Основни правила

Що е BGAudio и какви са неговите правила
Съобщение
Автор
Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 2924
Регистриран на: Нед Авг 01, 2004 12:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Основни правила

#1 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Този форум не е за начинаещи!
Не се сърдете, ако подобни теми биват изтривани без обяснение!


1. Потребителско име. Забранени са имена на сайтове и E-mail. Забранява се регистрацията на визуално подобни никове и многократната регистрация.

2. Подписът може да съдържа до 3 реда текст, включително линкове. Шрифтът не може да е по-голям от стандартния за форума. Подписът и цялата информация в профила не могат да съдържат текстове, които целят наподобяване, критика или обида към друг участник.

3. Писането на кирилица е задължително!
Забранява се писането с латински букви, както и заместването им с цифрени означения и символи. Мненията на олигофреница ще бъдат изтривани. Ако нямате инсталирана кирилица в компютъра си, използвайте KREDOR (бутончето се намира в горния ляв ъгъл на полето за писане и редактиране на обяви и лични съобщения).
Изключват се случаите когато става въпрос за изписване на термини или наименования, които имат утвърдена употреба на латиница. Марките, фирмите и означенията да се пишат на оригиналния им език, за да може да се търсят после (Например "Technics", а не "Техникс")
Официален език е българският. Форумът е отворен и за чуждоезични потребители, но те не бива да разчитат, че ще им бъде отговорено на техния език.

4. Създаването на нови теми в подходящия разадел става едва след като проверите с помощта на "Търсене" дали вече във форума не съществува информация по въпроса. Ако не получите задоволителни резултати пробвайте и с други ключови думи или опции. Забранено е дублирането на тема в няколко раздела.

5. Заглавието трябва да е бъде достатъчно информативно и да отразява същността на темата и да , така че само като се прочете заглавието на темата, без да е нужно да се влиза в нея да се знае за какво се дискутира в темата. Недопустимо е: "проблем", "помощ (help)", "питане" и други подобни.
Проверете дали разделът, в който пускате тема няма специфични изисквания за оформянето и. Съобразете се с тях.

6. При отговор не е желателно цялостното цитиране на последния пост. Това прави темите неудобни за четене. Подобни постове ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани. Когато в дадена тема се отговаря на няколко потребителя при което се цитират пасажи от техни съобщения е желателно всичко да е събрано в един пост, а не няколко последователни към различни участници в темата. Такива постове ще бъдат модерирани.

7. Добавяне на текст към вече пуснато мнение става с бутона "edit" , а не с писането на нов пост (особено в случаите когато въпросният пост е последен). Това е допустимо единствено с цел корекция на грешки и неточности. Цялостното изтриване на мнения, особено когато води до загуба на смисъла на цялата тема, ще бъде санкционирано.


8. Придържайте се възможно най-близо до поставените въпроси по време на дискусията в темите. При особено големи отклонения на мненията от първоначалния замисъл на темата, последната може да бъде разделена на две или повече части. Темата ще бъде затваряна след установено залагане на конфликт в нея и повишаване на напрежението. Отворена нова тема със същото съдържание ще бъде отстранявана.

9. Забранява се създаването на теми и мнения с призиви против действащото в страната законодателство, с подбуди към убийство, нараняване или други престъпления, действия с фашистки, расистки или дискриминационен характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), нападки на етническа или религиозна основа, порнография или сцени на насилие.
Забранява се публикуването на обяви за извършване на криминална, престъпна и всякаква подобна дейност или видимо измамни предложения.

10. Не се допуска търговска реклама в явен или скрит вид.

11. Уважавайте и ценете времето на другите участници във форума. Въздържайте се от всякакви обидни думи и преки характеристики / квалификации / обиди / заплахи. Не се допускат постове, провокиращи конфликти и повишаване на напрежението.

12. Съдържанието на мнение или тема, съдържащи редакция от модератор или администратор не бива да се променя.
Ако модератор/администратор направи забележка да се коригира заглавие съгласно правилата, да се добави цена към обява или т.н. уточняващи неща - потребителя е длъжен да извърши необходимите корекции в поста си. Теми в които потребителя демостративно отказва да извърши действията и корекциите към които е подканен ще бъдат заключвани или изтривани.

13. Често повтарящи се мнения с еднакво съдържание, мнения със съдържание далеч от темата или теми със съдържание далеч от раздела, в който са създадени ще бъдат определяни като SPAM и премахвани. Същото се отнася и за флууда - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се мнения.
За лични разговори или чат, както и за коментари на търговските обяви, използвайте бутона "pm"- лични съобщения. Разпращането на еднотипни, масови и призивни лични съобщения е забранено!

14. Мненията в форумите се оставят доброволно, безвъзмездно и с цел взаимопомощ. Авторите им не могат да изискват компенсация за публикуваната информация под никаква форма. Всички мнения и проекти, публикувани в сайта и форума, могат свободно да се копират и възпроизвеждат без комерсиална цел.
Форумът не носи отговорност за достоверността на информацията, която публикува всеки един потребител на форума, както и за коректността на извършени търговски сделки на "територията" на форума.

15. Обсъждане на действията на администратори/модератори е забранено. Теми с подобно съдържание ще бъдат отстранявани от форума, а при системно неспазване на това правило - нарушителите ще бъдат наказвани.

16. BGAudio не е форум, чиято цел са търговски обяви. Потребители, които се опитат за тази цел да натрупат рейтинг с излишни постове, ще бъдат санкционирани особено строго.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 3026
Регистриран на: Съб Юли 31, 2004 12:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Основни правила

#2 Мнение от Stefan Stefanov »

И още:
Марките, фирмите и означенията да се пишат на оригиналния им език, за да може да се търсят после
(Например "Technics", а не "Техникс")

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Мнения: 3026
Регистриран на: Съб Юли 31, 2004 12:00 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Основни правила

#3 Мнение от Stefan Stefanov »

Позволих си да добавя още веднъж червените букви в началото.

Публикувай отговор

Обратно към “ПРАВИЛА НА ФОРУМА”

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост