velinski написа:Според мен "добрият звук" е нещо строго индивидуално и е плод на абсолютно личностни разбирания на базата на комплекс от най-малко 100 неща. Сред тях са: култура, слушателски опит, естетически възгледи, философски възгледи.... и технически опит (къде без него). Така че е смешно да се убеждаваме взаимно какво е "добрият звук", защото всеки го възприема различно. Смешно е и да се фръцкаме насериозно. Поне аз споделям личен опит, който при мен е дал добър резултат - не искам да убедя някой във въгледите ми или да се наложа. Ако на някой му харесват идеите ми - нека ги използва. Ако не му харесват - нека сподели своите. Ако на мен ми харесат - ще ги използвам. Мисля, че аудиофилското братство трябва да функционира по този начин. Нека се уважаваме и да спорим градивно, но да си пазим приятелските взаимоотношения, защото слушащите-музика сме малцинство на фона на всички дървени философи по българските форуми и уникално-разбиращи инженери (които по някакъв малшанс не са успели да се докажат на световно ниво)
толерантен съм към тези който заслужават а не към всички. Не ти предлагам нищо, просто ти намеквам че това което ми предлагаш да слушаме аз вече съм го направил и знам ефекта. Отговора ти само потвърждава мнението ми за моята нетолерантност към НАПИСАНОТО от теб. Не каза нищо за системата и кабелите или когато говорим за терминиране на устройство кабела няма значение, питам и отговор не искам. Защо ли не съм изненадан че предложението отпада...Kiril Kirilov написа:Май изобщо не споделяш толерантността, за която говориш!
Предложението отпада.
И аз си задавам този въпрос. Взел си разклонител, който според теб подобрява звученето на системата ти - чудесно, поздравления! Споделяш във форума впечатленията си, задават се въпроси, правят се коментари - чудесно, нали това е една от целите на този форум! Не всички са съгласни с мнението ти - чудесно, ако всички мислеха еднакво щеше да е много скучно! Значението на цялостното окабеляване на една система не се разбира единствено от хора, които слушат "300+ ватови" дръжкофони, а мисля, че в този форум няма такива. Поради тази причина въобще не поставям под съмнение казаното от теб за отражението на разклонителя върху звука - не е случайно, че за захранващи, интерконекти и колонни кабели даваме една камара пари и слухтим за промяната на микроскопични детайли в музиката (да не говорим пък за посоката на свързване), а колко лесно би било да навържем захранващи кабели за компютър (по 3 лв. парчето).nikikoz написа:Пичове, ама аз защо се паля ....
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта