Да, има и други хора, които се канят да пробват това решение. Но в случая на Велински е нужен и I-to-V conv.Bojo написа:[Затова лампата - в кутията на, на възможно най-близко разстояние. А след лампата - никакви мегахерци.
Търся схема на CD-player SONY CDP-XB930 QS
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Нищо не можах да открия в нета - сони се славят като трън в г*за като се опре до търсене на pdf-и за техни уреди или чипове.
AD811 е хубав наистина, но първо е единичен операционен и второ се произвежда само SMD, а един капацитивен преходник ще развали работата (сега точно чета колко са вредни преходниците при бързите ОУ-та заради паразитните капацитети и резистивните писти на платката).
Гледам много хора ползват AD823 като I/V конвертор и са много доволни от резултата. Той е двоен и е DIP, което ме урежда.
AD811 е хубав наистина, но първо е единичен операционен и второ се произвежда само SMD, а един капацитивен преходник ще развали работата (сега точно чета колко са вредни преходниците при бързите ОУ-та заради паразитните капацитети и резистивните писти на платката).
Гледам много хора ползват AD823 като I/V конвертор и са много доволни от резултата. Той е двоен и е DIP, което ме урежда.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Това че е единичен, за мен е предимство. Произвежда се и в DIP корпус - аз си поръчах преди два месеца и имам 2 такива. Недостатъка е в доста високата цена.
В твоя случай обаче е нужен двоен.
Какви кондензатори смяташ да слагаш на филтъра. Аз си поръчах Силвър Мика - ще видим дали си заслужава одраната ми кожа.
В твоя случай обаче е нужен двоен.
Какви кондензатори смяташ да слагаш на филтъра. Аз си поръчах Силвър Мика - ще видим дали си заслужава одраната ми кожа.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Силвър мика са супер - струват си кожата ти
За изходния филтър ли си ги предвидил и каква стойност си поръчал и за какви пари? Гледам във Farnell имат само до 47nF.
Ами вътре в плейъра ми са 50:50 Elna Silmic (които няма да пипам) и Nippon Chemicon някакви неизвестни серии, които смятам да заменя с Black Gate Standard. Цялото захранване + повечето шунтиращи електролити са Nippon.
Проходните на изхода мисля да ги сменя с тефлонови руски или маслени Jensen - в момента са 220uF, но си мисля, че и 2-3uF неелектролитни ще свирят супер и ще си имат добри ниски. Проблемът е, че толкова големи капацитети няма тефлонови.

Ами вътре в плейъра ми са 50:50 Elna Silmic (които няма да пипам) и Nippon Chemicon някакви неизвестни серии, които смятам да заменя с Black Gate Standard. Цялото захранване + повечето шунтиращи електролити са Nippon.
Проходните на изхода мисля да ги сменя с тефлонови руски или маслени Jensen - в момента са 220uF, но си мисля, че и 2-3uF неелектролитни ще свирят супер и ще си имат добри ниски. Проблемът е, че толкова големи капацитети няма тефлонови.
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Тефлоновите ги продава един литовец в eBay, но най-голямата му стойност е 100nF и са със стоманен корпус, което не ми се нрави никак. Иначе 5 броя ги дава за около $20.
Тези стойности на Силвър Мика за филтърни на ОУ-тата и другите чипове ли си ги предназначил? Един сайт продава подбрана двойка по 100nF за $56 - мисля че това е най-голяма стойност, която се произвежда. Замислил съм се за едни такива проходни на изхода на плейъра защото Йенсените ще ми излязат пак толкова, а сребърнослюдните са ми по-неутрални като звук май. Трябва да се пробва как ще са ниските честоти с толкова малка стойност.
Тези стойности на Силвър Мика за филтърни на ОУ-тата и другите чипове ли си ги предназначил? Един сайт продава подбрана двойка по 100nF за $56 - мисля че това е най-голяма стойност, която се произвежда. Замислил съм се за едни такива проходни на изхода на плейъра защото Йенсените ще ми излязат пак толкова, а сребърнослюдните са ми по-неутрални като звук май. Трябва да се пробва как ще са ниските честоти с толкова малка стойност.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Не. Силвър Мика съм ги предназначил за нискочестотния филтър след ДАКа. Всъщност то е I/V конвертор/филтър с АД811, след PCM1704 и ще сравня този вариант с I/V преобразувател - резистор с Е88CC и Енсен 1uF/400V. Ако ламповия вариант свирне добре, ще куплирам лампата с траф. Това е програмата - максимум.
Филтърните на ОПа са 100uF/25V - танталови на РЬОМ, байпаснати с МКП 10 0,18nF/400V на Вима и евентуално 300 - 1000 pF - керамика. Преди това ТЛ471 - паралелен стабилизатор (за всеки чип по отделно), а още преди това ТЛ317, ТЛ337. Всички електролити EXR на Хитано, байпаснати с МКП10. При добри резултати сменям Хитано с Рубикон или Панасоник - стандартната ВЧ серия. Не съм се прижалил още за Бляк Гейт, ама знаели се...
Филтърните на ОПа са 100uF/25V - танталови на РЬОМ, байпаснати с МКП 10 0,18nF/400V на Вима и евентуално 300 - 1000 pF - керамика. Преди това ТЛ471 - паралелен стабилизатор (за всеки чип по отделно), а още преди това ТЛ317, ТЛ337. Всички електролити EXR на Хитано, байпаснати с МКП10. При добри резултати сменям Хитано с Рубикон или Панасоник - стандартната ВЧ серия. Не съм се прижалил още за Бляк Гейт, ама знаели се...
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Да - DF 1704. Имам 2 - единият мога да ти го дам. Само се чудя за входа CS 8420 ili DIR 1703 - дай съвет. Аудиофилите твърдят че старите 8412 и 8414 били по добри, след тях 8420, а за ДИРа - не намерих нищо, в смисъл има ДИЙски неща но май не са са във високия клас. И цената му е доста ниска - 8-9 лв излиза до тук.
Последно промяна от Bojo на Съб Май 14, 2005 10:40 pm, променено общо 1 път.
Най-добре ре-клоквай ЦД-то отвън, от ЦАП-а. после използвай каквото имаш под ръка /наличните 8415 например/. Но ако правиш независим външен ЦАП, аз бих те посъветвал да ползваш ресамплър. Както казах, като за начало АД1892 е добър старт. Имам платка за него /+1852/ - можеш да изрежеш само необходимата част
А ти пробва ли моите входни платки 8415 + 1896 с друг ЦАП пак ли свирят толкова дървено???

А ти пробва ли моите входни платки 8415 + 1896 с друг ЦАП пак ли свирят толкова дървено???
- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Bojo имаш ли идея дали някой внася бройки чипове на AD в БГ? Иначе трябва да се обърна към Farnell. На AD дистрибутора е K1, но досега не съм имал контакти с тях и подозирам че работят само на едро.
Да ви питам - с какви кондезатори като марка и капацитет шунтирате захранващите пинове на ОУ-тата? Като гледам хората масово използват електролити ~30-50uF/30-50V.
Да ви питам - с какви кондезатори като марка и капацитет шунтирате захранващите пинове на ОУ-тата? Като гледам хората масово използват електролити ~30-50uF/30-50V.
1. К1 работят с малки количества и имат доста неща на склад. Аз затова предпочитам АД пред другите фирми. Тексас го раздават далеч по-гъзарски www.k1-bg.com
2. За байпас на ОУ използвам SMD карамика 100-220нФ
2. За байпас на ОУ използвам SMD карамика 100-220нФ