампи, но не мога да намеря информация за тях. Прегледах два лампови справочника, порових се и в интернет, но нищо не излезе. Лампите са с означение - "E 709". Лампата е триод с директно отопление, вероятно 6,3 волта(за това съдя по буквата "E") . Лампите са производство на Филипс от 20-те или началото на 30-те години. Балона е огромен, а цокъла е като на 300B(с четири крачета, като двете са по-дебели). Те са били на нискочестотен пуш пул усилвател Филипс, вероятно от кино или някакво учреждение. За същаление беше останоло само шасито и двете крайни лампите, всички трансформатори и другите елементи са извадени и предадени за вторични.
Интересува ме, някой има ли информация за тях и дали е правил усилвател с нещо подобно ?

От 1934 - 1935 има лампи с отопление 6,3 волта. За тази не съм сигурен дали е с такова отоление, може да е и с 4 волта. Буквата "E" ме наведе на тази мисъл, но може и да е някакво друго означение. Прилича ми на лампа от рода на ренсовите(RGN). Ще я снимам и ще пусна снимки. Но само това пише на нея - "E 709".
Извинявам се на всички, грешката е моя сега погледнах пак лампите. Надписа е Е707. http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_e707.html Това е лампата. Надписа на едната лампа беше изтъркан и не си личи хубаво, затова реших, че последната цифра е "9, а тя била "7". 

Намерих всички данни на лампата. При 800волта анодно, минус 60волта и аноден товар от 3,5ком, дава 8,5вата. Има и много голямо усилване мю "7", само ме притеснява сравнително голямото й вътрешно съпротивление за триод - 2000ома. Лампата е доста интерсна, може да се заема да си направя един усилвател с нея. 

- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
За спорта става да си спретнеш един усилвател, но хубаво е да имаш известни количества от нея, иначе...pepe написа:Намерих всички данни на лампата. При 800волта анодно, минус 60волта и аноден товар от 3,5ком, дава 8,5вата. Има и много голямо усилване мю "7", само ме притеснява сравнително голямото й вътрешно съпротивление за триод - 2000ома. Лампата е доста интерсна, може да се заема да си направя един усилвател с нея.

Министерство на Звука
We are the Musicmakers
We are the Musicmakers