Първо свикни с естествения звук на нещата. С тия корекции си си изградил доста фалшива представа как звучат инструментите... Иди на някой концерт, послушай жива музика. Така и не уточни каква музика слушаш...roumen68 написа:Последвах съвета ви и си послушах малко със слушалки без корекции. Честно казано - звучи ми малко необичайно като не е разкрасено. Но щом ще ставам хайфист - няма как
Слушалките ми са SONY MDR-CD480. Знам че не са висок клас, но бяха най-доброто в Техномаркет. Остава вие да кажете дали с тях може да се получи някаква свястна звукова картина от Hi-Fi гледна точка.
НЕ ! МРЗ-то веднъж е осакатено откъм звуци, и да го обърнеш в WAV, и на CD да го опечеш - същото МРЗ си е. Намери си (Арена, Дата) Flac или MonkeyAudio музики. За кодеци към тях - Гугъла.първо нямам луузлес музики. Същото ли ще е ако конвертирам МP3 във WMA лузлес?
16 бита е по стандарт. На картата 24-те бита са за маркетинга - откъде ще ги извади, като СД-тата се записват на 16 бита ???Второ: не знам колко бита ми е CD плеъра, но се сещам, че от картата ще имам за слушалките преобразуване от 24 бита в аналогов сигнал. Така ще е и при CD плеъра, но няма да е от 24 бита. Това няма ли да даде вече някакви разлики?
Като си я съсипал веднъж с корекции музиката, същите корекции с обратна посока няма да върнат оригинала, щото ще е двойно омазан от МРЗ-формата. Просто си намери музиките наново. Ясно е че няма да стане отведнъж, ама така ще имаш повече време да се радваш на всеки нов диск. Намираш си един диск (купуваш или записваш), слушаш го няколко дена, откриваш нови звуци, нови мелодии, непознати неща.... След време - друг диск и т.н.D.Kolev, приятелю недей така, животът си е хубаво нещо![]()
Наистина, както казах - с новата карта усещам намалени потребности от корекции, но имам малко поизкривена от предни пипвания музика, така че сигурно пак ще правя за да върна нещата в по-нормален вид.
А иначе софтуера към картата предлага много варианти за корекции, така че EQ не ми трябва
С тия мрз-та и с тоя интернет умря една част от музиката. Сега теглиш на кило, преслушваш отгоре-отгоре и забравяш че си го слушал, щото вече си изтеглил нови неща. Къде отиде наслаждаването на новия диск ???
Курсовете са безплатни - ходене на гости у подходящи хора. Като имаш път към Сф, все някой ще организира едно слушане.Ако имаше някъде платени курсове за Hi-Fi обучение и култура - веднага щях да се запиша. С демонстрации на саунда на различни High End системи, разликите, приликите, плюсове, минуси - все такива полезни неща....