Има ли 5.1 декодери без усилватели

Съобщение
Автор
siv2
чете
Обратна връзка:

Има ли 5.1 декодери без усилватели

#1 Мнение от siv2 »

Гледам, че масово се продават ресивъри с вграден декодер, а не виждам продават ли се само 5.1 декодери. Четох темата за избор на компоненти. Главно слушам музика. Имам два добри стерео усилвателя - един за предни и един за съраунд. И двата нямат Pre-In - единият защото е много стар, а другият защото е по-нисък клас. Та понеже съм противник на ресивърите се чудя какво мога да направя в мойта ситуация.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Има ли 5.1 декодери без усилватели

#2 Мнение от Nanko Rusev »

tanov написа:Гледам, че масово се продават ресивъри с вграден декодер, а не виждам продават ли се само 5.1 декодери. Четох темата за избор на компоненти. Главно слушам музика. Имам два добри стерео усилвателя - един за предни и един за съраунд. И двата нямат Pre-In - единият защото е много стар, а другият защото е по-нисък клас. Та понеже съм противник на ресивърите се чудя какво мога да направя в мойта ситуация.
Какво точно искаш да направиш?

Продават се само процесори. Не очаквай да ги намериш евтино обаче. Освен това ще ти трябва още един усилвател за център и отделно активен subwoofer

siv2
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от siv2 »

Тъй като рядко гледам филми мислех или да ползвам говорителите на телевизора за център или ако процесора има възможност да конфигурира броя на говорителите - примерно 4, а не 5.1. Субуфър мисля да пропусна, тъй като предните колони имат достатъчно ниски.
А може ли да се намери декодер на достъпна цена или по-скоро да си взема най-евтиния ресивър и да си изведа сам сигнал, тъй като евтините нямат аналогови изходи :(.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Процесор едва ли ще намериш евтин. Търси най-евтиния ресийвър, който може да извади неусилен сигнала за предните - там ще закачиш усилвателя с основните ти колони.
За задните ще ползваш вградените в ресийвъра стъпала.

Другия ти стерео усилвател може да продадеш.

Моят ресийвър/процесор има опция за "виртуални" център и sub - вкарвам ги в предните - не е като с истински, но е много по-добре отколкото на двуканално аудио (там самият източник на звука мисля е друг).

Можеш да намериш това, което търсиш за под 300 лева втора употреба... удари едно око на темата ми в Моята система, където казвам какво точно съм направил - ти явно ще правиш същото.

Успех!

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”