Малък проблем при мен
"Налепих" една платка с PCM2704, но "ограничава" изходният сигнал. На осцилоскоп горе-долу половината синусоида е отрязана. Вероятно съм попаднал на дефактна бройка.
Живи и здрави всички!
edit:
имах доста задачки и чак сега (11.04) успях да сменя чипът. Вече всичко е на 6
Здравейте аз също търся USB DAC с PCM2704 , ако някой продава готови тествани китчета или дори да неса налепени да пише искам да си купя ,обръщам се най-вече към (Teodor Ainadjiev).
Благодаря !
По магазините има готови решения водят се USB Audio и са като флашка с изходи. Вътре не знам с какъв чип са - вероятно нещо от серията РСМ27хх. Като цена са около 10лв, за звук не мога да дам мнение защото не съм ги пробвал. Ето пример:
Адаш смени черните електролити с аудио клас Елна Силмик, Керафайн, и звука ще се подобри. Сложи и местна филтрация от добър кондензатор, Санио Оскон или танталов, преработих една такава платка за един френд и остана доволен.
Това брат ми ми го даде беше ги поръчал 10-15 от China за по 1$ и ги раздаде на приятели и познати.Нямам ама никакво намерение да се занимавам с него или пък да го използвам като източник на звук .Просто това е според мен някакво ''аварийно'' решение.
Много неща видях и изчетох за тези дакове( не само специално този на Попа). С РСМ2704 направих известен брой, направих няколко с РСМ2706. Дак-а за парите си свири уникално, но като цяло не бих го окачествил като аудиофилски или hi-end изделие. Визирам моите и други подобни (няма да поменавам кои точно), но всички показаха къдрава коса на осцилоскопа, нещо което се и чува. Сега си направих един с РСМ2706->DIR9001->РСМ1794. Също не е най-доброто DIY изделие, но другите ги праща в 3та глуха. Не го приемайте за заяждане, аз също правя от тези дакове, и то в горе долу в големи количества, но никога не съм твърдял, че са толкова добри. Ако имам система струваща 4 цифри (дори 1000лв. да е) не бих слушал на този дак. Суперлативите идват малко в повече...