Още по-безшумни са още по-старите - 723. Много от съвременните стабилизатори, стремейки се да ги направят с голям коефициент на стабилизация, са ги направили и доста шумни.
Зависи от схемата която ще захранваш, тя може да допуска захранване от стабилизатор с известен шум.
Интегрални стабилизатори от Комет...
Тези 100 нано МКП. Те са точно low ESR кондери. Пробвай да ги махнеш и да видиш резултата. По добре е там да стои 10-100 микро глупав електролит. Подобен тип low ESR кондензатори като МКП са подходящи за слагане близо до схемата която филтрираш. Но точно те водят до нестабилност на регулаторите. ( както и на всички подобни системи със обратна връзка М.Д.).
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
идея
Екзотичната ти идея ще даде положителен резултат, но не трябва да пренебрегваш мнението на lozef. Все пак опитай и с други стабилизатири. Възбуждането на стабилизатора е често срещана "болест". Такива неща се случват и в най-добрите семейства.
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Не знам какво правиш но досега не съм видял калпав стабилизатор от Комет.Провери си схемотехниката да няма грешка.
Няколко съвета:
1.Винаги слагай изходен електролит над 10 микрофарада тъй като се получава генерация с триъгилна форма и с относително ниска честота но устройствата не искат да работят (това важи за определени производители само) 100нф не са достатъчни да я угасят(това не означава да не слагаш 100нф МКТ например паралелно на електролита).
2.Специално за серията 79хх винаги мери изходното напрежение под товар поне 5ма иначе спокойно може да получиш по високи стойности на напрежението при празен ход (важи за почти всички производители).
3.Гледай с осцилоскоп всяко захранване!Най лоша е високочестотната генерация с големи нива при положение че постояннотоково всичко е наред.Получава се рядко и най вече от лоша разводка!
Иначе не обвинявай Комет понеже пазарим стабилизатори от тях от как са станали фирма и проблем няма.Досега не съм виждал стабилизатор с по голямо отклонение от 150мв.Ако имаш възможност чети ПДФ - а на точния производител там е написана стойността на изходния електролит който се препоръчва- лично аз не харесвам прекаляването с изходни електролити и смятам че това е вредно в някои отношения (например стойности над 100микрофарада макар и това да е много).Изводите за теб и късмет!

Няколко съвета:
1.Винаги слагай изходен електролит над 10 микрофарада тъй като се получава генерация с триъгилна форма и с относително ниска честота но устройствата не искат да работят (това важи за определени производители само) 100нф не са достатъчни да я угасят(това не означава да не слагаш 100нф МКТ например паралелно на електролита).
2.Специално за серията 79хх винаги мери изходното напрежение под товар поне 5ма иначе спокойно може да получиш по високи стойности на напрежението при празен ход (важи за почти всички производители).
3.Гледай с осцилоскоп всяко захранване!Най лоша е високочестотната генерация с големи нива при положение че постояннотоково всичко е наред.Получава се рядко и най вече от лоша разводка!
Иначе не обвинявай Комет понеже пазарим стабилизатори от тях от как са станали фирма и проблем няма.Досега не съм виждал стабилизатор с по голямо отклонение от 150мв.Ако имаш възможност чети ПДФ - а на точния производител там е написана стойността на изходния електролит който се препоръчва- лично аз не харесвам прекаляването с изходни електролити и смятам че това е вредно в някои отношения (например стойности над 100микрофарада макар и това да е много).Изводите за теб и късмет!

Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !