С какъв метал може да се "облече" трансформатора?
С какъв метал може да се "облече" трансформатора?
Магнитен или немагнитен? Имам предвид за по-добър външен вид, естествено - както правят почти всички от производителите на лампови усилватели, всеки един трансформатор или дросел си е в собствен кожух, който (поне на вид) е метален.
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Teodor Gugulanoff
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ама дървото не е никакъв екран - става само с декоративна цел.
Ако ти трябва екран няма нищо по-добро от медта (тоест има - среброто, златото и платината
)
Ако ти трябва екран няма нищо по-добро от медта (тоест има - среброто, златото и платината
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
velinski написа:Ама дървото не е никакъв екран - става само с декоративна цел.
Ако ти трябва екран няма нищо по-добро от медта (тоест има - среброто, златото и платината)
п.с. притежавал ли си някога два абсолютно еднакви амп-а единия дървен другият метален ? или твърдението ти по4ива само на теория ?
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
За материала като цяло - да - дървото е най-доброто. За мен дори лампи сложени директно върху дървена плоскост ми звучат много по-меко и натурално от лампи сложени на метална плоскост или шаси.
Въпросът беше, че ако човек се чуди как да си екранира траф (на мен ми се е случвало, след като трафа беше на 3 сантиметра от входните лампи в микрофонен предусилвател, а не исках да екранирам самите лампи) може да използва медна ламарина или медно фолио. А след екранирането определено си реших проблема с брума - просто трафовете имат стабилно електромагнитно излъчване - особено ламелните, тороридите излъчват много по-малко, но пак въздействат върху по-чувствителните високочестотни пентоди с високо усилване.
Въпросът беше, че ако човек се чуди как да си екранира траф (на мен ми се е случвало, след като трафа беше на 3 сантиметра от входните лампи в микрофонен предусилвател, а не исках да екранирам самите лампи) може да използва медна ламарина или медно фолио. А след екранирането определено си реших проблема с брума - просто трафовете имат стабилно електромагнитно излъчване - особено ламелните, тороридите излъчват много по-малко, но пак въздействат върху по-чувствителните високочестотни пентоди с високо усилване.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако искаме да сме прецизни няма как да не отчетем влиянието на един екран от магнитен материал независимо от дебелината му.
Това важи особено много за трансформаторите с немагнитен процеп.
Елемантарно измерване на индуктивността (особено на първичната при изходните) лесно доказва това.
Матераилът за капачките определено има значение. Пробвал съм масивни алуминиеви отливки, пробвал съм неръждавейка, както и дърво.
Във всички случаи има разлика.
Кое е най-добро? Това, което най-много ти хареса на звук...
Това важи особено много за трансформаторите с немагнитен процеп.
Елемантарно измерване на индуктивността (особено на първичната при изходните) лесно доказва това.
Матераилът за капачките определено има значение. Пробвал съм масивни алуминиеви отливки, пробвал съм неръждавейка, както и дърво.
Във всички случаи има разлика.
Кое е най-добро? Това, което най-много ти хареса на звук...
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: