Още един проект с 6С4С
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ами и аз съм мислил по темата, но при конкретна реализация винаги опирам до значителни противоречия с "пуристките" изисквания при ламповата схемотехника, на които в момента съм застъпник, защото вклчваме поне две допълнителни вериги по пътя на сигнала - "датчика" и "регулиращият елемент", дори да елиминираме самата автоматика, пък билo и тo OP, процесор, или дори и DSP.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Мислех си за един резистор 1 ом (или по-малко) в катода и преобразувател ток-напрежение с ОУ (евентуално 1 PNP транзистор OK в изхода ако се налага да работим с по-голям ток), изхода на това серво през RC филтър да се подава като преднапрежение към решетката.
Това е само идея, без да съм правил точни сметки.
Това е само идея, без да съм правил точни сметки.
-
AHDPO
Bojo, от десетина дена все не ми остава време да ти напиша нещо, което си мисля... в твоята схема драйверната триодна система е с "пентодна" изходна характеристика по постоянен ток и с източник на ток може да се сбори... Като си ги слагал IXCP-тата двете триодни системи влязоха ли в режим??AHDPO написа:Благодаря, Bojo, за отзивите! Е, не са кой знае какви подробности, но има време...Bojo написа:Ами пробвах набързо и веднага ги махнах.AHDPO написа:Bojo, трябва да призная че ме мъчи любопитството немалко дали си имал възможността да опиташ великите ми източници на ток и как си ги намерил като Звук...
Междувременно, за 6Н8С, без претенции
http://audioportal.ru/forums/showthread.php?t=4431
С уважение,
АндроIMHO "нищо" е малко силно казано тука, ама "нима това е най-важното"Bojo написа:То явно си трябва борене. Нищо не става случайно, лесно, ефтино и бързо....
Bojo написа: Темата се развива, а ...![]()
С уважение,
Андро
С уважение,
Андро
-
Bojo
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Нищо не разбрах за "пентодната" изходна характеристика.AHDPO написа: Bojo, от десетина дена все не ми остава време да ти напиша нещо, което си мисля... в твоята схема драйверната триодна система е с "пентодна" изходна характеристика по постоянен ток и с източник на ток може да се сбори... Като си ги слагал IXCP-тата двете триодни системи влязоха ли в режим??
С уважение,
Андро
-
AHDPO
Нали на втората ти триодна система има немалък резистор в катода... Е, с неговото влияние изходното съпротивление на тая триодна система се увеличава, нали? Доколкото знам Ri'=Ri.[1+(S.Rk)]. Все едно това (всичко е по постоянен ток) вече не е триод, а пентод, ще се съпротивлява на изменението на анодния си ток <=> при малки разлики на анодния ток (като постояннотокова работна точка) ще има големи разлики в напрежението на анода. Така по-разбираемо/по-удачно ли го обясних?Божидар Божанов ака Bojo написа:Нищо не разбрах за "пентодната" изходна характеристика.
С уважение,
Андро