Обаче аз намерих една сърцевина, която е точно от подобен трансформатор, но моя милост рзглоби преди години поради нуждата от проводник и поради вродена несъобразителност. Както и да е - въпроса: какви са изискванията към такъв траф и по точно секционират ли се намотките, ако да как ... и т.н.? Първото което на мен ми хрумна е да взема два паралелни проводника и да навивам заедно първичната и вторичната намотка. Викам си идеално - ще имам голяма взаимна индуктивност. После обаче се сетих, че може би ще има и голям капацитет между двете намотки. Прочетох, че в подобни трансформатори за да се намали този капацитет се слага екран между намотките, но пък тогава няма ли да се влоши прехвърлянето на високите честоти? От друга страна това не е за hi-fi приложение и не ми трябва равна характеристика до 20kHz, но пък от псевдо опит съм установил, че трафа е хубаво да си е на 6 (до колкото е възможно), а пък ако има нужда от нелинейности в характеристиката (както обикновено е в китарните джаджи) те по възможност да не са от трансформатора. Така, че ще съм благодарен да чуя съвети и то не само за намотката, а и изобщо за проектиране на такива трафчета.
Айде със здраве
Ваш Фире Гарден