Петък съм ъвейлъбъл след 9.20 вечерта...
Обаче седнах малко над добрия стар лист хартия с моливче в ръка и стигнах до следните изводи (ама то така на спокойствие било гот да мислиш) - от няколко транзистора в паралел смисъл няма никакъв (то и иначе не ми харесва идеята, ама и математически се доказва, че ползата е 0). Та вече тъмната ми идея е, че за да намалим изходното съпротивление на 'сигналния' транзистор, трябва през него да тече доста голям ток (около 15мА за малко под 2 ома). Обаче, понеже при мен ДЦ и АЦ режима са вързани, за да се получи читав изходен сигнал с горната схема, ще ми трябва доста бясно захранване - може би над 40 волта (не съм го смятал), та идеята е да пусна към колекторите на транзисторите още по един фиксиран генератор на ток, та 'сигналният' ток да си остане малък, и съответно през 'сигналния' транзистор да тече големия ток за ниското входно съпротивление на схемата... Сега си търся читави транзистори за над 10-15 мА, че тези ВС549, дето съм ги сложил, не ме кефят вече... И приемам идеи всякакви... Като остане време (бре, пусто бачкане) ще го пусна на симулатор да видя накъде ще тръгне... и ако ми хареса, ще пусна схемата...
Калояне, АД-то вади ли някакъв изходен ДЦ-ток, или просто 'клати' тока 'отвън/навътре' на потенциал Vref?