sense 12
- Milen Gogov
- има известен опит
- Обратна връзка:
sense 12
Значи аз и един приятел решихме да направим този усилвател по проекта на Rutcho ( http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... rint&sid=4 ), засега сме в етап на събиране на отделните компоненти.... та въпроса ми е понеже аз ще се занимавам с външния дизайн на усилвателя, от какъв материал да направя плочата на която ще стоят лампите - четох че е хубаво да е медна плоча или алуминий, но аз имам парчета гетинакс (от 1.5мм до 24мм дебелина), pvc (разни прозрачни и сивкави пластмаси ми се мотаят тук) и дървени плоскости... отделно имам стъклотекстолит медно фолиран до 2.5мм дебел.... и незнам какво да избера... помагайте 

-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Milen Gogov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нали няма да подлагаш ампа на краш тестовеMilen Gogov написа:ако реша да го правя на pvc 10мм плоскости, топлината от лампите няма ли да стопи пласмасата? а гетинакса не ми харесва много защото е доста чуплив (поне този който имам)

Успех!
- Milen Gogov
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Лампите си пекат, така, че с PVC ще има сериозен проблем.
Да се поставя медна плоча на усилвател от такъв клас е необосновано - това стъпало няма претенции за High-End.
Според мен стъклотекстолитът 2.5mm, като му се махне медното фолио е най-добото решение. Гетинаксът също става.
Едина стара хитрост - преди да е направена кутията всички детайли се разполагат върху картон, свързват се и се търси оптималното разположение на трансформаторите един спрямо друг за най-малък брум.
Отбелязваме върху картона точно местата им и след това го използваме като шаблон за изработката на шасито.
Да се поставя медна плоча на усилвател от такъв клас е необосновано - това стъпало няма претенции за High-End.
Според мен стъклотекстолитът 2.5mm, като му се махне медното фолио е най-добото решение. Гетинаксът също става.
Едина стара хитрост - преди да е направена кутията всички детайли се разполагат върху картон, свързват се и се търси оптималното разположение на трансформаторите един спрямо друг за най-малък брум.
Отбелязваме върху картона точно местата им и след това го използваме като шаблон за изработката на шасито.
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Между другото наскоро видях панел от двустранно помеднен текстолит и ако се лакира като хората изглежда досущ като чиста мед - трябваше да го пипна за да се уверя че не е. Така че и това е евтина опция за "скъп" външен вид.
Само трябва да се внимава какви тежести се слагат отгоре, че увисва.
Само трябва да се внимава какви тежести се слагат отгоре, че увисва.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- Angel Dimitrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това си го написвам на стенатаRumen Suvandjiev написа:...

- Milen Gogov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Ivan Minkov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Milen Gogov
- има известен опит
- Обратна връзка:
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка: