Âúïðîñ çà òðàôîâå?
-
DICHI
Âúïðîñ çà òðàôîâå?
Çäðàâåéòå!Èñêàì äà ïîïèòàì çà èçõîäÿùè òðàôîâå.Íÿêîé îïèòâàë ëè å ñ òðàô íàâèò îò ìèêðîâúëíîâà ïå÷êà?À è åâåíòóàëíî êàê ñå ñïðàâÿòå ñúñ çàâàðåíèòå ëàìåëè?
-
IvoNovakov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
полугрец
re: DICHI
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Понеже стана на въпрос материала за изходните трансформатори ме осени една еретична мисъл:
Пробвал ли е някой да навие траф от комбиниран магнитопровод (визирам примерно два тороида единият от силициева ламарина другият феритен долепени един за друг и намотката отгоре общо за двата)???
Другият въпрос е с паралеленето на трансформатори.Мисля че три броя малки трансформатора в паралел ще е по добре от един по голям!

Пробвал ли е някой да навие траф от комбиниран магнитопровод (визирам примерно два тороида единият от силициева ламарина другият феритен долепени един за друг и намотката отгоре общо за двата)???
Другият въпрос е с паралеленето на трансформатори.Мисля че три броя малки трансформатора в паралел ще е по добре от един по голям!
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
трансформатори
Престани да мислиш за глупости.
-
полугрец
три броя малки трафа- става, в общи линии се получава по-голяма типова мощмост на трафа, но за изходен по тоя начин можеш да увеличиш индуктивността респ. долната гран. честота , но надали ще увеличиш изходната мощност от трафа защото прозореца няма да ти позволи да навиеш по-дебели проводници, дано да съм ясен...Fenkiller написа:Понеже стана на въпрос материала за изходните трансформатори ме осени една еретична мисъл:
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
traf
Няма по-добър магнитопровод за изходен трансформатор от феритния. Но не се използва защото допуска малка индукция (0.4 Тесли). По същата причина е безсмислено да се спаралелват два магнитопровода от силициева ламарина и феритен.
Последователно или паралелно включване на трансформатори не е желателно, защото магнитопроводите имат голям толеранс и мощностите ще се разпределят неравномерно. За най-ниските честоти единия винаги ще се насища по-рано.
Или както се казва: "Козата си сака пръч".
Последователно или паралелно включване на трансформатори не е желателно, защото магнитопроводите имат голям толеранс и мощностите ще се разпределят неравномерно. За най-ниските честоти единия винаги ще се насища по-рано.
Или както се казва: "Козата си сака пръч".