muting транзистори в изхода на ЦД

Съобщение
Автор
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

мутиг транзистор

#3 Мнение от Goro »

Мутиг транзистора е със свързан към маса емитер, а базата му също е в нула, когато не е мутнат. Изходящият сигнал има 1 в пикова стойност, която леко отпушва колоекторния преход през отрицателния полупериод и създава неоправдани нелинейни изкривявания. Влиянието е малко, но съществува. Решението е евтино и ефектно и затова масово се прилага, защото не пречи на повечето потребители.

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#4 Мнение от Dman »

Махай веднага мютинг-транзисторите и електролитните в изхода и звученето ще се подобри осезателно. :smt026

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Borislav Uzunov »

Другият вариант е....да ги замениш с реле. Имам едно sony cdp 227 което е с точно такова решение.
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Borislav Uzunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Borislav Uzunov »

За кой дак говориш?
Министерство на Звука
We are the Musicmakers

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Rusin Atanasov »

beauty_divine няколко хора ти писаха за тези муте транзистори . И моето скромно мнение е такова . Скромно защото от мод на плеари не разбирам много ........абе знам че нищо не знам в предвид знанията на другите но гледам да се събразявам с тях. Виж има доста теми в този раздел, който ще ти бъдат много полезни сигурен съм . Преди време се сдобих с плеар техникс /имам пусната тема за това/ и реших да го модна. Има доста неща за правене още по него но това което е сега е по добре от това което е бил преди мода. Дака гледам че е същия като моя MN6474. При мен захранванията му са събрани на общи пътечки а някой минавят под самият чип така че няма как да ги разеля :twisted: . Задължително ако при теб има възможност разделяй аналоговите и цифровите +5В и стабилизирани поне 2 пъти. При мен като не можаш да разделя захранването на дака поне му пуснах отделно траф, грец/шотки/, капацитети и стабилизатори тл 431. С друг траф захраних аналоговата част . Вярно сега имам 3 трафа в плеара но така си свири чуствително по-добре :) . За трафове ползвах от тези капсулованите на ANG, заляти с някаква смола в пластмасова кутия и с възможност за монтаж на платка. Взех ги от магазин Конрад мисля 3-4 лв бяха. Добре е да демпваш шасито с по тежка плоча под механиката.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Fenkiller »

Почти няма какво да добавя към съветите дадени до тук само се старай да захранваш интегралните схеми максимално близо без да ползваш оригиналната топология на платките (дори това да коства голямо рязане с макетния нож!)!По възможност разделяй различните "маси" с шунт-дросели по местата им особено ако ползваш повече от два захранващи източника(трансформатора)!
Успех!
"Нещата работят добре когато са направени добре!"
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Rusin Atanasov »

Радвай се че при теб мода е облекчен от производителя :) . двойно стабилизиране означава че ползваш няколко стабилизатора . примерно 1 стабилизатор на платката на захранването и 1 стабилизатор до самия чип който захранваш. трафчетата на АНГ не съм ги екранирал и на слух поне не долавям "да се чуват в ефир" :D

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”