Тоест да разбирам, че вече си решил всички проблеми, свързани с озвучителните ти тела и помещението, в което ги слушаш, та си опрял най накрая и до ултимейт разклонителя?nikikoz написа:Приемам думите ти за шега...

Тоест да разбирам, че вече си решил всички проблеми, свързани с озвучителните ти тела и помещението, в което ги слушаш, та си опрял най накрая и до ултимейт разклонителя?nikikoz написа:Приемам думите ти за шега...
Да де, това исках да кажа. Че разклонителят има значение - еми има си. Пробвал съм много скъпи (обаче с вграден филтър, включително и споменатите вече в темата продукти) - някои подобряват нещата, други тотално скапват динамиката.N.Jordanov написа: И дали разклонителят е най-важния компонент?![]()
Ако имаш говорители за 300 лв или СД за 2000 дали си заслужава кабел/разклонител/интерконект за 3000
и не е ли по-добре да се инвестира в друга посока първо.
Сериозна система се гради от нулата. Тоест от празна стая. А и Б на изграждането на системата е преокабеляването на мрежовите проводници до таблото (с моникристал алфа бета гама и пр. солидкор) + пускане на самостоятелна земя само за аудиосиситемата. После се обработва акустично помещението. Най-накрая се вкарват "дечицата"N.Jordanov написа:Аз обаче се замислям какъв трябва да бъде редът на изграждане на една система и съответно приоритетите
Говориш така, защото не знаеш какви хубави аудиофилски предпазители а.к.а. БУШОНИ продават за по $100 бройкатаharalanov написа:100х4400=......
Ами да, в крайна сметка това, което чуваме е модулация на захранващото напрежение. Когато модулираш шумове, нищо добро не става.velinski написа:
За мен мрежата е НАЙ-НАЙ-НАЙ-ОСНОВНАТА сила, която движи нашата техника и необръщането на достатъчно сериозно внимание води до посредствени резултати.
Само едно нещо, я ми кажи като си толкова голям разбирач, една система или стая или каквото и да е което е разрешило ВСИЧКИ проблеми, аре стига несериозни изказвания, ако няма какво да кажеш защо трябва да се пише в името на това да се каже нещо. Човек който говори за пластинки в контакта не може да говори за хай енд... и ако не разбираш за какво говоря значи просто съм прав в това което си мисляharalanov написа:Тоест да разбирам, че вече си решил всички проблеми, свързани с озвучителните ти тела и помещението, в което ги слушаш, та си опрял най накрая и до ултимейт разклонителя?nikikoz написа:Приемам думите ти за шега...
.DRGeorgiev написа:Господин nikikoz!Писах,че в този ваш разклонител има електрокомпоненти,филтър някакъв!
Не съм ви казал че звучи зле или добре.И да добавя,не вярвам,че само с разклонител без някакви филтриращи елементи вътре в него,ще се чуе по-добре.И така да е,в сградата където е вашата апаратура,ел.инсталацията е опроводена с прост и обикновен мостов кабел.Нали ме разбирате?
Ама това кой го каза, не съм чел скоро да са издавали закон за логиката на музикалната система, ако ти го знаеш защо не го споделиш с нас глухите. Между другото заради напълно погрешни мисли като тази основната част от системите в по света просто не свирят ама защо ли оставам с впечатлението че мнението ми само ще е повод за нови изпразнени от смисъл спорове.haralanov написа:N.Jordanov написа: Във всяка добре оптимизирана система обаче, цената на тонколоните трябва да е поне стократно по висока от тази на разклонителя, тоест 100х4400=......
Ако това ще ти повлияе - на мен ми е интересно да те чета.nikikoz написа:Аз обещавам едно, никога повече няма да пиша във форума и понеже предполагам че "моя тон" няма да бъде приет ако някой има проблем с това може спокойно да ми изтрие поста, а защо не и профила.
Съжелявам но се чувствам като идиот, как може да има толкова ограничени и не искащи да излязат от ограниченията на собвственото си познание, поне едни да беше казал че иска да чуе и след това да коментира... ако си слушал и не ти харесва, тогава приемам ВСЯКО мнение. Да говориш по инерция за да имаш какво да кажеш.... да говориш за правила, за принципи, за балансирани системи или даже генерални заключения и да си убеден в ефекта от неща който никога не си имал и когато вероятно най скъпата система която си притежавал е колкото цената на комплект ИСТИНСКИ кабели, без коментар. Не знам кой как ще разбере факта но съм раздразнен от ситуацията и за това наруших предходното си обещание, за последен път.Stefan Stefanov написа:Ако това ще ти повлияе - на мен ми е интересно да те чета.nikikoz написа:Аз обещавам едно, никога повече няма да пиша във форума и понеже предполагам че "моя тон" няма да бъде приет ако някой има проблем с това може спокойно да ми изтрие поста, а защо не и профила.
Радвам се, че има хора, които експериментират и споделят мненията си, независимо от оценките на другите.
Успех!
Причината за това е основно в недостатъчно добрите (а понякога и ужасяващо лошите) електромеханични преобразуватели, тоест говорителите в една акустична система, както и тяхното съгласуване един спрямо друг. По една или друга причнина, съм слушал огромната част от скъпите системи в БГ и трябва да ти кажа че над 90% от тях имат абсолютно неслушаем звук – сядаш, чуваш 3 акорда, облещваш се от сблъсъка с лошия звук и молиш собственика на системата да я спре. Мога да ти дам няколко конкретни примера за такива, като цената само на кабелите и разконителите на всяка една от тях надхвърлят 10-20к... За да не ме разбереш погрешно, радвам се за новата ти аудио играчка под формата на разклонител, изобщо не я обезмислям, но само ми е любопитно какви са ти колоните, какви звукови недостатъци намираш в тях и как разклонителят ти успява да ги премахне?? Това ми звучи все едно да си изцапаш тениската с мастило, да напръскаш петното със спрей с цвят еквивалентен на този на тениската и да кажеш че проблема е решен...nikikoz написа:Между другото заради напълно погрешни мисли като тази основната част от системите в по света просто не свирят
Това може да си помисли единствено човек, който не знае абсолютно нищо. Казваш имало много пътища до Рим, но за да разбереш че това не се отнася за аудиото, явно ще се наложи да платиш още много (не ти го пожелавам) данък глупост за предприетите погрешни стъпки. Няма страшно, познавам хора, изсипали през живота си сумарно повече от 500к за смяна на различни компоненти и все още намиращи се на средата ан нищото. Казвайки това, наистиан ми се иска това да е шега, но понякога е трудно реалността да се възприеме такава каквато е. Все пак ако не си съгласен с нещо от постовете ми, аз съм напълно ОК с това. Дори може да изтриеш от паметта си това, което току що написах, всъщност не е нужно да се съгласяваш с когото и да било, ти сам си отговорен за звукът на собствената ти система и както са казали хората - насила хубост не става.nikikoz написа:Ех колко е хубаво да си мислиш че знаеш всичко...
Ее, недей сега така с лошоnikikoz написа:как може да има толкова ограничени и не искащи да излязат от ограниченията на собвственото си познание
Стига се фръцка, де, Хараланов е добронамерен. На живо е голям сладурnikikoz написа:Аз обещавам едно, никога повече няма да пиша във форума и понеже предполагам че "моя тон" няма да бъде приет ако някой има проблем с това може спокойно да ми изтрие поста, а защо не и профила.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост