Кратък преглед на българския пазар на електронни лампи

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#1 Мнение от velinski »

Похвално начинание :)

Но трябва да се вкара и магазина зад Булбанк и долу на Лъвов мост - там има доста интересни руски лампи също.

А чуждите лампи наема ли се някой да опише, че те са по-интересни според мен :)
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

чудя се

#2 Мнение от kiki2002 »

чудя се дали ще е от полза едно описние на ламбетата които имам в повече ?

полугрец

re:kiki

#3 Мнение от полугрец »

не съм сигурен, че е добра идея кики, някои хора изкупуват лампи като луди и ги препродават над 200 пъти по-скъпо , давам пример: някой е изкупил всички 6Ц4П от пасат за по 2,30 лв , за да ги продава в своя магазин за 20 лв./бр. (лична информация) . Естествено всеки има право да си купува колкото и каквото си иска, обаче като речеш да си вземеш 2-3 бр. ..и ги нямааа....или ги има за 20 лв..... това правят търгашите... :evil:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Идеята е чудесна.
Но kenotron е прав - тази информация може да дойде добре дошла за разни търгаши, които ще знаят едновременно какво интересува хората, които се занимават с лампов DIY, както и откъде могат да го иззкупят.
Лично аз съм бил подпитван от предприемчиви люде за първото...

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: re:kiki

#5 Мнение от velinski »

kenotron написа:не съм сигурен, че е добра идея кики, някои хора изкупуват лампи като луди и ги препродават над 200 пъти по-скъпо , давам пример: някой е изкупил всички 6Ц4П от пасат за по 2,30 лв , за да ги продава в своя магазин за 20 лв./бр. (лична информация) . Естествено всеки има право да си купува колкото и каквото си иска, обаче като речеш да си вземеш 2-3 бр. ..и ги нямааа....или ги има за 20 лв..... това правят търгашите... :evil:
Не се шашкай кенотроне - 6Ц4П е глупав изправител и "свири" лошо - окталният 6Ц5П е много по-добър, а ако те интересува, знам къде го има за около 3 лева :)

И тоя дето ги продава за по 20 лева бройката имам подозрения че ще ги продава още 300 години на тая цена :)
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от velinski »

Лошото е, че и в Русия цените на новите лампи скочиха сериозно и то единствено заради търговците.

Защото себестойността на една руска лампа продължава да е супер ниска, но какво остава на заводите след като препродавачите определят до 30 пъти по-високи цени за да изкарат някоя рубла от американския пазар например.

Миналият месец говорих със завода Рефлектор в Саратов за 50 броя 6Н30П - те обясниха че лампата излиза на цена $8.50, но дистрибутора я продава за $14 и прави отстъпки при над 500 бройки! А завода не може да ми продаде директно на мене защото си имали договор с дистрибутор. И тяхната не е лесна :roll:

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Тук е моментът да спомена, че у нас се внасят руски лампи ново производство, но с параметри извън допустимия производствен толеранс.
Абе въобще трябва човек сериозно да си отваря очите, особено ако поръчва количество....

Аватар
kiki2002
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Прави сте

#8 Мнение от kiki2002 »

Прави сте явно ще обменяме дании само по телефоните по този въпрос

Rutcho написа:Тук е моментът да спомена, че у нас се внасят руски лампи ново производство, но с параметри извън допустимия производствен толеранс.
Абе въобще трябва човек сериозно да си отваря очите, особено ако поръчва количество....

Аватар
dpi66
чете
Обратна връзка:

Re: re:kiki

#9 Мнение от dpi66 »

здрасти Велински.
Би ли ми казал от къде да си купя 6Ц5П, имай предвид, че ще обясняваш на човек живеещ в прованса.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от velinski »

Пусни ми на лично съобщение колко бройки ти трябват.

Тия за 3 лева отдавна ги изкупиха - виж от кога е темата.

И за в бъдеще ако имаш питане конкретно към някого - пускаш лично съобщение, лесно е :)

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”