Има ли смисьл

Съобщение
Автор
Аватар
Bobby
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Има ли смисьл

#1 Мнение от Bobby »

Има ли смисьл да се "модва" ДВД ако се слуша като ЦД през оптика ?

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: Има ли смисьл

#2 Мнение от DJ69 »

Ако го слушаш през оптичния изход според мен няма какво повече да се прави то тогава използваш Дака на ресивера/усилвателя и всъщност там е преобразуването от цифров в аналогов.

Аватар
djiv
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от djiv »

И аз се интересувам от този въпрос. Да се слуша музика през цифровия вход, одобрявате ли това?
DAC-a в ресивъра по-качествен ли е от тези в аудио CD плеарите? Имам предвид ресивърите от среден клас, могат ли да преобразуват с такова качество сигнала?
Предполагам че с аудио картата на компютъра е същото.
Има ли смисъл да си купувам качествен CD плеър и скъпа аудио карта, или мога да ползвам SPDIF Out и тези пари, които ще спестя, да си купя по-добър ресивър, вместо някакъв по-евтин, че ми предстоят покупки, за които отново ще се посъветвам с вас.
Моля за вашия отговор.!

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от DJ69 »

djiv написа:И аз се интересувам от този въпрос. Да се слуша музика през цифровия вход, одобрявате ли това?
DAC-a в ресивъра по-качествен ли е от тези в аудио CD плеарите? Имам предвид ресивърите от среден клас, могат ли да преобразуват с такова качество сигнала?
Предполагам че с аудио картата на компютъра е същото.
Има ли смисъл да си купувам качествен CD плеър и скъпа аудио карта, или мога да ползвам SPDIF Out и тези пари, които ще спестя, да си купя по-добър ресивър, вместо някакъв по-евтин, че ми предстоят покупки, за които отново ще се посъветвам с вас.
Моля за вашия отговор.!
В моя случай ползвам DAC а на ресивера тъи като на повечето звукови карти се представят зле поне от тези които съм пускал с изключение на един модел на М-АУДИО дето струва 200$,та аз ползвам вградената карта на дъното която има оптичен изход и е хардуерна за разлика от повечето вградени и от нея директно в ресивера с оптичен кабел пробвах и с коаксиален но не намерих никаква разлика за което може и аз да греша но това е една друга тема :) предпочитам оптичния защото разделя галванично компа от ресивера!Според мен това е оптималния вариант за качество цена!Дънната платка е ABIT NF7-S rev.1 чипсета е nForce 2 - МCP-T[когато е с "Т" накрая е с хардуерен звук],rev.2 е със софтуерен звук.... и се представя като цяло по зле! Ресивера е YAMAHA RX-V550.А на въпроса за
CD плеарите немога да отговоря с точност просто не съм правил опити но ако говорим за някоя куча марка CD и ресивер среден/висок клас мисля че DAC а на ресивера ще е мн по добре но все пак трябва да се пробват варианти ;)

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от DJ69 »

BlackBLOOD написа:бъркаш за ревизия 2.0
Аз съм със такова.
Има си хардуерен звук вграден в южния мост.
Хубав чип но след него е един реалтек така че става само ако ползваш външен дак..
Наскоро взех рев.2.0 да го тествам мислех да го сменям за мойто но чипсета беше друг само nForce MCP-T е с хардуерен звук!Пък и на клок не ми се държеше стабилно и затова си останах с рев.1.0 По отношение на вутрешния дак се представя доста по добре от другите вградени от евтините дана обаче не става за слушане нивото му е слабо и има кривене доста от инструментите не се чуват за разлика от дака на ресивера ми, но като цяло съм мн доволен от дуното то за тия пари дето го взех просто не би трябвало да се разочаровам.Пусни си един Еверест или някоя друга програма и ще видиш че не е с MCP-T на мен поне това ми каза:)

noises

optika

#7 Мнение от noises »

Как се задоволявате с дължината на оптичния кабел. На мен ми трябва поне 1,5 метра за да закарам сигнала до ресивера а този който имам 'HAMA" е наполовина по къс. Хм струва ми се че ресивъра ми денон 1906 има по смотан DAC от кое да е двд цд плеър дори от ELITE

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: optika

#8 Мнение от DJ69 »

noises написа:Как се задоволявате с дължината на оптичния кабел. На мен ми трябва поне 1,5 метра за да закарам сигнала до ресивера а този който имам 'HAMA" е наполовина по къс. Хм струва ми се че ресивъра ми денон 1906 има по смотан DAC от кое да е двд цд плеър дори от ELITE
Ми моя е 1м някакув китаиски кабел марката не ми е ясна за сега ми стига но скоро ще ми трябва кум 2-3 метра а немога да намеря по магазините и си мисля да пробвам да свържа 2 по 1м. незнам дали ще стане но ще рискувам едни 10 кинта !

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Rumen Suvandjiev »

DJ69 написа:
noises написа:Как се задоволявате с дължината на оптичния кабел. На мен ми трябва поне 1,5 метра за да закарам сигнала до ресивера а този който имам 'HAMA" е наполовина по къс. Хм струва ми се че ресивъра ми денон 1906 има по смотан DAC от кое да е двд цд плеър дори от ELITE
Ми моя е 1м някакув китаиски кабел марката не ми е ясна за сега ми стига но скоро ще ми трябва кум 2-3 метра а немога да намеря по магазините и си мисля да пробвам да свържа 2 по 1м. незнам дали ще стане но ще рискувам едни 10 кинта !
Без специален инструмент няма да стане.
По магазините съм виждал оптични канели с дължини до 10м.
Ше проверя къде точно и ще пиша...

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от DJ69 »

Rutcho:Без специален инструмент няма да стане.
По магазините съм виждал оптични канели с дължини до 10м.
Ше проверя къде точно и ще пиша...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Виждал съм преходник за връзка м/у 2 кабела!но само на картинка, в един магазин ми каза че имало и селектор за оптични изцяло механичен но не съм виждал някуде да се продава а за дължината наи мн съм виждал по магазините 1М на опаковката му имаше отбелязани 1,5 & 2М но казаха че неможели да ги достават:(Другото което ме притеснява е че моя кабел е 10лева има същия като дължина но е 40лева а марката не е някаква кои знаи каква къде е разликата и дали си струва да давам още 30Лева то все пак е цифров сигнал до колкото ми е известно не може да има влошаване на качеството на звука!

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#11 Мнение от N.Jordanov »

_________

NJ

Аватар
DJ69
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от DJ69 »

10х за Инфото жалко че нямат магазин във ВаРнА!Но пък имат кабел..:)

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Има ли смисьл

#13 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

bobby написа:Има ли смисьл да се "модва" ДВД ако се слуша като ЦД през оптика ?
За мен има смисъл. Сменям целия захранващ блок, или слагам по-добри елементи и филтри които почти винаги липсват. После модвам и осцилатора. След тези промени звука става по-бистър, цифровия фонов шум почти няколко пъти намаля.
Същите промени ги правя и по ресивъра, там захранването на DACа го правят със 78ХХ, които са супер шумни. Слагат едни гадни smd кондензатори, и те трябва да се сменят.

Публикувай отговор

Обратно към “Домашно кино”