Трябва ми схема

Съобщение
Автор
Iron_Plate

Трябва ми схема

#1 Мнение от Iron_Plate »

Извинявам се за темата но незная каде да я пусна.Трябва ми схема за управление на cd - да може да се превърта напред и назад ,да се дава пауза и стоп и съответно да се пуска да свири cd-to ако може да ми помогне някои ще съм му много благодарен

audioman

#2 Мнение от audioman »

Има доста такива решения, някои по-прости, други по-сложни. Говорим за CD-Rom, нали???
Съвременните решения имат и дисплей и дистанционно. Изпълнени са с един-2-3 микроконтролера, много жици и няколко куплунга. Един LCD дисплей за индикация или светодиодни индикатори.
Това решение е за нещо като DIY CD Player.
Пробвай да потърсиш в нета, аз имам няколко схеми, но не тук и не в електронен вид. Спешно ли ти е и колко сложна я искаш????

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от boris_valkov »

Ако става въпрос за плеър от atapi cd-rom попаднах на това и изглежда интересно :D

Не зная само до колко тоя 8051 може да се намери тук, така че ако някой знае моля да каже, че ми стана интересно и на мен.

:D

Изображение

audioman

#4 Мнение от audioman »

Намиира се без проблем, само желание да имаш...

Аватар
lachko973
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от lachko973 »

Ето нещо и от мен
http://free.data.bg/lachko/DIY_CD_PLAYE ... PLAYER.rar
Имам още и по добри даже но сега нещо не ги откривам.Като ги намеря ще ги добавя.
Изображение
Изображение

Zmej

#6 Мнение от Zmej »

@ Борис Валков - За 8051 - нямаш проблем, и програматор мога да ти намеря, дотам да си опрял...

boris_valkov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от boris_valkov »

Благодаря. За сега не съм тръгнал да се занимавам с нещо подобно, но някои ден ако се захвана ще се обадя :D

Iron_Plate

#8 Мнение от Iron_Plate »

да говорим за обикновен cd-rom требе ми просто схема и ви благодаря за помоща

Аватар
Horna
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Horna »

А дали е възможно нещо подобно,но за CD Marantz PMD321 PRO..кръста ми ще е много доволен :)

audioman

#10 Мнение от audioman »

Horna написа:А дали е възможно нещо подобно,но за CD Marantz PMD321 PRO..кръста ми ще е много доволен :)
Кфо е тва??

Аватар
Horna
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Horna »

Може би не се изразих правилно.. :oops: Това си е профи CD player ,който си няма IR дистанционно по рождение.. :) впрочем има, но то е като опция и е с кабел .Няма от каде да го набавя а и нямам желание да ми се мандахерца кабел през цялата стая..
Пригоден е да работи с IR но трябва да се включи в друг продукт на Marantz който има такъв (RC5) им се казва системата..
С две думи има ли възможност да се направи нещо за да командвам ЦД-то с IR дистанционно..

audioman

#12 Мнение от audioman »

Със сигурност има, ама не знам точно как. RC5 е стандарт на Philips /съответно и Marantz/ за протокол на дистанционни управления. Ако ти ще си го правиш се подготви за програмиране на нещо като PIC.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Fenkiller »

Ето и още нещо по темата:
http://electronics.sortos.ru/p_cdrom.htm
http://www.radioland.fatal.ru/Schems/Di ... ers/03.htm
Братята руснаци отдавна предлагат схемата с Атмелския процесор!
:P :P :P

Публикувай отговор

Обратно към “Цифрово аудио”