Manley Lab

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
kpahlev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Manley Lab

#1 Мнение от kpahlev »

Привет!
Зная че не си падате по комерсиалните решения! Но въпреки това:
Изненада ме един моноблок, http://www.manleylabs.com/containerpage ... html#specs
Конструиран е да работи като SE и като РР :-)))
Не коментирам дали е целесъобразно, въпрос на мнение.
Въпроса ми е дали някой е попадал в нет-а на подобна схема.

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Теоретически е възможно да се направи двигател, който да се превключва в двутактов/четиритактов режим. Никой не е седнал да го произвежда, защото микому не е нужно такова изделие. Излиза, че шофьорите са по-умни от хайфистите, защото явно щом този усилвател се произвежда, значи има клиенти за него. Изискванията за изходния трансформатор при SE и PP са толкова различни, че дори теоретически не може да се създаде такъв, който да е оптимален и за двата режима. Усилвателят ще работи зле поне в един от тях, а най-вероятно и в двата.
Да не говорим за това, че да се хаби 300B в клас B си е направо престъпление.

Аватар
analogsa
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от analogsa »

Rumen Suvandjiev написа:Да не говорим за това, че да се хаби 300B в клас B си е направо престъпление.

Че идеята е щура не бих спорил, но кой споменава клас Б? 300В вадят 24Вт в чист клас А push-pull.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivan Rachev »

за някои , в чистия клас А нямат място - обратна връзка , решетачен ток и пуш-пул техниката....без тези 3 решения 300Б изкарва 7-8 вата , с тях 30 вата
п.с.най-доброто обяснение което съм чул , защо пуш-пула не става е на Нелсон Пас - ...ако режете с приятел дърво с трион , дръпни-бутни е подходяща техника...но я се опитаите да свирите на цигулка така...
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
analogsa
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от analogsa »

Ако говорим за клас А в смисъла на Stereophile, това е съвсем друг въпрос. В общоприетите текстове по електроника класовете са ясно дефинирани. Единствено от значение е работната точка а не наличието или отсъствието на обратна връзка или пуш-пул, но аз съм сигурен че това отдавна го знаеш :) Решетъчният ток разбира се променя класа.

Не ми доставя особено удоволствие да се правя на педант, но просто по лесно се води дискусия когато се придържаме към установените дефиниции. Как иначе да разграничим пуш-пул клас А от АБ?

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Ivan Rachev »

:lol: установените дефиници е последното нещо което е удочно да даваш за пример точно тук , a различните класове се различават по звук :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Goro »

Това решение е неудачно в един от двата режима или и в двата, най-вече заради трансформатора. Като техническо решение е възможно, но не претенциозно.

Аватар
kpahlev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от kpahlev »

Ммда, аз в началото, едва ли не помислих че използват два, отделни трафа за двата режима :) Но иначе, предположимо е че поне в единия вариант ще бъде супер компромис....Освен ако не са измислили нещо друго???....
Май, май има отговор! :roll: Макар и "Уеко" :wink: комерсиален:
http://www.audiodesignguide.com/my/sepp.html
Хмм, вездесущия Андреа 8O

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Nikolay_Hristov »

Интересно като схемотехника, но съм далеч от мисълта, че ще набие триоден еднотактник :D Може би не лошо компромисно решение е...

Аватар
kpahlev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от kpahlev »

Аха, далече съм от мисълта да "набие" еднотактник :)
Но ако диапазона на любима музика е доста широк? По-точно Рей Чарлз и Leftfield едва ли ще звучат достатъчно добре на един и същ еднотактник....Аз да си призная през живота си не съм чувал SE :( :( :( Но съм сигурен че за TimoMaas и Diana Krall си трябват различни схемни решения :) ...Нали музиката всъщност е причината...
Така че май е още рано да казваме "такова животно нема"... TubeWorld e пълен с изненади! Слава Богу!:) :) :)

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от velinski »

В Tube World всичко отдавна е открито - и топлата вода, и колелото :D Изненади няма никакви. Изненадите са за слушателя, когато открия магията на семплите еднотактни схеми в клас А без обратна връзка, за които няма стилови ограничения - и Timo Maas и Diana Krall ще се възпроизвеждат еднакво добре, всеки "гаден" дисторшън и всяка нежна цигулка - също!
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

D.Kolev

#12 Мнение от D.Kolev »

äà ðå÷åì åäíî ñõåìíî ðåøåíèå â äâà ïîäâàðèàíòà :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”