Нуждая се от съвет за екран и кабел

Съобщение
Автор
dido

Нуждая се от съвет за екран и кабел

#1 Мнение от dido »

Здравейте!
Решил съм да си купя прожектор за домашно кино. Моделът на който съм се спрял е Sanyo PLV-Z5. Въпросът ми е свързан с избора на екран. Широчината му ще е 2,20м, форматът -16/9. Бих опитал да си направя сам, но не знам какъв плат да купя и откъде. Ако някой има опит в собственоръчната изработка на екран, ще съм много благодарен ако го сподели. Може да ми препоръчате и някакъв купешки - марка/модел/цена/от къде може да се купи?
Ще ми трябва и около 10м дълъг кабел скарт-компонет. Откъде може да се купи такъв кабел?
Поздрави и благодаря прадварително за отговорите :smt023

Tube
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Tube »

Работи и върху латекс и то добре,само трябва да е мръсно бял.
TUBE

Аватар
Horna
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Horna »

Много странен въпрос...
..или очакваш някой да ти каже ,купи си кабел от Илиенци,и чаршаф от 5лв и си готов,за да си щастлив...
Докато сам писал някой ти го е казал :D
Прожекционният екран има своите специални свойства(прочети първо какви) и с цени от...до ...Не си дал никакъв бюджет !
За кабела също..
Ще ти отговоря по начина по който си задал въпроса..

Ако целта ти е циците на фолк певачките да са още по огромни,действай смело с чаршафа и с латекса :)

dido

#4 Мнение от dido »

Tube написа:Работи и върху латекс и то добре,само трябва да е мръсно бял.
Разпределението в стаята не го позволява.

@Horna - no comment

Аватар
moss
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от moss »

Използването на толкова дълъг ~10м.~кабел до голяма степен ще снижи качеството на образа,освен ако нее от супер висок клас.Също така ако нямаш поне HD източник въобще не си давай парите за прожектор.

Svi
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svi »

Скарт 10м и други дълги кабели може би има на Bandridge в Техномаркет на Цариградско шосе.
Ако имаш нужда от S-Video - имам един непотребен 10м Bandridge

dido

#7 Мнение от dido »

moss написа:Използването на толкова дълъг ~10м.~кабел до голяма степен ще снижи качеството на образа,освен ако нее от супер висок клас.Също така ако нямаш поне HD източник въобще не си давай парите за прожектор.
И аз си го мислех това за дългия кабел и качеството на видеосигнала. Другия вариант е да сложа двд-плеъра отзад, но тогава ще ми трябва дълга оптика или коаксиал, за да закарам цифрово аудио до ресивъра.
Прожектор + DVD също дава добри резултати.

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Ivo_Hristev »

По VGA/SVGA ли мислиш да го прекарваш сигнала?

Аватар
Gethsemane
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от Gethsemane »

dido написа:
moss написа:Използването на толкова дълъг ~10м.~кабел до голяма степен ще снижи качеството на образа,освен ако нее от супер висок клас.Също така ако нямаш поне HD източник въобще не си давай парите за прожектор.
И аз си го мислех това за дългия кабел и качеството на видеосигнала. Другия вариант е да сложа двд-плеъра отзад, но тогава ще ми трябва дълга оптика или коаксиал, за да закарам цифрово аудио до ресивъра.
Прожектор + DVD също дава добри резултати.
Този проектор е HD Ready и имаш HDMI вход. Един 10 м. HDMI кабел е по-евтин от един 10 м качествен компонентен кабел.
Не си казал какъв ти е двд плеъра и какъв е ресийвъра, но предполагам, че са без HDMI и ъпскелинг, а това би вдигнало значително качеството на картината.
За екрана са ти казали. Ако искаш качество ти трябва хубав, специален екран. Саморъчно направения ще е компромис, но не пречи да пробваш. Имам познат, който прожектира на дантелено перде и си се кефи. :)
Има вариант за една специална боя. Лошото е, че тази която съм намерил е почти колкото един статичен екран 240 см.
И с някакъв матов, леко сивеещ латекс пак ще стане нещо що годе прилично.

dido

#10 Мнение от dido »

Ivo_Hristev написа:По VGA/SVGA ли мислиш да го прекарваш сигнала?
Ами всъщност искам от Скарт изхода на ДВД-плеъра да вкарам видео сигнала в компонентния вход на прожектора. Предполагам, че ще ми трябва и някакъв скарт-то-компонент конвертор.

dido

#11 Мнение от dido »

Gethsemane написа: Този проектор е HD Ready и имаш HDMI вход. Един 10 м. HDMI кабел е по-евтин от един 10 м качествен компонентен кабел.
Не си казал какъв ти е двд плеъра и какъв е ресийвъра, но предполагам, че са без HDMI и ъпскелинг, а това би вдигнало значително качеството на картината.
Прожектора май ще Panasonic PT-AX200U, че Sanyo нямат внос в момента на Z5
Изображение

DVD плеъра е Panasonic DVD-RA82
Изображение
Как би могло да се осъществи възможно най-качествената връзка между тях?

dido

#12 Мнение от dido »

Gethsemane написа:За екрана са ти казали. Ако искаш качество ти трябва хубав, специален екран. Саморъчно направения ще е компромис, но не пречи да пробваш. Имам познат, който прожектира на дантелено перде и си се кефи. :)
За екрана - наясно съм, че екранът трябва да е специален. Идеята ми беше ако в БГ може да се намери плат подходящ за екрани да го направя с такъв плат.

Аватар
Gethsemane
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Gethsemane »

Надявам се, че имаш някакви сантиментални доводи да ползваш този 4-5 годишен плеър защото иначе не виждам смисъл.
За да получиш хубав образ, който е разпънат до 220 см ще ти трябва по-хубав плеър. Задължително да е с хубав деинтерлейсър и скалер.

Иначе наистина с конвертор може да стане, но той може би ще струва колкото един нов плеър.

dido

#14 Мнение от dido »

Gethsemane написа:Надявам се, че имаш някакви сантиментални доводи да ползваш този 4-5 годишен плеър защото иначе не виждам смисъл.
За да получиш хубав образ, който е разпънат до 220 см ще ти трябва по-хубав плеър. Задължително да е с хубав деинтерлейсър и скалер.

Иначе наистина с конвертор може да стане, но той може би ще струва колкото един нов плеър.
Досега този плеър вършеше отлична работа. Наясно съм, че трябва да го сменям, но едно по едно. Би ли ми предложил подходящ плеър?

Аватар
Gethsemane
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Gethsemane »

dido написа:
Gethsemane написа:Надявам се, че имаш някакви сантиментални доводи да ползваш този 4-5 годишен плеър защото иначе не виждам смисъл.

Досега този плеър вършеше отлична работа. Наясно съм, че трябва да го сменям, но едно по едно. Би ли ми предложил подходящ плеър?
Евтин:
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1034

Среден:
http://www.denon-bg.com/articledetails. ... icleID=206

Скъп:
http://www.denon-bg.com/articledetails. ... icleID=197

Предложенията са чисто информативни. Има много други, които биха свършили работа.

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”