помощ при озвучаване :)

Съобщение
Автор
Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: помощ при озвучаване :)

#2 Мнение от Nanko Rusev »

Трудна е твоята .... ще те посъветвам едно нещо:

купи си хубави предни колони за повече пари, а по-нататък купи останалите.

Дори ако това не е моментен, а максимален бюджет, съветвам те в тях да инвестираш по-голям % от общите $

Аватар
Vasil Nikolov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Vasil Nikolov »

cancel написа:все пак смятам че повече от 500лв за една тонколона са ми в повечеко :-)
Ами като смяташ така за какво изобщо си я пуснал тая тема?
Те те посъветваха, ама ти явно си доста по напред от нас и най вероятно нямаш нужда от никакви съвети а и като гледам че си писал за МП3-ки и т.н. просто изискванията ти няма нужда да се обсъждат, просто си купи това ,което лично на теб ти харесва и не ни занимавай.

Riptor

#6 Мнение от Riptor »

cancel написа:...търся мнение на хора които са минали по моя път в търсене на прилични колонки, купилиса си и са доволни, но може би форума е прекалено hi-fi, щом ми се смеете, на това че ще си пусна някоя мп3-ка, и няма да намеря такива хора, но пък ще почакам ще видим :wink:

1. Хем питаш, хем сам си отговаряш.

2. Форума е 80% за направи си сам, ти питаш за готови колони хора, които си ги правят сами (познай защо?).

3. Питаш: "Това Джамо, или онова Джамо да си взема?" е възможности за избор ни остави... :lol:

4. Искаш да набуташ 2000 за да слушаш мп3 = да си купиш спортна кола за 200 000 и да я караш с А91.

5. за 1500 можеш да си сглобиш отлични тонколони, + 500лв за амп и ще имаш доста добра стерео система.

6. искаш да дадеш 200 лв за събуфер, а не виждаш, че в него има 8 инчов говорител, който е 200 вата (!) и целия уфър е 8кг (представям си го как се разхожда!) !?

Ти представяш ли 8", 200В, 8кг + вградено стъпало само за 200лв!?

Аз да, но не и за хора, които пишат в този форум. Това е за хора, пишещи във форума на техномаркет :)

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Momchil »

Бе хора не разбрахте ли ,че Jamo немогат да правят колони , които да свирят в бъджетен клас ,а да не говорим ,че върховите им класове са абсолютен СМЯХ !

Ако искаш добро и качественно домашно кино :
Има предостатъчно хора в този форум които могат да ти направят страхотни колонки , които ще са светлинни години пред тая измислена фирма "Jamo" .

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Momchil »

Разочарован съм от всичко фабрично което съм слушал (като цена до 80 000 лв.) .
Разделях ги преди време на класове , мислех си ,че определени колонки могад да заемат определено място в " стълбицата" и .....

Всичко това са едни безмисленни залъгвания на клиента и пълен безпорядък при изработката !
За ме звукът има друга стоиност и тя не се измерва с пари , така че :
Бюджетни колони или точно определен комплект няма как да ти предложа !

Виждаш ,че си промених мирогледа и започнах сам да си правя нещата , защото не се имам за по глупав от една фирма производител на "Озвучителни тела " ако мога да ги нарека така или по точно : Средство за изкарване на пари !?

Хората от този форум се стремят да придават живот и характер на матерялите а не просто да пълнят джобчето на фирми от познатите ни пазари !
:)

Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#14 Мнение от Angel Gekov »

cancel написа: Цел:
за слушане на mp3/wave с плътен бас и изпълващ стаята звук
тип музика предимно R&B,малко хаус, малко jazz пак предимно
с mp3 качество ;)
за гледане на филми от PC и DVD

Очаквам предложения за конфигурация от озвучителни тела.
Моя избор ми е сведен до тонколони, които естетически ми допадат
искам да постигна от тези или подобни компоненнти просто необходимото
и достатъчното за моите цели и условия ...
С така формулираните цели вероятно изборът ти е правилен. Очевидно е, че всеки следва да извърви сам пътя си и да се учи от грешките си. В сходни теми на форума многократно бяха правени опити за предпазване от подобни скъпи удоволствия, но ефектът май не е особено висок. Стандартният и навярно най-разумен съвет, който беше даван в подобни случаи беше за разделяне на системите, като на домашното кино се отдели по-малко внимание (съответно финанси), а се акцентира върху добрата стерео система. Но това в крайна сметка е въпрос на личен избор и зависи от индивидуалните предпочитания.

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Borislav Stankov »

Angel Gekov написа: ...
Стандартният и навярно най-разумен съвет, който беше даван в подобни случаи беше за разделяне на системите, като на домашното кино се отдели по-малко внимание (съответно финанси), а се акцентира върху добрата стерео система. Но това в крайна сметка е въпрос на личен избор и зависи от индивидуалните предпочитания.
Аз твърдя, че проблема не е в по-малкото внимание за домашно кино, а в бюджета, защото добре направеното домашно кино срува много.

Имаше една система правена от Ручо и Владо за домашно кино, която до голяма степен можеше да се ползва и за стерео и беше страхотна.

http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... ic&t=11412

но май ще надхвърли доста средствата, които си отделил.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”