Моля за съвет при избор на домашно кино.

Коя система е по-добра според вас?

PHILIPS HTS-9800W
9
75%
SONY DAV-DZ830W
3
25%

Общо гласове: 12

Съобщение
Автор
rapid_1

Моля за съвет при избор на домашно кино.

#1 Мнение от rapid_1 »

Здравейте, това което искам да ме посъветвате е какво да си купя за домашно кино, имайки в предвид, че мога да отделя до 1700 лв. Това, което разбрах е, че вие не сте за "всичко в едно". Първоначално се бях спрял на следните две предложения

1. PHILIPS HTS-9800W http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09023154

2. SONY DAV-DZ830W http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09028395

Моля, -изкажете вашето мнение за двете системи по-горе.

-дайте предложение за ресивър за домашно кино и колони към него, но до 1700 лв.

Предварително Ви благодаря за отделеното време :!:
Последно промяна от rapid_1 на Съб Яну 05, 2008 2:16 am, променено общо 1 път.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Marian Lozev »

Тази която надхвърля 5000лв
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

rapid_1

#3 Мнение от rapid_1 »

Marian Lozev написа:Тази която надхвърля 5000лв
Ако имах 5000 лв. за това удоволствие въпросът ми щеше да е формулиран по друг начин. Мисля, че съм задал точен въпрос и очаквам помощ.

devil90

#4 Мнение от devil90 »

Определено Philips е по - доброто решение и като качество са ме изненадвали. Сони то е нищо особено.

И на 2 те им надписват мощностите, но на филипса по - малко ги надписват.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Marian Lozev »

:D ....Със сигорност и двете не стават.
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.

Аватар
Svetlin Adrianov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Svetlin Adrianov »

rapid_1 написа:
Marian Lozev написа:Тази която надхвърля 5000лв
Ако имах 5000 лв. за това удоволствие въпросът ми щеше да е формулиран по друг начин. Мисля, че съм задал точен въпрос и очаквам помощ.
@ rapid_1

Ако трябва да сме много точни, не си го задал точно въпроса. За какъв ресивър питаш - стерео или съраунд. Колко канала - 5.1, 7.1, има май и повече. Филми ли ще гледаш само или и музика ще слушаш? То с тоя бюджет за музика няма да става, ама ако искаш съраунд система и за кино няма да ти стигнат парите за нещо кой знае колко по-добро от онова, което си показал по-горе.

В твоята ситуация, ако толкова ми е бюджета и съм склонен да купувам подобен продукт, бих отишъл да ги чуя двете (пък и други от сорта) и да си избера, което най-много ми допада на мен.

@ Marian Lozev

Какво би му препоръчал на момчето за 5 000 лв., ако трябва да е "по-добрата система" и да включва ресивър и поне 5.1 озвучителни тела?

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Marian Lozev »

Само D.I.Y с 5000лв съвсем спокоино може човек да се съобрази с изискванията за едно добро домашно кино .....
1.ресивър 1000лв на старо
2.суб хорна 1000лв заедно с краино стъпало
3. по 600лв за 1бр. колона

rapid_1

#8 Мнение от rapid_1 »

Marian Lozev написа:Само D.I.Y с 5000лв съвсем спокоино може човек да се съобрази с изискванията за едно добро домашно кино .....
1.ресивър 1000лв на старо
2.суб хорна 1000лв заедно с краино стъпало
3. по 600лв за 1бр. колона
Вижте бе хора, разбрах, че вие сте манияци на тази тема, но аз искам да си купя нещо добро от масово предлаганите на пазара. Ще взема в предвид съветите ви и ще отида на място да видя какво на мен ще ми хареса, като ги чуя на място. Аз от вас исках просто професионално мнение по въпросът за двете системи, които съм показал. Има ли смисъл да купувам 6.1 при положение, че малко ДВД-та са със 6.1 и кое от двете е по-добро и за стерео? Благодаря Ви за отговорите.

rapid_1

#9 Мнение от rapid_1 »

Ако трябва да сме много точни, не си го задал точно въпроса. За какъв ресивър питаш - стерео или съраунд. Колко канала - 5.1, 7.1, има май и повече. Филми ли ще гледаш само или и музика ще слушаш? То с тоя бюджет за музика няма да става, ама ако искаш съраунд система и за кино няма да ти стигнат парите за нещо кой знае колко по-добро от онова, което си показал по-горе.

В твоята ситуация, ако толкова ми е бюджета и съм склонен да купувам подобен продукт, бих отишъл да ги чуя двете (пък и други от сорта) и да си избера, което най-много ми допада на мен.

==>Ресивър - съраунд
==>За каналите и аз питам, кое е по-добре 5.1 или 6.1, като си гледам ДВД-тата всички са 5.1 има ли смисъл от 6.1?
==>Принципно ще слушам повече музика.

Аватар
Svetlin Adrianov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Svetlin Adrianov »

@ Rapid_1

Моето лично убеждение е, че музика по-добре се слуша на стерео. Следователно, за музика поначало не ми трябва многоканален усилвател/ресивър. Всъщност многото канали можеш да ги използваш за музика само в случаите на ДВД-та с концерти, които предлагат многоканален звук.

Разбирам, че имаш ограничен бюджет и ти се иска с един куршум да удариш два заека. И аз съм бил в това положение преди години, което доведе до съществуването в къщи на многоканална система за няколко хиляди лева, която почти не използвам по предназначение, но в същото време не предлага и стерео на ниво, каквото би ми се искало. Затова, стереото го слушам на други системи. :)

Истината е, че тези системки, които очакваш да анализираме сравнително са много компромисно решение, което не предлага нито високо качество като кино система, нито дори средно качество като стерео система. Формално обаче, ти предлагат многоканален звук на принципа "за толкова пари толкова". Освен това те на практика не се различават качествено една от друга и най-общо казано няма значение коя ще си вземеш. Иди, чуй ги, и ако чуеш разлика си вземи онази, която звучи, както на тебе ти харесва повече. Извън това не ти остава голям избор освен да ги избираш по "хубост" и по вторични белези от сорта на: брой и вид формати които разпознават - МР3/4/5/6/7, divX/divY/divZ и т.н.

rapid_1

#11 Мнение от rapid_1 »

Svetlin Adrianov написа:@ Rapid_1

Моето лично убеждение е, че музика по-добре се слуша на стерео. Следователно, за музика поначало не ми трябва многоканален усилвател/ресивър. Всъщност многото канали можеш да ги използваш за музика само в случаите на ДВД-та с концерти, които предлагат многоканален звук.

Разбирам, че имаш ограничен бюджет и ти се иска с един куршум да удариш два заека. И аз съм бил в това положение преди години, което доведе до съществуването в къщи на многоканална система за няколко хиляди лева, която почти не използвам по предназначение, но в същото време не предлага и стерео на ниво, каквото би ми се искало. Затова, стереото го слушам на други системи. :)

Истината е, че тези системки, които очакваш да анализираме сравнително са много компромисно решение, което не предлага нито високо качество като кино система, нито дори средно качество като стерео система. Формално обаче, ти предлагат многоканален звук на принципа "за толкова пари толкова". Освен това те на практика не се различават качествено една от друга и най-общо казано няма значение коя ще си вземеш. Иди, чуй ги, и ако чуеш разлика си вземи онази, която звучи, както на тебе ти харесва повече. Извън това не ти остава голям избор освен да ги избираш по "хубост" и по вторични белези от сорта на: брой и вид формати които разпознават - МР3/4/5/6/7, divX/divY/divZ и т.н.
Благодаря ти много за анализа, който си направил. Мнението ти ми е от полза и мисля, че ще ми помогне!

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”