Какво беше разочарованието ми когато си пуснах въпросния диск на Oasis, с един от първите им албуми! Толкова сплескан звук, толкова яко дънещо, гръмко ЦД до този момент не бях чувал! Съвсем леко завъртане на копчето за звука и силата му се увеличава поне двойно. В един момент дори си помислих че мп3-ката звучи по - добре

Въпросния албум What's The Story - издаден от Sony Music. Проверих в интернет - Creation Records с които Oasis имат договор за първия си албум Definitely Maybe, след това така или иначе биват купени от Sony Music, които издават What's The Story.
Подозирам че за подобен сплескан запис са виновати Sony, много хора винят Компактдиска че е създаден именно за гръмко, а не качествено слушане, но все пак имам ЦДта (въпросните купувани през 90-те години) които си звучат бая прилично - за разлика от това сватбарско, проглушаващо ЦД!

Питам се и ми се иска да прочета Вашите мнения по въпроса - дали всичко произвеждано наскоро звучи по този начин или такива са само ЦДтата на големите звукозаписни компании? (знае се отдавна за тенденцията: "нащо CD - да е по - гръмко от от това на конкурента - на каквато и да е цена!") Замислям се дали за в бъдеще да не се снабдя с грамофон и да си пускам винилови плочи като в доброто старо време. Макар че ако плочата, на свой ред е записана от подобен гръмък цифров източник - каква ли е ползата?