Групова поръчка за ОПЕРАЦИОННИЦИ

Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Групова поръчка за ОПЕРАЦИОННИЦИ

#1 Мнение от Bojo »

В началото на следващата седмица мисля да порчам ОПове? За мен лично OPA2604 - DIP8. Ако има и други желаещи нека да пишат кави точно искат, какъв корпус и аз ще питам за цената. Ще постна цените и пак всеки да пише какво и колко бройки иска. Мин. бройка е 10 бр., а доставката до 10на дни. Фирмата е Футурел. Очаквам цените да са тънки.

ПП След това смятам да поръчам и малки платчици за тях с конвенционални елементи и MKP кондензатори + захранване, подходящи за UPGRADE на CDта.
Последно промяна от Bojo на Съб Яну 08, 2005 9:48 pm, променено общо 1 път.

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#2 Мнение от THX »

Bojo HUBAVA IDEA i na men mi triabvat.
TRIABVA DA SMENA
VAV RECEIVERA IMA
2 DVOINI SMD SLED DAC
4 DVOINI SMD SLED ELEKTRONIA VOLUM KONTROL
VAV DVD-TO
3 DVOINI SMD
I ako se nameriat prehodni platki shte e sashto dobre
za niakakvi varianti.
DANO KATO GI UPGREIDVAM DA NE SA ZALEPENI ZA PLATKATA
SMD-TATA:oops: :oops:
-----------------------------------------------------------------
2604 SA DOSTA VISOKO4ESTOTNI NE SE LI VAZBUJDAT
SPIRASH LI GI VAV OBRATNATA VRAZKA SAS NIAKAKCO SI *C* ?
IMA LI 4UVAEMA RAZLIKA ot 2134 i 2604 PROBVAL LI SI ?
-----------------------------------------------------------------
A IMA LI KADE DA SE PORA4AT ELEKTROLITNI KONDENZATORI ZA
AUDIO SIGNALITE 4E TUKA VAV PLOVDIV E PROBLEM :oops:
10uF
47Uf
100uF
============================================
TAKA 4E AZ SHTE PORA4AM SAMO DA SE DOOTO4NIM I GOTOVO
NO PROBLEM.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Bojo »

Да сравнявал съм точно (и само тях) 2604 и 2134. Субективно 2604 ми хареса повече (с малко, и не знам точно с какво). Схемата беше за микрофонен усилвател. След това съм заменил доста 5532 с 2604 в ЦДта и резултата винаги е бил осезаемо по-добър, дори да не пипам останалите компоненти. Дори ми се е случвало да го правя на "ултра-супер-турбо-дизел намахани модели на известни фирми и там резултата е направо потресаващ. И винаги със се чудил защо са сложили 5532 или ...... С други операционки на BB или AD не съм се заигравал и затова чакам да получа и други мнения... Аудиомен, Змей,...., кажете какво мислите по въпроса!

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#4 Мнение от THX »

O.K.
Shte 4akame oshte komentari.
A NESHTO PO TEMATA ELEKTROLITI I TAKIVA ADAPTORI.
Изображение
Изображение
http://www.cimarrontechnology.com/index ... Category=5

audioman

#5 Мнение от audioman »

Хубави операционници много, зависи ко за какво приложение се ползва. Змея не го питай за ОУ :wink:
Иначе AD имат бол!
За развръзващи елементи твърдо предпочитам SMD multilayer ceramic, ако ще се правят адаптори и аз съм за.
OPA2134 при 10 бр трябва да е под 4BGN мисля, иначе няма смисъл. 604 серията не ме интересува /засега/
интересува ме малко количество PGA2311 :wink:
THX, 604/2604 сериите не са толкоз бързи, аз пускам 100-500 MHZ-ови операционници на качествени платки, дори и на макетки, ако се спазват елементарни правила. Най-бързото нещо тука ми е AD811, но тях ги пазя за I/V на AD1862 -ките.

Zmej

#6 Мнение от Zmej »

Пиши и за мен 4 DIP-a... Ама искам и 3-4 smd-тa... :roll:

А колкото до операционен - досега 2 операционни еднакъв звук не са ми дали... Акъл не давам... Доверявам се на твоята преценка... :wink:

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от THX »

Za pravilata i organizacia na masite niama problem.
Popitax specialno za 2604 zashtoto pro4etox tova.
------------------------------------------------------------------------------------
(This chip has a problem with oscillation, no doubt because it's a "fast" op-amp: 20 MHz, vs. the OPA134/132 family's 8 MHz. In one of my Hansen-type amps configured with OPA2604APs, I was able to make it oscillate by giving it a supply voltage anywhere over 18V. In other amps, I was able to give it as much as 34VDC without causing oscillation. In my main test amp, I didn't have any oscillation problems. It's hard to pin down a source of blame for this problem. The only solid lesson I have been able to draw from this so far is that this chip is simply harder to use than the OPA134/132 family.

Sonically, the OPA604 family is almost identical to the OPA134/132. I did hear slight differences, but I was at a complete loss when trying to put these differences into words. Because of the advantages of lower supply voltage and oscillation-free operation, the OPA134/132s are still more desirable chips for headphone amps.)

audioman

#8 Мнение от audioman »

Точно така, 604 фамилията има Open-Loop Frequency & Phase response, които не ми харесват особено /по-нисък запас по фаза и по-крив ход на ФЧХ/ . 134 са нормални ЕТ ОУ с плавен ход на АЧХ и ФЧХ и по-голям Phase Margin :wink:

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Bojo »

audioman написа:За развръзващи елементи твърдо предпочитам SMD multilayer ceramic.
Пред MKP кондензатори??????????????

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Bojo »

Значи засега проверяваме цени на OPA 2604, OPA 2134, PGA 2311, АД797 (единичен), AD811, OP275, BUF03. Ако имате други идеи кажете.

Zmej

#11 Мнение от Zmej »

Чудно, аз искам от ОРА2604, ОРА2134, ОР275 - в този ред, но който и да е от тях или каквато и да е комбинация от тях върши работа... Те все ми е тая... Ама и смд-та.... :roll:

audioman

#12 Мнение от audioman »

То ОП275 има в К1, цена около 3 кинта, мисля че има и СМД и нормални модели..... Акерман не са ли официални представители на Тексас, т.е. няма ли да е по-евтино от там??

Zmej

#13 Мнение от Zmej »

Нямат, обаждах им се вече... Поръчка му е майката, ама 25 бройки минимум множко ми идват... При положение, че ми трябват 3...

А този преходник:
Изображение
някой знае ли отде може да се изкопае, че идеята ми се вижда свежа, стига място да има? :roll:

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Bojo »

Някой ако се навие да проектира платката, ще я пусна да се прави. Ако занаете някакви цени, казвайте ги да не се набутаме с по-високи.

Zmej

#15 Мнение от Zmej »

Eто ти платката: http://bgaudio.org/images/upload/pcb_prehodnik.zip...
Пускай колкото искаш... Само дето не знам къде ще се навият да я правят... И все пак преходникът ме притеснява... :roll: [/url]

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”