Проектор за домашно кино до 1500 лв.

Съобщение
Автор
emmodds

Проектор за домашно кино до 1500 лв.

#1 Мнение от emmodds »

Проектор за домашно кино до 1500 лв . Предлойете ми нешто, само знам, за домашно кино триабвало да е DLP technology.Кажете ми като марка и като модел да се орентирам.Заглеждам се по Toshiba, BenQ......Благодаря много преджарително.

emmodds

#2 Мнение от emmodds »

сажелябам за грешките ама нямам бьлгарски букжи на клабиятурата и едвам се оправям

Zlatan Kitanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Zlatan Kitanov »

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от DLS »

Аз също леко се бях заинтересувал от проекторите в клас 2000лв, но
лошото е че няма къде да видиш/тестваш, а някакси не вярвам машина в този ценови клас да няма кусури(вероятно сериозни) освен тези, за които става ясно като прочетеш специгикацията.
Предполагам знаеш в какви граници се движи цената на лампите....
Наскоро разглеждах и другите алтернативи ЛЦД и плазми. Впечатлениата ми са, че все още ЛСД-тата просто не стават за домашно кино, а плазмите макар и да са по-добре в това отношение
все още не поддържат достатъчен refresh за да не дразнят окото
Ако някой има лични впечатления от проекторите все пак нека сподели...

emmodds

#5 Мнение от emmodds »

а аз си мислех за 2-ри варянт за LCD и TFT.защо да не стават?

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DLS »

Според мен ЛЦД-тата стават едниствено за изобразяване на статични изображения, на филм картината ми изглежда много неестествена като цвят, движение, детайлност, черното откровено ме дразни.
Но в крайна сметка размера на картината е най-важния параметър когато говорим за домашно кино тъй че ако имаш възможност (или никой тук не даде компетентно мнение) поне виж какво могат проекторите....

emmodds

#7 Мнение от emmodds »

благодаря все пак за помоща, ако някои все пак знае нещо повече нека сподели.Благодаря DLS

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от poseydon »

Толкова ли е ти е невъзможно да отидеш в някой Техномаркет или Технополис с няколко диска и да изнахалстваш да ти пуснат някой проектор от тези които имат налични. Почти съм убеден, че ще се съгласят дори и с голяма доза досада. Все пак това е тяхната работа. В този ценови клас до 2000лв няма да намериш абсолютно нищо което реално да става, обаче зависи какви изисквания и очаквания имаш от въпросния проектор. А и има нещо още по-важно ДЛП технологията ползва няколко сегментен цветен диск, който се върти с определена скорост и по този начин се създава цвета на картината. Някои хора страдат доста от тъй наречения rainbow effect до колкото си спомням, който е причинен точно от цветния диск. Трябва да се убедиш дали не си от тези хора преди да си купиш подобен проектор. Ако това е така ти остава да си потърсиш ЛСД проектор, но при тях цените вече са съвсем други. Можеш да започнеш търсенето си оттук - http://www.projectorcentral.com/
Можеш да сравняваш различни проектори, да разгледаш парметрите им и да прочетеш отзиви за тях, но най-важното е да се убедиш че ДЛП технологията не ти влияе зле... Ето и едно демо, за да видиш за какво става въпрос -

http://www.dlp.com/includes/demo_flash. ... lt&lnkid=5

Успех в търсенето и не забравяй, че винаги можеш да се опиташ да си направиш и DIY проектор... :wink:

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Проектор за домашно кино до 1500 лв.

#9 Мнение от Ivan Rachev »

emmodds написа:Проектор за домашно кино до 1500 лв . Предлойете ми нешто, само знам, за домашно кино триабвало да е DLP technology.Кажете ми като марка и като модел да се орентирам.Заглеждам се по Toshiba, BenQ......Благодаря много преджарително.
...не пипай проектор под 5000 лв :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Gavril Gavrilov

#10 Мнение от Gavril Gavrilov »

@ Poseydon

Идеята за проектор самодел е доста добра и реализируема.
Трябват се сам малко знания и бая "дупе" да се разчасти някой LCD монитор. Както и разбира се шрайбпроектор с читава лампа.
tomshardware имаха доста добро филмче за направата на такъв, включващо и избор на подходящо елцеде, охлаждане и резултати.

Иначе самодел от the ground up дет се вика изисква бая повече познания.

kobri

#11 Мнение от kobri »

Наскоро взех Optoma HD70 тъй като не намерих читав вносител за България на mitsubishi hd1000u, и съм изключително доволен! За тези пари (2000лв.) това което изгрява в/у белият латекс на стената е просто невероятно!

Сега ако някой даде идея от какво да си направя читав gray/low-gain екран ...

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”