Digital to Analog Convertor Modules

Публикувай отговор
Съобщение
Автор
Zmej

#31 Мнение от Zmej »

Биг-асе, чекмедже няма, това е само ДАК...
За он/оф-а - принципно може да е навсякъде, ама идеята, че всички бутони и светодиоди са закрепени на платката за управлението и само при мисълта, че разхождам 2 жици (и нищо друго) по цяла платка, кръв ми капе от сърцето... Иначе няма проблем, може да ги разделечим още... Пък и целият 'блок' с бутончета и светкала може да го сложим където решим - тук е точно в средата, може да е вляво, може да е вдясно...
Колкото до височината - говорихме за 88, ама според мен пак няма смисъл... Всички платки са ниски, трафчетата са тороидални, филтровите кондензатори може да ги сложим както си искаме, вътре място има бол, за какво по дяволите ни е 88? Ама чакаме мнения, де... :wink:
А за дистанционното - горе го казах - поне според мен смисъл няма ама никакъв... Он/офа става автоматичен, превключването на входовете също... И едното муте остана.... По скоро с дистанционното да си се управлява ЦД-то... Така го мисля аз...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от oceanman »

И на мен ми харесва 44 мм. Съгласих ся с разхождането на жиците...сал дет ми бяга от дизайна на микромегата...Ама не е болка за умиргане...Там ми е в дясно...Чакаме мнения от потърпевшите,а и от наблюдателите :wink: 8)

audioman

По същество

#33 Мнение от audioman »

Змей, по принцип имаш сигнал за наличие на сигнал, но от самия приемник. Така че ако сигналът /цифровия вход/ изчезне, почваш да обхождаш входовете /предлагам само един път :) / докато засечеш такъв на друг вход. Иначе четири-шест детектора на сигнал ми се струват безсмислени, а и чипът си разпознава типични АЕС данни, и игнорира брумове и т.н.
Оушънмен, бутонъ он/офф е нискосигнален, там няма 220В, /стори ми се че се притесняваш за смущения :wink: /
Аз предпочитам черно устройство--- :)

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#34 Мнение от oceanman »

И аз съм черен...но ако другите побелеят и аз ще побелея... :lol: Здраве да е... :wink: Сигурен съм,че няма да допуснем смущения,но в случая изхождах от дизаинерската линия на останалата ми техника...Но пак подчертавам,това не е важно толкова,щото това е общ проект...

D.Kolev

#35 Мнение от D.Kolev »

Zmej написа:Áèã-àñå, ÷åêìåäæå íÿìà, òîâà å ñàìî ÄÀÊ...
ok , ne sam razbral . a butona "on" moje da go izteglite v zadniq krai (kam danoto) , kato natiskaneto da stava s nqkakav lost ili ne6to takova , taka se eliminirat spomenatite problemi .
taka kato gledam 6te se poly4i dosta dobre.

izvinqvam se za latinitzata

Zmej

#36 Мнение от Zmej »

Мдааа, след още малко премисляне ми идват още прогресивни идеи...
Он/офф въобще не ни трябва, нали цап-а сам ще си превключва входовете и сам ще си се включва, та мисля да го разкарам... Обаче трябва да има един двуцветен светодиод да показва кога сме в stand-by и кога сме включени.
Друго - Калояне, имам ли инфо за муте-то от цифровия приемник?
Щото ако имам, и бутонът муте става излишен, само светодиодът му може да остане.
И накрая остава само бутонът за входния превключвател с 4-те светодиода - него няма да го пипам - въпреки, че входът ще се избира автоматично (там, където има сигнал, ако са два и повече - с приоритет) не е лошо да има и възможност за ръчно избиране...
И така, последно - един бутон (входен селектор) и 6 светодиода (4 сини за входен селектор + 1 червен за муте + 1 двуцветен - зелен/червен за он/офф) - приема ли се? (това при условие, че имам инфо за муте-то от цифровия приемник, иначе трябва да оставя тоя бутон)...
Ако не се одобрява - други идеи, докато не е късно?

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#37 Мнение от oceanman »

По принцип съм за...Новсе пак.. можем ли да оставим он/оф-а на задния панел...На моята микромега е така....примерно заминаваш някъде за 10-20 дни....и щракаш копчето....А иначе когато си тук си стои включен....и действа автоматичния....Мисълта ми е-няма ли опасност иначе от токовите удари....Извинявайте за незнанието ми...
Ама ние само си говорим двамца-тримца...Ехеееей,другите съотборници-къде сте!!!!

