Драйвер ГМ70, ГУ81М

Ако знаеш какво искаш!
Съобщение
Автор
Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Daniel Petrov »

worker написа:Благодаря за отговора. аз съм слушал лампови усилватели и съм правел и знам каква е разликата, но може би ви не сте слушали добре направен друг усилвател.
Нещо си в грешка мой човек, аз конструирам еднотактни транзисторни клас А и имам доволно много експириънс в тая област, явно наистина не си слушал добре направен лампов, или нямаш свестни говорители.
Ако случайно си забелязал, темата е "драйвер за ГМ70/ГУ81М"
Всичките ти постове са оффтопик и аз като администратор би трябвало да ги изтрия.
Ако толкова много ти се дискутира, във "флейм уорс" има тема "лампи срещу транзистори", пиши там, тук не е правилното място!
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

worker

#17 Мнение от worker »

widowmaker написа:
worker написа:Благодаря за отговора. аз съм слушал лампови усилватели и съм правел и знам каква е разликата, но може би ви не сте слушали добре направен друг усилвател.
Нещо си в грешка мой човек, аз конструирам еднотактни транзисторни клас А и имам доволно много експириънс в тая област, явно наистина не си слушал добре направен лампов, или нямаш свестни говорители.
Ако случайно си забелязал, темата е "драйвер за ГМ70/ГУ81М"
Всичките ти постове са оффтопик и аз като администратор би трябвало да ги изтрия.
Ако толкова много ти се дискутира, във "флейм уорс" има тема "лампи срещу транзистори", пиши там, тук не е правилното място!

Благодаря за забележката можете да изтриете всичко. Ако дадете някаква реализуема схема на 50 вата стъпало лампово и кажете от къде бих могъл да си набавя свясни лампи и кои да ми навие трансформаторите срещу заплащане бих експериментирал. можеи да е с гу50 или подобна от ново поколение но не и с гу 80 .А за говорителите сте прави не са чувствителни и изискват доста мошност за да се чуват като хората Magestik 10 инча са и са комплект 5 броя но са правени по място защото имах проблем с мястото, така че не са цвете за мирисане колните- но звучат все пак много по-добре от всичко от маркет и сие .Одавна не съм чувал добра лампа и ще истинско предизвикателство да направя нещо.Мерси ако някой се отзове и прати схема на нещо работещо -засега нямам време да експериментирам.

gogo
отстранен

Re: Драйвер ГМ70, ГУ81М

#18 Мнение от gogo »

widowmaker написа:ГРЕШНА СНИМКА
Я какъв драйвер за ГМ70 :lol: :lol: :lol:

Не знаех че моят Eminence Beta10CX може да свърши тази работа :lol: :lol: :lol:

Widowmaker, някакво объркване е станало с линковете към картинките (или по-скоро с имената)?

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Stefan Stefanov »

Просто някой е качил нова картинка върху старата.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Daniel Petrov »

Ами кръщавайте ги драйвер едикакъвси, а не само драйвер...
То се отнася и за мене де :mrgreen:
Сега ще я кача пак.

Изображение
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от velinski »

добре изглежда

може би е добре да сложиш и по един резистор ~ 300 ома директно на решетките за стабилност на триодите

5687 не е от най-микрофоничните лампи, но по един резистор на решетката не вреди

айде лепи го и казвай как свирят ГМ70-ките :)

и друго - 5W ги смятам недостатъчно за 68к резистора - ще пече страшно
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

IvoNovakov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от IvoNovakov »

Уидоу, много я "галиш" тая лампа :wink: с няколко милиампера,я и дай газ :D

世間は狭い!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Daniel Petrov »

Аз съм фен на малките токове, не обичам да ги пържа...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Bojo »

Махни ги тези двата кондензатора, усилване ли не ти достига? Верно че са Сребърно-танталови но нали най-добрият кондензатор е този който го няма.

gogo
отстранен

Малко встрани от темата, ама все пак...

#25 Мнение от gogo »

...замисляли ли сте се да се използва не триод за драйвер, ами например тетрод? Сега експериментирам (все още) с един много добре звучащ чист тетрод - 6Е5П (ама "Е"-то е оборотное :D ) като драйвер за 6С33С и резултатите са много впечатляващи. Определено го предпочитам пред 6Н8С за целта, за 6Н9С изобщо не говоря - тя не може да се справи изобщо с големия входена капацитет на 6С33С. А за ГМ70 нещата би трябвало да изглеждат по същия начин...

Публикувай отговор

Обратно към “Лампови усилватели”