Има ли нещо прилично(5.1) до 800лв?

Съобщение
Автор
simeonoff

Има ли нещо прилично(5.1) до 800лв?

#1 Мнение от simeonoff »

Здравейте,

Като гледам май само това е форума, в който влизат хора разбиращи от звук, така че разчитам на вашия съвет!

В момента имам Jazz 5.1 + Creative live 5.1 external soundblaster, но както сами се досещате качеството е под всякаква критика.

Изображение

Иска ми се да си взема нещо качествено(ако има) за домашно кино у нас - гледам филми и слушам музика през лаптопа. Сложил съм картинка и както виждате местенцето не е голямо :) Ширината на стаята е 350см. Кофтито е че към нея се сливат кухня и коридор ама няма начин...

Гледах и слушах някакви готови системки креатив и лоджитек ама досега нищо читаво не излиза.

Още веднъж да кажа, че държа на качеството а не на силата. Не искам да слушат съседите, а аз и нямам намерение да вдигам шум и да се хваля колко ми е "яка" системата и как клати чиниите.

Разчитам на вас ако досега сте попаднали на качествено 5.1 до 800лв. ще е супер да споделите!

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Има ли нещо прилично(5.1) до 800лв?

#2 Мнение от Kosio »

Ако искаш ела и чуи моите, мисля че ще ти харесат, а иначе Altec Lansing не са лоши.

PROFAN

#3 Мнение от PROFAN »

Ако някой твърди че тази търговска измислица 5.1 има нещо общо с качествен звук нищо не разбира.Завършил съм РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЯ ПРОФИЛ ЗВУКОТЕХНИКА преди доста години,доста време основно с аудио съм се занимавал,в момента подържам гаранционно такава техника и досега нещо което да звучи поне сносно не съм видял.Жалко че вече не може да се намери в търговската мрежа дори един елементарен стерео усилвател а само измисленото 5.1!
Просто мнение на един профан в тази област.

Аватар
luxeon
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от luxeon »

според мен наи добре е сестемката да е 2.1

Аватар
luxeon
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от luxeon »

аэ съм с едни колони на Luxeon 2.1 и сам много доволен аэ също слушам от лаптоп

Аватар
Leo
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от Leo »

luxeon написа:аэ съм с едни колони на Luxeon 2.1 и сам много доволен аэ също слушам от лаптоп
Luxeon-чо не залъгвай човека с тази марка. Той търси нещо качественно, а Luxeon и качество са две много оттдалечени и нямащи нищо общо неща.
simeonoff - за тази цена може да се огледаш за 5+1 система на Creative като тази : Speakers GIGAWORKS G550W, Creative, Black, Wireless Remote Control виж прочети има отзиви в Нет-а за нея, а най добре ако можеш да я чуеш някъде ще е най-добре.

GTI_PoWeR

#7 Мнение от GTI_PoWeR »

Leo написа:
luxeon написа:аэ съм с едни колони на Luxeon 2.1 и сам много доволен аэ също слушам от лаптоп
Luxeon-чо не залъгвай човека с тази марка. Той търси нещо качественно, а Luxeon и качество са две много оттдалечени и нямащи нищо общо неща.
simeonoff - за тази цена може да се огледаш за 5+1 система на Creative като тази : Speakers GIGAWORKS G550W, Creative, Black, Wireless Remote Control виж прочети има отзиви в Нет-а за нея, а най добре ако можеш да я чуеш някъде ще е най-добре.
Ако трябва да сме коректни, Креатив също са доста далече от качеството!

Riptor

#8 Мнение от Riptor »

Всички казват какво НЕ е хубаво, ама никой не каза какво е...

1. 800лв не стигат за стерео, камоли за 3 пъти повече
2. В тази "отворена" стая едва ли ще има значение какво свири (не съм спец, но баса би трябвало да е навсякъде, но не и в самата стая).
3. Всички тук ще потвърдят, че 5.1 и стерео музика не си пасват особено.
4. За филми и сегашните ти колони трябва да стават.

п.с. За съжаление нямам достатъчно слухов опит за да ти препоръчам нещо, което да ти свърши по-добра работа, от това, дето имаш.

Преди да си се приготвил да цакаш 8 стотака, опитай да преместиш цялата система в друга стая, която е затворена и виж каква ще е разликата, да не се окаже че не системата е за сменяне..

simeonoff

#9 Мнение от simeonoff »

Riptor написа: 1. 800лв не стигат за стерео, камоли за 3 пъти повече
Ами да въпроса е дали изобщо да давам пари - да не ги дам нявятъра за нещо сравнимо с текущата ми аудио система. Знам, че само 1 добър рисивър е над 2 бона ама няма кинти :( Максимума ми е 800 камъка.

Кофтито е че няма пари и за друга стая :)

Засега ме отказвате от всякакви ъпгрейди...
Ако има все пак някой, който е останал със супер добри впечатления от нещо в тези пари да свирка! Ще проверя тези, които споменахте.

Мислех си че като не държа на мощност и сила парите ще стигнат за нещо качествено поне ама...

Мерси на всички за мненията!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от Nanko Rusev »

simeonoff написа:..
Засега ме отказвате от всякакви ъпгрейди...
...
Събери още парички във времето и после си направи свястно стерео. А тези си ги остави за филми :wink:

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Kosio »

И аз съм за стереото - човек да не би да има пет уши :) , но все пак какво пречи да го слушаш вместо на 2, на 4 колони ???
Така звукът за мене е по разпределен в помещението и "ненасочен".
Последно промяна от Kosio на Пон Авг 27, 2007 1:02 pm, променено общо 1 път.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nanko Rusev »

Kosio написа:И аз съм за стереото, все пак човек да не би да има пет уши :) , но все пак какво пречи да го слушаш вместо на 2, на 4 колони ???
Така звукът за мене е по разпределен в помещението и "ненасочен".
За музика ли ? :lol:

Аватар
Kosio
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от Kosio »

И за музика и филми :) DTS ми се вижда повече за голями кино салони където, примерно при стерео хората седнали от едната страна на помещението биха чували само единия канал. Докато при DTS повечето звуци и говор идват от екрана.
Последно промяна от Kosio на Нед Авг 26, 2007 4:14 pm, променено общо 4 пъти.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от Nanko Rusev »

Kosio написа:И за музика и филми :) ..
Как би разположил 4 колони в стаята спрямо слушателската позиция?

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”