Кутията за конвертора
- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Кутията за конвертора
Вчера бях при Божо и видях кутията. Добре са направени. Лично на мен ми харесва идеята с прореза на който може да се закачи фалш панел. Идеята е да поръчаме сега защото след това не се знае кога (след колко месеца ще стане). Може и да се съберем и да обсъдим идеята. Нека Божо да каже подробности.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Аз съм почти готов с чертежите на кутията. Почти, защото трабва да уточним някои неща: Лицевия панел и задната част. Когато се видим, аз ще донеса чертежите и на място ще уточним точно какво ще има и къде точно. Ще донеса една примерна кутия за да я видите. Змея, Оушънмена и Аудиомена вече я видяха. Змей - помисли за присъединителните отвори на лицевия панел. Който има някакви специфични изисквания, нека помисли и драсне размери на един лист - желателно е в мм - така работят в цеха. Ориентировачната цена на кутията с прахово-полимерни покритие - черен сатен, е около 25лева (за 10 броя), без фалшпанел и шипове. Шиповете ще излязат около 8 лева - 4 бр. + подложки - подлежи на уточняване. Добре да я дадем да се прави скоро, защото към края на годината се препълват с работа и ще чакаме много.
Чертежчето на гадния преден панел засега е това:

А ето и линкче към по-голяма, четима и 'читава' версия на същото:
http://www.bgaudio.org/images/upload/FpanelDRW.gif
Божо, не съм оставил отбелязал дупките са присъединяване на фалш-панела, драсни ги, където е удобно... От всички отвори само малките (фи4) са фатални, останалите могат да 'мърдат' по малко...

А ето и линкче към по-голяма, четима и 'читава' версия на същото:
http://www.bgaudio.org/images/upload/FpanelDRW.gif
Божо, не съм оставил отбелязал дупките са присъединяване на фалш-панела, драсни ги, където е удобно... От всички отвори само малките (фи4) са фатални, останалите могат да 'мърдат' по малко...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Така, заначи тези важните ги слагам на колонки и са с резба М3 (височината на колонките ще я уточня допълнително) - 4 броя, от двете страни на правоъгълния изрез - ти ги пусни ф4 на платката, с овобождаване за главата на винта ф8, другите две мисля че са за LED и ги пускам Ф3, слагам в четирите ъгъла избушки с резба М3 и по две по средата за лицевия панел. За лицевия панел поръчах (на своя глава) страшно гъзарски винтове М3 с полукръгла отгоре глава и вътрешен шестограм - само черни - да му мислят белите. Цена - 47 ст. броя!
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Eто
Две снимки на 44 мм вариант на кутията, от производителите, при които ще поръчаме:

Наживо изглеждат по-добре

Наживо изглеждат по-добре

- oceanman
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Надявам се всички да се консолидираме вече за така изглеждадищия уред...
А между другото...На Аудиоман стария конвертор е при мен...Вчера рекох да го чуя на спокойствие...И...цял ден го слушах с наслада...Тежък,невероятно мощен бас,ясни високи,адекватни среди...Всичко беше по много ,но винаги в един перфектен баланс и релеф...Започнах наистина вече да слушам,и слушам,и слушам,Така,че когато се навържат качествените компоненти един след друг,наистина се разкрива великолепието на музиката и забравяш за техниката...Остава само насладата...едно трансцедентално преживяване...Извинете ме за лиричното отклонение..А Новия общ конвертор ще е много по-качествен...Так,че тези,които не са се присъединили....губят за съжаление...
А между другото...На Аудиоман стария конвертор е при мен...Вчера рекох да го чуя на спокойствие...И...цял ден го слушах с наслада...Тежък,невероятно мощен бас,ясни високи,адекватни среди...Всичко беше по много ,но винаги в един перфектен баланс и релеф...Започнах наистина вече да слушам,и слушам,и слушам,Така,че когато се навържат качествените компоненти един след друг,наистина се разкрива великолепието на музиката и забравяш за техниката...Остава само насладата...едно трансцедентално преживяване...Извинете ме за лиричното отклонение..А Новия общ конвертор ще е много по-качествен...Так,че тези,които не са се присъединили....губят за съжаление...

..
Мерси за хубавите думи за моето устройство
Радвам се, че ти харесва