Home Cinema Ресивър и ОТ Luxeon V2004
-
- чете
- Обратна връзка:
Home Cinema Ресивър и ОТ Luxeon V2004
Здравейте! Много полезен форум, нека и аз като новак да попитам нещо - значи преди време, като млад и зелен си купих едни компютърни колонки - Luxeon V2004 - с активен субуфер, който ги захранва и може би следните параметри OUTPUT POWER: RMS: 50W +25W*5(RMS), P.M.P.O.: 2500W DRIVE UNIT: Subwoofer: 6.5"/8ohm, FRONT : 3"*4+1"/4 ohm, CENTRE: 3"*2+1"/4 ohm, REAR: 3"+1"/4 ohm, TECHNICAL SPECIFICATION: F. RESPONSE: 30HZ-20KHZ, SEPARATION : ?45dB, S/N RATIO : ?65dB LOADING QUANTITY: 20'FCL 160 sets, 40'FCL 309 sets, 40'HQ 375 sets - на различните места ги дават различно. Знам какво ще кажете, но тогава толкова ми бил акъла. Та въпросът ми е мога ли това нещо да го вържа към ресивър, като те повечето са на 8 ома и декларирани мощности от по 100 W на канал, като идеята в последствие е да си купя и по хубави ОТ. Ресивъра ми е необходим заради декодерите. Ако ще гори нещо, какво ще е - колоните или ресивъра?...? Благодаря за отговора
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
В нормален режим на употреба нищо няма да изгори..
И кажи какъв ресивър ползваш...
И кажи какъв ресивър ползваш...

Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
-
- чете
- Обратна връзка:
reciever
Благодаря за бързия отговор, Marian Lozev. Все още го избирам ресивъра - исках да разбера дали е възможно по принцип, приемам и съвети какъв да е. Ще се ползва за основно филми и игри на малкия /PS2/ и както писах държа да има основните декодери, в това число и новите HD, а нормален режим означава да не ги усилвам докрай ли?
Последно промяна от SvetiNikola на Нед Мар 15, 2009 11:00 am, променено общо 2 пъти.
-
- чете
- Обратна връзка:
ресивър
Забравих да пиша, че бюджета е до 1000 лв.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Най-евтиния вариан е 1000лв за ресивър с HD декодери
..
Но ако нямаш нужните 7.1 ОТ за какво ти е ,няма смисъл.
..
Но ако нямаш нужните 7.1 ОТ за какво ти е ,няма смисъл.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Какъв е смисъла да имаш HD формати (които не ти трябват), но зле свирещ ресийвър и "нещо", което не може да се нарече колони?
Аналогично лошо свирещ ресийвър може да си купиш за половината пари и да ти останат едни 500 кинта, за да вдигнеш нивото на колоните.
Поне АЗ не виждам файдата от HD форматите, ако има, моля обяснете ми
Аналогично лошо свирещ ресийвър може да си купиш за половината пари и да ти останат едни 500 кинта, за да вдигнеш нивото на колоните.
Поне АЗ не виждам файдата от HD форматите, ако има, моля обяснете ми

-
- чете
- Обратна връзка:
reciever
Идеята е всъщност от там, от ресивъра де да започна да ъпгрейдвам системата и впоследствие, лека полека да сменя колоните и изградя нещо малко по-прилично....Все отнякъде трябва да започна, а не разполагам с възможност да сменя наведнъж всичко. Защо да не ми трябват HD формати - нали навлизат все повече, BluRay и т.н. А ако е без HD декодери, а само 5.1 и има само по-старите декодери за 1000 лв. не може ли да се вземе нещо що годе прилично, като пак имаме предвид, че целта в случая не е музиката, а филми...
- Gethsemane
- има известен опит
- Обратна връзка:
Колко скъп ресийвър ще си вземеш си преценяваш ти, но HD аудио декодерите не са задължителни да ги има. Както сега така и след време. В момента в който станат масови, те ще са от Блу-рей. Тогава просто ще си вземеш плеър, който си има нужните декодери и изкарва вече декодиран звук 7.1 през HDMI. Тогава сигурно ще струва 200 лева такъв един плеър.
Според в момента покупката на скъп ресийвър САМО заради тези декодери не е оправдана. Ако има нещо друго като звук, функционалност, външен вид, което да те привлече тогава да.
Така или иначе ми се струва безсмислено да се вземе ресийвър за 1000 лева за тези колони.
Според в момента покупката на скъп ресийвър САМО заради тези декодери не е оправдана. Ако има нещо друго като звук, функционалност, външен вид, което да те привлече тогава да.
Така или иначе ми се струва безсмислено да се вземе ресийвър за 1000 лева за тези колони.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...Винаги има смисъл HD ,но поне за сега няма .Варианта , поне за мен е стара и доказала се машина примерно Yamaha DSP AZ1 /ax1 или някое процесорче ....Най лесно на днешно време е да си купиш дръвче за 400лв