Не съм 100% сигурен че те разбирам но ето една снимка на кабела, XLO Unlimited 3:Dimitar Atanasov написа:Интересна полемика...
Мен ми е по-скоро интересно от другата страна на кабела какъв е конектора, защото от тази аз ги запоявам...
накрайници Oyaide M1/F1
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
Re: накрайници Oyaide M1/F1
За връзка с мен: nkozev@solo.bg
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Представям ви и аз един направен от мен захранващ кабел,захранващ един мощен SE клас А. Изработен е от 6 броя японски медни кабели KAWAZAKI-1988г. x1.5mm.Оплетени са на ръка от моята приятелка тип рибена кост.Използвал съм ферит HITACHI.Накрайниците ми са шоко български от 0.60 лв. и компютърен китайски накрайник.При пряк двубой със скъп VanDerHul,правеният ми кабел звучеше в пъти по-добре.На тестът присъстваха и някои мои приятели,които имат уши, използвайки ги по предназначение.Тяхното мнение беше същото като моето.С този пост искам да подкрепя изказването на Велински,което смятам за абсолютно вярно и съм съгласен с него на 100%.
Не всичко скъпо и лъскаво е това което изглежда и не робувайте на супер прехвалени маркови изделия,а тествайте и слушаите с ушите си,ако те са достатъчно тренирани за тази дейност.
Поздрави от градът на липите.
PS.
Имам предчуствието, че с моят кабел ще отнеса и този прехвален бутиков продукт.
Не всичко скъпо и лъскаво е това което изглежда и не робувайте на супер прехвалени маркови изделия,а тествайте и слушаите с ушите си,ако те са достатъчно тренирани за тази дейност.
Поздрави от градът на липите.
PS.
Имам предчуствието, че с моят кабел ще отнеса и този прехвален бутиков продукт.
Последно промяна от DRGeorgiev на Нед Авг 15, 2010 12:58 am, променено общо 1 път.
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Да, несъмнено е красив...nikikoz написа:Не съм 100% сигурен че те разбирам но ето една снимка на кабела, XLO Unlimited 3:Dimitar Atanasov написа:Интересна полемика...
Мен ми е по-скоро интересно от другата страна на кабела какъв е конектора, защото от тази аз ги запоявам...
Лично аз позлвам значително по-ефтини кабели (самоделка), и имайки предвид нищожните мощности които ползвам 2х0.5 квадрата ми стигат. Като цяло не мога да намеря разумно добри (както механично, така и електрически) щепсели, така че се задоволявам с обикновени...
- nikikoz
- има опит
- Обратна връзка:
За мен външния вид на компонентите няма значение а звука. Ако обаче е добро пък и изглежда добре ( много субективна оценка)...чудесно.
Искам да кажа нещо важно което се споменава в накои от предишните постове. Никога нито за миг не съм си помислял, че щом нещо е скъпо задължително е хубаво и определено не съм от групата с по 1000 Евро джобни пари. При изграждането на една музикална система няма гаранция за нищо има вероятности на който по опитните аудиофили залагат. Но това, че е правено от някой също нищо не означава за мен. Ако са добри материалите който се ползват вероятния резултат ще е добър и обратното. Никога не слагам етикети на нещата преди да съм ги чул а и след това се опитвам да не го правя, просто казвам че на МЕН не ми харесват.
Ще ви дам един пример. Последните дни имах възможност да си поиграя с един DAC64 на CHORD, даже още при мен. Ми машинката си е БАЯ скъпа (7 000 лева лист цена) по всички стандарти според мен но... не ми допада като звук. Какво означава това???? Ми нищо, просто на мен не ми допада
В същото време в нета е пълно с положителни коментари и то не само по "Обективните" тестове но и по форумите където търговския интерес би трябвало да е минимален... може би в друга система, кабели, акустика на помещението резултата да е съвсем друг.
Пожелавам пълен с "музикални оргазми" ( а и не само
) ден на всички.
П.П. Към DRGeorgiev - много често нашите предчуствия (бих упортебил думата нагласа) предопределят резултат от дадено сравнение. И не си спомням никой да е хавалил този продукт, по скоро обратното
Искам да кажа нещо важно което се споменава в накои от предишните постове. Никога нито за миг не съм си помислял, че щом нещо е скъпо задължително е хубаво и определено не съм от групата с по 1000 Евро джобни пари. При изграждането на една музикална система няма гаранция за нищо има вероятности на който по опитните аудиофили залагат. Но това, че е правено от някой също нищо не означава за мен. Ако са добри материалите който се ползват вероятния резултат ще е добър и обратното. Никога не слагам етикети на нещата преди да съм ги чул а и след това се опитвам да не го правя, просто казвам че на МЕН не ми харесват.
Ще ви дам един пример. Последните дни имах възможност да си поиграя с един DAC64 на CHORD, даже още при мен. Ми машинката си е БАЯ скъпа (7 000 лева лист цена) по всички стандарти според мен но... не ми допада като звук. Какво означава това???? Ми нищо, просто на мен не ми допада

Пожелавам пълен с "музикални оргазми" ( а и не само

П.П. Към DRGeorgiev - много често нашите предчуствия (бих упортебил думата нагласа) предопределят резултат от дадено сравнение. И не си спомням никой да е хавалил този продукт, по скоро обратното

За връзка с мен: nkozev@solo.bg
- hawaya
- чете и пита
- Обратна връзка:
DAC64, на CHORD, свири прекрасно само ако е свързан с техен транспорт(и още 2-3 екзотични като цена), а ако е бил MKII, тогава това е задължително, тогава се куплира с 2 spdif интерконекта, и така се борят с джитера.nikikoz написа:
.... Последните дни имах възможност да си поиграя с един DAC64 на CHORD, даже още при мен. Ми машинката си е БАЯ скъпа (7 000 лева лист цена) по всички стандарти според мен но... не ми допада като звук. Какво означава това???? Ми нищо, просто на мен не ми допадаВ същото време в нета е пълно с положителни коментари и то не само по "Обективните" тестове но и по форумите където търговския интерес би трябвало да е минимален... може би в друга система, кабели, акустика на помещението резултата да е съвсем друг.