Изкажете мнение за Creative Gigaworks?

Съобщение
Автор
LiLiLiTa

Изкажете мнение за Creative Gigaworks?

#1 Мнение от LiLiLiTa »

Какво мислите за този върхов модел на Creative?

За справка:
http://creative.com/products/product.as ... oduct=9306

entusiast4eto

#2 Мнение от entusiast4eto »

àìè òî òàì ñè ïèøå - "Designed for DVD, gaming and AV enthusiasts" - òàêà ÷å îòíåñè âúïðîñà êúì íÿêîé ãåéìúðñêè èëè âèäåî-ôîðóì!
òóê å àóäèîôèëñêè!

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Teodor Ainadjiev »

:weedman:

Gavril Gavrilov

#4 Мнение от Gavril Gavrilov »

Скъп за редови играчи.
За тези мнението ми е че са отвратително насочени, и с кресливи високи.
А къде ще го търсиш тоя контент дето е със 7.1 звук не мога дори да си представя.
По-добра инвестиция са на Logitech Z5500. Не им личи прекалена пестеливост, чиповете им са хубави Cirrus, стъпалото е солидно аналогово с масивен тороид в захранването. Ако държиш да вдигаш сериозен шум - те са твоя избор. Създават абсурдни налягания. Пък и свирят нелошо - фулрейндж сателити с алуминиеви фазови палчета. С добра карта и с оптична връзка са доста приятни, даже мисля че ще си доста доволен, предвид че се насочваш към компютърни колонки.

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Здравеи!

#5 Мнение от Momchil »

Ами да ти кажа мнението за тази поредна издънка на наште "колеги"
от Таиван :).
Под секрет да ти кажа:) ,стапалото което е поместено в това иначе толкова симпатично "субче" е реализирано на базата на TDA 7294 ,
да не кажа откраднато от неомонтана, но незнам тя тая работа е спорна
:) .Всеки краде за по лесно и евтино от др. фирми:).
Освен това вутре при усилвателя е ацката лудница и силикона е
на почит там:).
Дано несъм те отказал от системката:).
Ако нямаш др. възможности вземаи приятелйо , само знаи че след време
ште си блъскаш главата в стената.

В края на краиштата всеки слуша на това което има и на което е свикнал!.

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от poseydon »

аз специално нямам нищо против РС колонките, но да се изръси човек с 600+лв за РС системка, това означава че е доста заблуден...Само за пример искам да ви покажа какво представлява събуфера на Z5500 отвътре, според мен това е основната причина човек да НЕ си купи подобна система:

http://audiomaniaforum.hit.bg/3.jpg

LiLiLiTa

#7 Мнение от LiLiLiTa »

Ясно, вече и двата модела не ми вдъхват доверие. А щях да дам доста по-малко, няма и 400лв за чисто нови Giga.
Продължаваме натам, мнение за Altec, някой модел 5.1 или 7.1? Много ми ги хвалят, качествени говорители, box-ове, но не съм ги чувала досега, за да дадат и моите капризни уши мнение.
Или за Megaworks? Макар че щом е такова положение с Giga, не ми се мисли.
Или пък направо да се насочим към друг спектър от марките? Препоръчайте нещо изпитано 5.1 или 7.1, с мощност горе-долу като Gigaworks, както и до към 400лв да кажем. Може да не са от РС марките, но с качествени филтри, говорители, кутии и т.н. ...

Gavril Gavrilov

#8 Мнение от Gavril Gavrilov »

Poseydon, вярно че не е най-добре подредено всичко, но не можеш да отречеш, че са използвани компоненти присъщи за доста, доста по-скъпи техники. Самия факт, че са се постарали захранването да е със стабилен тороид плюс дебели кондензатори е показателно, че има къде-къде по-големи боклуци на пазара. Продължавам да твърдя, че за парите които струва (около 700 с ДДС) трудно можеш да попаднеш на толкова добра купешка изработка, с фийчърите на Лоджитека.
Общо взето единствената ми забележка към тях е че е използван Tang Band нискочестотен - говорители по принцип използвани от хора които обичат да озвучават квартала от колата си. И баса можеше да е маааалко по-стегнат.
Просто мога да видя логиката зад продукта - насочен е все пак за съвсем друг клас потребители - играчи, които имат някакъв слухов опит и не се задоволяват от останалите компютърни колонки, но и не могат да си позволят изграждане на отделна система. Но ако си запален играч, то неминуемо го има и момента "виж колко ми е як ------" където попълваш каквото ти е яко в момента. А е достатъчно само да пуснеш DTS демо ДВД на ложитека за да събереш очите на аверчетата.
Алтеците свирят много качествено, но ако ще вдигаш шум и ще гледаш филми, не могат даже да се доближат до лоджитека.

