ВЕЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ !
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
ВЕЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ !
Преди време пуснах една тема за мрежовите кабели и дали могат да променят звука. Бях много скептичен, че последния метър от връзката ни с мрежата може да има някакво значение, още повече че сигналния ток няма връзка с мрежовия. Симон любезно ми изпрати подходящ мрежов кабел, при това не най-добрия. Събрахме се четирима скептици, като четирима глупаци, и за по-убедително използвахме транзисторен усилвател с 3 мощни дросела в захранването - в плюса, минуса и масата. Филтър CLC. Послушахме предварително достатъчно, за да свикнат всички със системата и сменихме мрежовия кабел. И четиримата бяхме матирани! Разликата пролича още с първите акорди. Сменяхме многократно кабелите, не заради някакво съмнение, а за да се удивляваме отново и отново.
И още една констатация: при смяна на интерконект, неговото влияние върху звука намалява.
Определено механизма е общ, но какъв нямам никаква представа.
Вече нищо не разбирам!
31 години работя в тази област професионално и преди това поне 15 години любителски, но такова чудо не ми се беше случвало.
Защо ми трябваше да се захващам. Разликата не е особено голяма, но ефекта е потресаващо неочакван и необясним.
И още една констатация: при смяна на интерконект, неговото влияние върху звука намалява.
Определено механизма е общ, но какъв нямам никаква представа.
Вече нищо не разбирам!
31 години работя в тази област професионално и преди това поне 15 години любителски, но такова чудо не ми се беше случвало.
Защо ми трябваше да се захващам. Разликата не е особено голяма, но ефекта е потресаващо неочакван и необясним.
五郎
-
Vester
- nikikoz
- има опит

- Обратна връзка:
мое мнение
Като потвърждение на предишните постове пиша и аз. Моята история е следната...След известно кандърдисване от страна на един мой познат на края се съгласих да чуя „разликата” между моите захранващи кабели в сравнение с тези на ФУРУТЕХ. Организирахме си една сесия и слушането започна. За моя най-голяма изненада още първите секунди усетих доста ясна разлика (най вече в басите) между двата комплекта кабели. Най- странното е, че аз ползвам мрежов филтър на ТРИКОРД и въпреки това разликата беше там и се чуваше. Като резултат от сесията олекнах с малко пари инвестирани в нови кабели но поне вече знам че захранващите кабели „свирят”....а защо оставям на технически грамотните да кажат аз не знам. Моя съвет към всички е, ако можете направете проба с кабелите, от опит глава не боли...
Последно промяна от nikikoz на Вто Фев 05, 2008 3:36 pm, променено общо 1 път.
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: мое мнение
Драсни няколко думи каква е цената (на кой модел) и от къде могат да се купят, захранващите им ..
- nikikoz
- има опит

- Обратна връзка:
информация
Модела на кабела е Furutech FP-314Ag. За съжеление не знам моделите на накрайниците...Цената на кабела е 70 лева на метър а на 2 броя крайници е 80 лева. Комплекта ми излезе по 220 лева. Ползвах някаква отстъпка понеже купих два броя...Абе не е евтино но не съжелявам честно казано. По точна информация можете да получите на 0899167466 Христо.
-
Miroslav Danov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Много странно, че само червената жица е посребрена ... ниско температурна обработка
http://www.hollandlink.nl/furutech-FP314Ag.htm
- AlexKame
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Странно или не, такова е, химичен процес...Miroslav Danov написа:Много странно, че само червената жица е посребрена ... ниско температурна обработка![]()

Няма нищо странно, цели екипи от специалисти се занимават с този проблем и постигат ефект. Аз самият продавам цялата гама на Furutech и Oyaide, изработвам ги по поръчка, могат да се чуят всички варианти и комбинации от кабели и накрайници самият аз като ги чух скочих с двата крака, МНОГО съм доволен.Ефекта наистина е стряскащ!!!!AlexKame написа:Странно или не, такова е, химичен процес...Miroslav Danov написа:Много странно, че само червената жица е посребрена ... ниско температурна обработка![]()