Може ли малко помощ?

Съобщение
Автор
muftata

Може ли малко помощ?

#1 Мнение от muftata »

Значи располагам с Лап-топ компак пресарио м-2000 и Ресивър Пионеер всх-516.
Имам малък проблем, Ресиверът има УСБ вход. аудио вход, разбирасе има и чрез чинчове :D . Проблемат в там че когато искам да взема сигнал от пц-то чрез усб просто нестава, никои от усб-тата не ми искарва аудио сигнал . windowsa ми е xp home .При закопуване на ресиверът в книжката пише, че може да се свърже както кам ipod така и към PC но при мен не става !!! Каде е проблема ??? Защо немога да взема сигнал от лап-топа и да го свържа чрез усб към ресиверът ? тоест стремя се към цифров сигнал
за по добро качество на звукът.
Исползвам една от наи добрите програми за мен специално TRAKTOR DJ
и имам доста добри подобрители на звукът като DFX примерно
sound card mi e conexant AMC audio и има доколкото аз знам само един изход за слушалки и вход за микрофон.
Моля, кажете ми какво да направя, какво да променя та да получа аудио сигнал през USB и по този нaчин да свържа лап-топа към ресиверът чрез usb ?

ByD

Re: Може ли малко помощ?

#2 Мнение от ByD »

muftata написа:Проблемат в там че когато искам да взема сигнал от пц-то чрез усб просто нестава, никои от усб-тата не ми искарва аудио сигнал .
Като включиш USB-то на ресивъра към това на лаптопа, появява ли ти се в списъка със звуковите карти на компютъра нещо от типа на USB Sound Device? Ако да - трябва да избереш него, като карта за възпроизвеждане в програмата, с която слушаш. Ако не - не съм сигурен, че ще се получи тази работа. Аз съм пробвал на 916 и 1016 с USB Flash - свири без проблеми от него, но не съм го вързвал към PC-то, за да видя какво точно се получава.
muftata написа:Исползвам една от наи добрите програми за мен специално TRAKTOR DJ
и имам доста добри подобрители на звукът като DFX примерно
Тези по-добре ги забрави, особено "подобрителите" на звука.

konopa

#3 Мнение от konopa »

Нормално то usb ти на ресивъра ти е направен за флаш памет ,външен хард но не и да го вързваш дирекно към компа . Те си имат boot файлове качени вътре. А за conexanta не чакай качество, а пък и за трактора ще имаш много забавяне.

Аватар
sasbgsas
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от sasbgsas »

Има и друг начин на връзка (стига да се подържа от лаптопа).
Разгледай внимателно опциите на аудиото (Conexant-та) ако има възможноста за отметка на DIGITAL OUT сложи я и погледни вътре в самите букси на изходите за слушалки и микрофон. В едната букса би трябвало да виждаш светлина. Ако е така, намери си оптичен кабел и пробвай с него.

Успех.

muftata

#5 Мнение от muftata »

USB вход и Sound Retriever технология за възтановяване на компресирани записи осигуряват свързване и просвирване от PC или MP3 плеъри
Тогава това как даси го обясня ? когато го купих там ми пишеше , че може да се свърже кам пц , но вероятно са имали претвид не-лап топ
:roll: незнам . Ужас а относно SAUND DEVICE НЕ МИ СЕ ПОЯВЯВА НИКЪДЕ на ресиверът исписва ERROR. От магазинът на Pioneer ми казаха че трябва да располагам със Saund Card която да располага и с изход USB , някакви такива ми говореше тогава продавачката .
Незнам какво да правя объркан съм , моля кажете ми какво да направя ?

D.Kolev

#6 Мнение от D.Kolev »

muftata написа: Îò ìàãàçèíúò íà Pioneer ìè êàçàõà ÷å òðÿáâà äà ðàñïîëàãàì ñúñ...
òîâà êúäå, â ñúðáèÿ èëè â ìàêåäîíèÿ.

muftata

#7 Мнение от muftata »

В България
Имали някакво решение по въпроса ?
Може ли да се нагласи някак си ?
Разгледах една тема която сте я дискутирали и там видях една платка , която мисля беше някакъв заместител на звукова карта или греша ? ако това нещо реши проблема , как да се здобия с нея ? По какъв начин мога да я ползвам

D.Kolev

#8 Мнение от D.Kolev »

à, òè ñè çíàåë áúëãàðñêè :D
íà òîÿ êîíåêòîð ìîæå äà çàêà÷àø ñàìî ïàìåò - óñá ôëàø èëè âúíøíè óñá äèñêîâå è îò òÿõ äà ïðîñâèðâàø ìóçèêàëíè ôàéëîâå êàòî óïðàâëåíèåòî ñòàâà îò ðåñèâåðà.
ìîæå äà èçòåãëèø óïúòâàíåòî íà ïî-ãîðíèÿ ìîäåë îò òóê
http://www.superfi.co.uk/extras/Pioneer ... manual.pdf
íà ñòðàíèöà 34 å îïèñàíî ïîäðîáíî.

muftata

#9 Мнение от muftata »

Г-н Колев, благодаря за информацията , но форматът които получих не ми го отваря тоест pdf абсолютно всякаква информация в този формат не мога да я отворя нито разгледам защо ?

Аватар
Mitakaa
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от Mitakaa »

muftata написа:Г-н Колев, благодаря за информацията , но форматът които получих не ми го отваря тоест pdf абсолютно всякаква информация в този формат не мога да я отворя нито разгледам защо ?
?????????? :cm А ти за Adobe Reader чувал ли си

muftata

#11 Мнение от muftata »

М-м да но мисля , че не разполагам с него може ли линк дето да го истегля за момент ?

LaMqTa
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от LaMqTa »

muftata

#13 Мнение от muftata »

Ок ,мерси много истеглих го вече !

muftata

#14 Мнение от muftata »

Има един лек проблем Г-н Колев !
Адресът който сте ми дали е за 916 а аз имам 516. Вазмойно ли е да ми изнамерите инфо за 516 ?
Благодаря предварително.

D.Kolev

#15 Мнение от D.Kolev »

å íàëè êàçâàì ÷å ôóíêöèÿòà íà òîâà ÓÑÁ è ïðè äâàòà ìîäåëà å åäíàêâà. óïðàâëåíèåòî ñèãóðíî å 99% ïîäîáíî.
êîìïþòúð çàáðàâè äà âúðæåø òàì ïî êàêúâòî è äà áèëî íà÷èí.åäèíñòâåíî ìîáèëíà ïàìåò.

Заключено

Обратно към “Цифрово аудио”