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от poseydon »

Да, несъмнено Z5500 е сравнително добре изработен и са използвани качествени материали, но аз съм го слушал в един приятел и просто не ми харесва и все си мисля, че за тези пари които той даде преди няколко месеца можеше да си сътвори една чудесна стерео система, която щеше да му разкаже играта на тоя Logitech. Аз самият вкъщи имам един Logitech X530 и съм сравнително доволен, до толкова колкото може човек да бъде доволен от една плюнка :wink: , но си върши работата и кърти кочината както се казва, разбира се на мен не ми харесва особено, но за филми е сравнително добър, а музика почти никога не слушам на него, защото не ми харесва как звучи. Просто тези системи са насочени основно към геймъри и това за което са направени вършат работа и то добра. така че ако човекът няма много пари да отдели за добра стерео система, то спокойно може да скочи на една такава...

Едит:
Дам ако си от Американския в Благоевград значи познаваш Сашо /Apocalypse/...., но всичко е въпрос на вкус...
Последно промяна от poseydon на Чет Фев 02, 2006 8:17 pm, променено общо 1 път.

Gavril Gavrilov

#10 Мнение от Gavril Gavrilov »

Мисля че твоя приятел го познавам :D От моя университет е подозирам.
Ако си я чувал в общежитието ни системата, трябва да те уверя, че тук просто не може да разгъне възможностие си. Мисля че като говорим за качество при такъв тип системи трябва да се ограничим до коефициент на чуваемите изкривявания и линейност на АЧХ-то. Не съм ги мерил, но това което прави чест на лоджитек е факта, че изкарват обявените параметри. Най-малкото не те лъжат в лицето, което обосновава и високата цена.
За стерео, да - определено може да се бие тази система в този бюджет, но ще трябва и усилвател, разните ДТС декодери поне доколкото знам са извън DIY възможностите на познатите ми, пък и като съраунд сетъп ще се озори всеки студент :P А за Х530 имам доста добри впечатления - гърмят невероятно силно за малкия пакет и ниската цена. И определено свирят по-добре от всичко което можеш да купиш от "маркетите" за 140 лева.

LiLiLiTa

#11 Мнение от LiLiLiTa »

Мдаам, май пак съм в задънена улица. :]] Поне май някои хора се намериха, чрез общ приятел като гледам.
По принцип съм се насочила към 5.1 колони, 7.1 не ми трябват, а и няма къде да сложа страничните сателити.
Към тези Gigaworks се ориентирах, въпреки че са 7.1, тъй като мога да ги взема за 400лв (виждате разликата с цената, която някой написа по-горе) и все пак са върхов модел на Creative, които аз по принцип уважавам за качество на звука.
Колните ще се ползват сериозно за филми и музика. Качеството при игрите го имам и в момента на импровизираната система, която имам, така че смятам, че може да не споменавам гейменето като жизнен фактор при избора.
Това е... Ако може някой конкретно да ми каже какъв е проблема на Logitech-a и на каква цена са ще съм доволна. Разбрах, че на Giga им е малко по-мек баса.
Надявам се да ми помогнете в избора...

P.S. Не желая стерео системи, а и мощността от 210W буфер + 70W сателити ми е достатъчна, ще кърти... Все пак не живея на стадион...

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от poseydon »

LiLiLiTa този модел на Креатив е добър, Logitech Z5500 също не са лоши, но в крайна сметка всичко е индивидуално, а и много зависи и от помещението в което ще ги слушаш, начина по който ще ги разположиш. Сега 7,1 канала аз реално мисля че няма смисъл, защото нито един филм на ДВД не е записан в този формат или поне аз не съм срещал в БГ. /говорим за това какво може да се намери в България/
Взимай смело това което ти допадне като звук и дизайн и това е, пък после ще се похвалиш... :D

Едит:
Силата на звука не се измерва във ватове, а в децибели, поне аз това гледам като си купувам я говорители, я колонки...

Gavril Gavrilov

#13 Мнение от Gavril Gavrilov »

Lililita, повярвай ми поне за лоджитека - ако си го слушаш на макс, аудиофилската ти кариера ще спре дотук. Бетовен мисля е бил последния глух аудиофил :lol:

Иначе да - Сашо познавам :roll:

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Nanko Rusev »

offtopic:

Поздрави на колегата Сашо 8) Apocalypse-a.

П.П. Колко малки са БГ форумите .... :lol:

П.П. Абе направо ще му пратя поздрави сега в ICQ :lol: 8)

Gavril Gavrilov

#15 Мнение от Gavril Gavrilov »

Ще предам. Аз и той сме най-основните спрягани в изречения от типа на "каже на тоя ш**** [попълни името] да намали музиката, бюрото ми подскача". Кво да се праи студентски живот.

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”