Търся схема на CD-player SONY CDP-XB930 QS

Съобщение
Автор
audioman

#16 Мнение от audioman »

Bojo написа:[Затова лампата - в кутията на, на възможно най-близко разстояние. А след лампата - никакви мегахерци.
Да, има и други хора, които се канят да пробват това решение. Но в случая на Велински е нужен и I-to-V conv.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Bojo »

В случая с лампов буфер, I/V конвертора е качествен резистор/резистори (Аудио Ноте, Мадригал и др. + множество DIY конструкции), а за ОП конвертор еднин от най-добрите - АД811.

ПП Велински имаш ли ПДФа на ДАКа?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от velinski »

Нищо не можах да открия в нета - сони се славят като трън в г*за като се опре до търсене на pdf-и за техни уреди или чипове.

AD811 е хубав наистина, но първо е единичен операционен и второ се произвежда само SMD, а един капацитивен преходник ще развали работата (сега точно чета колко са вредни преходниците при бързите ОУ-та заради паразитните капацитети и резистивните писти на платката).

Гледам много хора ползват AD823 като I/V конвертор и са много доволни от резултата. Той е двоен и е DIP, което ме урежда.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от Bojo »

Това че е единичен, за мен е предимство. Произвежда се и в DIP корпус - аз си поръчах преди два месеца и имам 2 такива. Недостатъка е в доста високата цена.
В твоя случай обаче е нужен двоен.
Какви кондензатори смяташ да слагаш на филтъра. Аз си поръчах Силвър Мика - ще видим дали си заслужава одраната ми кожа.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от velinski »

Силвър мика са супер - струват си кожата ти :) За изходния филтър ли си ги предвидил и каква стойност си поръчал и за какви пари? Гледам във Farnell имат само до 47nF.

Ами вътре в плейъра ми са 50:50 Elna Silmic (които няма да пипам) и Nippon Chemicon някакви неизвестни серии, които смятам да заменя с Black Gate Standard. Цялото захранване + повечето шунтиращи електролити са Nippon.

Проходните на изхода мисля да ги сменя с тефлонови руски или маслени Jensen - в момента са 220uF, но си мисля, че и 2-3uF неелектролитни ще свирят супер и ще си имат добри ниски. Проблемът е, че толкова големи капацитети няма тефлонови.
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#21 Мнение от Bojo »

300pF, 1,2nF, 4,7nF, 12nF. Първите са от Фарнел, последния от Партконекшън. Резистори Ериол - за пръв път ги чух от един канадец, който обеща да ми изпрати необходимите ми стойности. Твърди че са върха на сладоледа за аудио.

От къде намираш тефлоновите руски?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от velinski »

Тефлоновите ги продава един литовец в eBay, но най-голямата му стойност е 100nF и са със стоманен корпус, което не ми се нрави никак. Иначе 5 броя ги дава за около $20.

Тези стойности на Силвър Мика за филтърни на ОУ-тата и другите чипове ли си ги предназначил? Един сайт продава подбрана двойка по 100nF за $56 - мисля че това е най-голяма стойност, която се произвежда. Замислил съм се за едни такива проходни на изхода на плейъра защото Йенсените ще ми излязат пак толкова, а сребърнослюдните са ми по-неутрални като звук май. Трябва да се пробва как ще са ниските честоти с толкова малка стойност.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#23 Мнение от Bojo »

Не. Силвър Мика съм ги предназначил за нискочестотния филтър след ДАКа. Всъщност то е I/V конвертор/филтър с АД811, след PCM1704 и ще сравня този вариант с I/V преобразувател - резистор с Е88CC и Енсен 1uF/400V. Ако ламповия вариант свирне добре, ще куплирам лампата с траф. Това е програмата - максимум.

Филтърните на ОПа са 100uF/25V - танталови на РЬОМ, байпаснати с МКП 10 0,18nF/400V на Вима и евентуално 300 - 1000 pF - керамика. Преди това ТЛ471 - паралелен стабилизатор (за всеки чип по отделно), а още преди това ТЛ317, ТЛ337. Всички електролити EXR на Хитано, байпаснати с МКП10. При добри резултати сменям Хитано с Рубикон или Панасоник - стандартната ВЧ серия. Не съм се прижалил още за Бляк Гейт, ама знаели се...

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от velinski »

А какъв ти е плейъра като марка и модел :)

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Bojo »

NAD 521, 541i, но ДАКа ще е външен.

audioman

#26 Мнение от audioman »

Аха, значи си поръчал от тези тесли 1704, а цифров филтър купи ли си, или ще караш по другата концепция.
Да взема и аз да пробвам АД1862 - ките...... Нямам ЦФ!

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#27 Мнение от Bojo »

Да - DF 1704. Имам 2 - единият мога да ти го дам. Само се чудя за входа CS 8420 ili DIR 1703 - дай съвет. Аудиофилите твърдят че старите 8412 и 8414 били по добри, след тях 8420, а за ДИРа - не намерих нищо, в смисъл има ДИЙски неща но май не са са във високия клас. И цената му е доста ниска - 8-9 лв излиза до тук.
Последно промяна от Bojo на Съб Май 14, 2005 10:40 pm, променено общо 1 път.

audioman

#28 Мнение от audioman »

Най-добре ре-клоквай ЦД-то отвън, от ЦАП-а. после използвай каквото имаш под ръка /наличните 8415 например/. Но ако правиш независим външен ЦАП, аз бих те посъветвал да ползваш ресамплър. Както казах, като за начало АД1892 е добър старт. Имам платка за него /+1852/ - можеш да изрежеш само необходимата част 8)
А ти пробва ли моите входни платки 8415 + 1896 с друг ЦАП пак ли свирят толкова дървено???

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#29 Мнение от velinski »

Bojo имаш ли идея дали някой внася бройки чипове на AD в БГ? Иначе трябва да се обърна към Farnell. На AD дистрибутора е K1, но досега не съм имал контакти с тях и подозирам че работят само на едро.

Да ви питам - с какви кондезатори като марка и капацитет шунтирате захранващите пинове на ОУ-тата? Като гледам хората масово използват електролити ~30-50uF/30-50V.

audioman

#30 Мнение от audioman »

1. К1 работят с малки количества и имат доста неща на склад. Аз затова предпочитам АД пред другите фирми. Тексас го раздават далеч по-гъзарски www.k1-bg.com
2. За байпас на ОУ използвам SMD карамика 100-220нФ

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”