Предложете амп или ресивър

Съобщение
Автор
Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Stefan Stefanov »

Тази Ямаха, която слушах мина през Уидоумейкър за модване.
Беше чисто нова, но собственикът й явно искаше да я прави по-добра.
Как ти се струва да я сравняваш с усилвател, ИЗЦЯЛО направен от човека, при който беше занесена за модване?
(В къщи я чух и я сравнявах с ДОГЦ и Алеф-Х. Ямахата, горката, звучеше отчайващо зле и размазано. Не знам дали това не е "новата технология" :wink: )
А иначе си прав, усилвател се купува след като се чуе. Така само си чешем езиците (пръстите, де).

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от oceanman »

Не се заблуждавайте... Ако искате да си остане кино-машина, модването може донякъде да оправи нещата... няма как да се заобиколят процесорите.... Ако има начин в стереорежим да се направи това, тогава наистина има смисъл....Ямахата може да няма процесорна обработка в този режим, но предполагам, че тон и волуме-контрола е със интеграли... Това според мен е достатъчно за влошаване на звука...

В тази светлина искам да кажа, че все пак за кино ямахата се държи прилично...

Всъщтност лично аз съм проверил, лично, че кино-машина за 1600 лева стига почти достига качеството на звучене на един добре направен гейнклон.... А със стъпалата А+Б-първа версия... звука е на светлинни години далече пред киното...

А и все пак процесорите осигуряват 55-60 децибела разделяне между каналите...

Може би смисъл има повече един наистина добър ДВД плеър сравним по цена с добър ресивър с 6 канален изход и вградени ДД и ДТС декодери и 6 стъпала...
Наистина, функции и удобства никакви, но мисля, че в стерео-режим ще е доста по-добре...

Истината е една- ОТДЕЛНО КИНО И ОТДЕЛНА АПАРАТУРА ЗА МУЗИКА
За съжаление това е трудно постижимо във финансов аспект и пространствени възможности...

Ако нещо греша, моля да бъда поправен...

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”