CD Player на ДЗУ
- DIY
- трупа сериозен опит
- Обратна връзка:
Един приятел си купи DVD Philips 630 с идеята да смени старото DZU.
След сравнение на звук си остави стария плеър за музика и сега го
подобрява. Досега аз лично не съм чул евтин DVD плеър (до 200 лв.) да свири прилично ....
Моя съвет е да му намериш нова оптика и да продължиш да го
ползваш за музика. Ако нямаш опит с поялника - lozef например може да ти помогне.
След сравнение на звук си остави стария плеър за музика и сега го
подобрява. Досега аз лично не съм чул евтин DVD плеър (до 200 лв.) да свири прилично ....
Моя съвет е да му намериш нова оптика и да продължиш да го
ползваш за музика. Ако нямаш опит с поялника - lozef например може да ти помогне.
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
coax vs. "fibre"
то не е баш стъкло де...
според мен предимство на "fibre" пред coax е галваничното разделяне.. но пък не бих се учудил, точно това разделяне да внася и негативи...
пак според мен, при положение че сигнала е цифров, не би трябвало да има разлика в сигнала (цифровия, и вече ЦАП-осания от устройството),
разлика във звученето аз надали ще хвана:(, но ако има, то тя май ще дойде от "общата маса" на плайъра (доколкото двд-то може да се нарече аудио плейър:) и на next устройството и да е свързано по неведоми (за мене, но предполагам чуваеми за други:) ) пътища със формата и нивото на ЦАП-натия сигнал
Та, според вас на какво се дължи разликата?
101010101010->ЦАП->синусоида
при "оптиката" цифровия поток си е много разделен от ЦАП и следващите неща,
при coax, има някаква връзка ("общата маса")
то не е баш стъкло де...
според мен предимство на "fibre" пред coax е галваничното разделяне.. но пък не бих се учудил, точно това разделяне да внася и негативи...

пак според мен, при положение че сигнала е цифров, не би трябвало да има разлика в сигнала (цифровия, и вече ЦАП-осания от устройството),
разлика във звученето аз надали ще хвана:(, но ако има, то тя май ще дойде от "общата маса" на плайъра (доколкото двд-то може да се нарече аудио плейър:) и на next устройството и да е свързано по неведоми (за мене, но предполагам чуваеми за други:) ) пътища със формата и нивото на ЦАП-натия сигнал
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
peshovec написа:coax vs. "fibre"
то не е баш стъкло де...

Абе разправят бил цифров S/PDIF - а ама да му беха турнали някаква корекция на грешките на тоя цифров стандарт

Сеге каквото мине-мине, ама квото не мине, Ние си измисляме (Тва май е реплика на цифровия филтър и ЦАП-а)

Та аз съм чувал колко по-зле става само с преминаване от жица-коаксиална към опрично влакно, доста по-късо от нея...
Вероятно при оптиката неколкократното преобразуване на сигнала, за да мине по оптиката, достатъчно си казва думата

В другия случай е хубава, посребрена-медна коаксиална жица, без няколко преобразувания на сигнала в 2 от слуаите от свето-фотодиоди......