Първоначалната ми идея беше да бъде компактен DAC, достатъчно "имунизиран" срещу EMI/EMC полета, за да бъде вграждан в лампови предусилватели. Идеята ми е да се спести един интерконект, което не е много, но не е и малко... Затова се търсеше известна компактност без компромиси с качеството и без да минавам изцяло на SMD елементна база за да мога да използвам по-аудиофилски компоненти. Мисля, че крайният резултат се получи доста компактен, при условие че всичко е на една малка млатка, включително и мрежовия трансформатор. Засега ще бъде завинтен на дъска, за да бъде по-удобен за пренасяне и прослушване, по-нататък ще видим...
За прослушването - ако съм свободен, могат да се правят всякакви уговорки... проблемът е, че рядко съм свободен
За цената - за момента не се продава и не съм мислил цена. По груба сметка сумата само за елементната база и близо до четирицифрена... така че на практика е непродаваем в България
Един интересен тестов материал, реабилитиращ ценерите като шумни:
http://www.ciphersbyritter.com/RADELECT ... ISMEA1.HTM
Забележете любимия на аудиофилите по света TL431, че е
два пъти по-шумен от 4.7-волтов ценер при 10mA
Единствените 2 проблема на ценерите са високия им импеданс и ниската им температурна стабилност, но и за двата има лек.
Пропуснах да кажа, че дакчето може да се конфигурира с балансирани изходи, така че може да се чуе и на стъпало с балансирани входове. Също така лесно може да се преконфигурира да работи с 18-битови ЦАПове, пинсъвместими с PCM56 (PCM61, AD1861) и 20-битовия AD1862