Плеър Mitsubishi M-C5200

Съобщение
Автор
Аватар
the_ancient
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Плеър Mitsubishi M-C5200

#1 Мнение от the_ancient »

Момчета, тук ми попадна един такъв плеър, направи ми впечатление, че е доста стар (1990г), а единствения аудио изход който има е оптичен. Впечатли ме и реших да го взема. Доколкото успях да разбера от интернет е бил част от някаква доста скъпа навремето аудио система на митсубиши, но също видях че някои хора го използват и за студийно озвучаване. Та... идеята ми беше някой от вас да каже дали си струва и дали ще ми върши добра работа. Mного ми е кофти системата, пълен сбирщайн, но ми се иска едно по едно да подменя нещата с добри. Въпроса ми беше дали този плеър си заслужава да се спра на него или става по-скоро за временно решение и трябва да продължа да си търся ако искам хубав звук. :mhihi:
Изображение
Изображение
П.П. Сделката поне дано е добра. Цената не се вижда, но е $4,99.
П.П.2 Моля, не ме хранете много.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от ortho »

Няма какво да те храним.
Това, което си си купил е някакъв транспорт, освен това е и ченджър с няколко диска.
Има само оптичен изход, което е озадачаващо (що нема коаксиален?).
Сега ще трябва да си намериш дак, за да можеш да си ползваш транспорта.
Ако има как, не го купувай, поне такова е моето мнение.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Аватар
the_ancient
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от the_ancient »

Какво означава транспорт? Плеъра свири през оптичния кабел. Не знам какво имаш предвид. Иначе е чейнджър за 5 диска с доста странно зареждане и доста бърз. Купил съм го вече :roll:

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от ortho »

Имаш ли устройство, в което включваш оптичен кабел, носещ цифрова информация и то свири?
АКо имаш такова - няма проблем.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Аватар
the_ancient
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#5 Мнение от the_ancient »

Ако съм те разбрал правилно вие разглеждате усилвателя и цифрово аналоговия преобразувател отделно?
Аз съм с някъв кофти ресивер дето не е за споменаване, но си има оптичен вход, който междувпрочем има някакъв шум.
Значи като извод трябва да си търся две отделни устройства?

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от ortho »

the_ancient написа:Ако съм те разбрал правилно вие разглеждате усилвателя и цифрово аналоговия преобразувател отделно?
Напълно правилно си ме разбрал. Досега съм слушал два усилвателя с интегрирани дакове - едно сони 630 есд и кенууд 9010, не съм се впечатлявал и от двата.
Едва сега прочетох че живееш в щатите. В такъв случай сделката относно транспорта е добра.
Все пак - препоръчвам ти да се огледаш за някой сравнително добър външен ДАК (ЦАП). Ето например този :http://cgi.ebay.com/WADIA-DigiMaster-X3 ... dZViewItem :D :D :D

Освен това, поне моето лично наблюдение (без да ангажирам някого с него), е че коаксиланите изводи на цифровите източници свирят по-добре от оптичните. (Разбира се, когато ги има и двата :D )
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”