---------
БДС
1510-56
---------
ТИП
РII 56-1
---------
Завод ВОРОШИЛОВ София
---------
ф № 27042
---------
57
---------
Производство е 1957 година. Взети са му двата високоговорителя, отзад на капака пише където е изхода за външен високоговорител 3-5 ОМА. Не мога да кажа дали високоговорителите са били 4 или 8 омови е как са били вързани, последователно или паралелно.
Двете червени жици излизат от изходното трафче и отиват във високоговорителите(които сега ги няма). Като го взех тая техника вътре се клатеха два зелени преплетени проводника които съм ги снимал с тия идващи от трафа. Какво ще е общото съпротивление на два паралелно вързани висоговорителя от по 8 ома? Знам къде да намеря формулата ама не ми се търси сега...
Всички лампи са си на мястото!!! Само EL84 e заменена с 6П14П-К
ЕМ80 която трябва да се закрепи в предната част на кутията за да свети.
EZ80 на Tungsram над трафа.
ECH81 и EF85 Tungsram на преден план
EBF80 на заден план със изтъркани надписи и 6П14П-К на преден план
Срязян е и кабела на захранването към 220V, това дето се мандахерца пред трафа.
Направил съм 150 снимки на тоя радио-грамофон и те са адрес:
http://www.karatebulgaria.com/alex/priv ... index.html
Търся хора които да дават акъл. Естествено че ще може и да се идва на огледи на място. Аз съм в Изток, близо до хотел Плиска.
Рамото на грамофона е със заключване и затова е оцеляло 50 години. Всички кабели на прима виста са си на мястото!!!
Има омаслени елементи, които най-вероятно са кондензатори. Ако някой има схемата на това изкопаемо нека да ми се обади.
След като поодлежи целия проект по възтановяването на тая техника, и аз не успея да се справя имам устна предварителна уговорка с един човек от Етераудио, да им го дам на тях да го възтановяват. След като проработи ще го обявя за продаване. Не приемам предварителни заявки за закупуването му.