Обяснете малко теория на начинаещия
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Sound-картите на дъната са си принципно дървени.... Вземи си някое креативче - от по-старите - по-добре. За ДАК (външен - даже тоя от 'проекта') - може и да стане, ако имаш готовите изходи, и ако праща по spdif, а не данни. Не си и помисляй да сменяш чипа - те са цели кодеци с (почти) всичко вътре, и дори да успееш (което ще рече сам да си направиш карта наново), трябва да се подготвиш психически да си напишеш сам драйверите.... Виж, за аналоговата част и тактовия генератор на готова що-годе добра саундкарта може да се помисли, ама как и къде ще ги лепиш, не знам...
Ама не ми беше такава мисълта...BlackBLOOD написа:Zmei4o taq карта е много яка, по принцип я сравняват по мощност(процесорна) с Аудижи 1 и с 2 даже.
От някой гледни точки е по добра от тях....

Ама пък и от друга страна - какво толкова има да слушаш на тая щайга? Ако е за МР3 или филми - свиркай си с вградената карта... За другото нали си имаш ЦД?

П.С. А от тоя SPDIF 5.1 каналите забрави да ги изкараш без DSP (външно)...

Aма 5.1-то по оптиката вече трябва да ходи или към ДСП, или към специализиран декодер. Нормален аудио-приемник няма да го познае (евентуално може да се направи 'прозрачен' и да пуска всичко, ама пак до ДСП-то). Вече (не съм съвсем сигурен, но така мисля, ако греша, нека ме поправят) 5-те канала май са ти и компресирани по някакъв начин (май мпег компресия) и оттам нататък нещата стават доволно сложни. За декодиране на такова нещо ти трябва или специализиран чип или злобно дсп... А ако избереш варианта със злобно дсп, ще ти трябват камара кинти за ДСП-то и много време и желание за писането на софт-а... 

Провери на http://www.torin.bg/torin.htm
В раздела за saund има един моделр който заслужава
внимание, и като цена.
В раздела за saund има един моделр който заслужава
внимание, и като цена.

-
- чете и пита
- Обратна връзка:
В РС-то имам Creative Audigy + VIA Audio-то от дънната платка - и двете са 5 канални и имат SPDIF. От VIA-а съм пуснал кабел към коаксиалния вход на рисивъра, за да мога да гледам Divx филмите от РС-то, а към Creative има вързани 5.1 Creative Inspire за игри (от време на време). Единствено малко зор видях докато подкарам филмите с AC3 (Dolby Digital) звук... несъвместимост на AC3 Filter с Win98 + SPDIF + DivX/XViD - с WinXP работи перфектно. Дори и VIA-а, която иначе за нищо не става, свири сравнително прилично използвайки DAC-a на рисивъра - наскоро си играх от любопитство да сравнявам CD Audio (използвах албуми на Toto - Tambu, Fourplay, George Benson, като едно и също свиреше едновременно от РС-то през SPDIF-a на VIA-a към рисивъра (Yamaha RXV-450) и от CD плеъра (Denon DCD595) към аналоговия вход на рисивъра - нямаше такава огромна разлика, каквато очаквах и това малко ме озадачи.
Иначе 50$ за Turtle beach звучи много примамливо, стига да може да се намери на сходна цена в България.
Иначе 50$ за Turtle beach звучи много примамливо, стига да може да се намери на сходна цена в България.