PC MUSIC Players

Съобщение
Автор
audioman

#16 Мнение от audioman »

Във връзка с по-предния пост, представете си какво ще е положението на едни 32-омови слушалки :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

audioman

#18 Мнение от audioman »

Вторият Мод на Audigy 2 се състоеше в промяна на топологията на захранването на цифрови схеми с цел по-нисък джитер. Инсталирах един обикновен Rohm 7805 стабилизатор и захраних най-чуствителните схеми с него. Все още не мога да измеря резултатите поради софт. проблеми. Картата все още работи :)

audioman

#19 Мнение от audioman »

Така, ADC на Audigy 2 e доста калпав, той е UDA 1361 na Philips. Мисля да го сменям, тъй като няма някаква специална комуникация между него и основния процесор явно, ще търся добър 24/96 АЦП, като например АД1871........ Ще остана без много линейни входове, но за сметка на това ще имам много нисък шумов праг при спектралния анализ - така ще мога да използвам външен аналогов синус-генератор с пълна сила. Да речем нещо като -140дБ при анализите ще бъде прага на шума /това НЕ означава SNR 140dB/ При сегашния чип при дадени THD -90dB i SNR 95dB имам kym 110dB sled Averaging

audioman

#20 Мнение от audioman »

Частична идея беше да ползвам nali4nite CS5394 s DNR120dB, който ще ми даде над 150-160 dB обхват при мерене, с авераджинг. Но той е до 48кХз......

audioman

#21 Мнение от audioman »

Последните измервания на АЧХ на Audigy 2 показаха гладка АЧХ на АЦП-ЦАП тракта. Обаче с 2 програми СпектраЛаб, работещи едновременно.

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”