EL11=EL84?

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
scalpelo

EL11=EL84?

#1 Мнение от scalpelo »

Имам изгоряла лампа EL11 и не мога да намеря такава на пазара,адекватна замяна ли е EL84 понеже такава мога да намеря.Цоклите на двете лампи не съвпадат което значи че трябва да запоя нов цокъл но от стария излизат не една а няколко жици по точно са запоени в долния му край.Някой знае ли или има чертеж на съответните схеми и кои жици каде трябва да запоя в новия им цокъл.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от velinski »

Няма проблем да се замени

EL11
EL84
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
DDB
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от DDB »

Я като идваш в София, ми се обади на телефон 0899973523 и търси Огнян, ще ти дам ел11, само не ме карай да ти я пращам по пощи итн. , защото един човек вече ме чака 3-ти месец за една пиклива лампа, а аз или забравям, или не стигам до пощата и вече ми е страшно неудобно. Обади се и ела си я вземи.

scalpelo

#4 Мнение от scalpelo »

Не разбирам кой знае колко и не мога да си обясна как трябва да се свърже.От лампата EL11 излизат 8 "крачета" съответно в цокъла има 8 дупки и за него са запоени от долната му страна толкова жици.От EL84 излизат 9 крачета цокъла има 9 дупки които трябва да бъдат свързани с 9 жици или греша.Та аз ли бъркам в броенето или има някакъв специфичен начин на свързане(не мога да видя как са свързани в момента жиците).Благодаря Ви за търпениете и помоща!

scalpelo

#5 Мнение от scalpelo »

DDB в най скоро време ще идвам до София даже ще пратя мой познати да я вземат за по скоро време.Тия дни ще ти се обадя понеже свърших парите в картата.Благодаря ти предварително за помоща и имаш не една а две бири от мене!

Аватар
p_h_i_l_i_p_s
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от p_h_i_l_i_p_s »

Приятелю мисля че имам 2бр.

scalpelo

#7 Мнение от scalpelo »

p_h_i_l_i_p_s написа:Приятелю мисля че имам 2бр.
От кой модел.Имаш ПМ.

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”