Zmej

#38 Мнение от Zmej »

Оооо, Он/оф на 220В на задния панел ще има задължително!!!
Не обичам нещто да светка и да мига, докато го ръгам в контакта... :lol:

AdsBot [Google]

#39 Мнение от AdsBot [Google] »

Å..àìè àêî äðóãèòå ñà ñúãëàñíè :wink: ....äà äåéñòâàìå...íåêà äà êàæàò äðóãèòå....

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#40 Мнение от oceanman »

Сори :oops: :oops: ...Госта бях аз... :oops: 8)

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

за ЦАПа

#41 Мнение от Bojo »

Тази седмица бях грипав и не съм следил материала, но се навивам за 44мм ва кутия. Току що получих от цеха едни такива кутийчета и който иска може да мине да ги види - бул. "Цариградско шосе" 7ми км, сграда БИЦ-ИЗОТ, корпус 1, етаж4, офис 412В. На портиера кажете че отивате във фирма ЕОС. Попитайте колегите за Божидар или поискайте да ви покажат кутиите за XLR дистрибутори.
Поздрави

D.Kolev

#42 Мнение от D.Kolev »

àäñêè äîáðå ùå å àêî ãî îñòàâèòå áåç áóòîíè . çà ñâåòîäèîäèòå , öâåòîâåòå òàêà ìíîãî íå ñè ïîäõîæäàò è ãîëÿìà ìåøåíèöà ùå ñòàíå .
ìîæåòå äà ñëîæèòå òî÷íî â ñðåäàòà åäíà îñìèöà , êîÿòî äà ïîêàçâà ñ öèôðà íîìåðà íà âõîäà . èäåÿòà çà äâóöâåòíèÿ ON/OFF äèîä å äîáðà , íî íåãî ìîæå äà ãî ñëîæèòå â îáùî ìàòèðàíî ïðîçîð÷å , ðàçäåëåíî íà äâå è çà mute äèîäà . òàêà è ðàáîòàòà ïî ïðåäíèÿ ïàíåë íàìàëÿâà , à êëþ÷ îòçàä - çàäúëæèòåëíî , íå å çëå è äà ïîìèñëèòå è çà ÷åðåí öâÿò çà êóòèÿòà .

Zmej

#43 Мнение от Zmej »

bigASSyou написа:можете да сложите точно в средата една осмица , която да показва с цифра номера на входа...
Mного гадно ще стане, 'вервай ми'... Гледаш един черен/алуминиев/дървен или какъвто ти душа пожелае корпус и по средата един седемсегментен индикатор... За мен е гадно... :? Предполагам и за повечето от другите.

Ето до какво стигнах последно:
Изображение

Най-много ме влече последното... Колкото до цветовете, не мисля, че ще е зле:
- в нормален режим светят един син и един зелен светодиод.
- при 'муте' свети и един червен.
- при изключен свети един червен.
Останалите просто се виждат като издатини в панела, щото ще са кристални... Затова 'рива' толкова за алуминиев панел или панел от крейцвана неръждавейка (щото се обработва много, ама много по-лесно от 'алумина')...
В интерес на истината имам и още една идея - да обединя светодиода за муте-то със светодиода за он/офф (щото двуцветен светодиод трябва да може да показва 3 цвята), и да се поясня - при изключен свети червено, при включен свети зелено, при 'муте' светят и двата светодиода, което е нещо около оранжево (не съвсем, ама нещо такова)... В този случай ще са излишни всички надписи по панела... До един...
Вашите мнения?

ПС до Божо...

Божо, а до колко работите и коя сграда беше 'корпус 1'? Първата, бялата ли? Щото ако сте до след 6-7 може да мина да видя кутиите... Можеш ли да дадеш някакви размери?

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

НАДПИСИ

#44 Мнение от Kiril Kirilov »

И така няма нужда от надписи. В наръчника на потребителя ще има "хелп", в който са описани 5 лампички за какво са :twisted: И след 2 дена всеки ще си ги знае наисуст. И без това, тези работи са за слушане а не за гледане :twisted:

Zmej

#45 Мнение от Zmej »

Добре, съгласен съм, ама юзър менюъла ти ще го пишеш.... :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”