Дължина на кабел - има ли разлика ?
-
Evlampi
Дължина на кабел - има ли разлика ?
Здравейте,
Забелязъл съм, че повечето междукомпонентни кабели се продават във варианти 60см. и 1 м.
Определено мисля, че 1м. е по удобно , чудя се обаче има ли тази разлика значение за звука ?
Какво мислите по въпроса?
Също се чудя ако озвучителните тела са на различно разстояние от усилвателя, например 1.5м. и 3м.
Кой е по добрия вариант - двата кабела към колоните да са еднаква дължина, като единия просто да стои нагънат, или двата кабела да са с различна дължина?
Какво мислите? Има ли разлика, каква е , или няма никакво значение?
Може да ви се стори глупав въпроса, но бих се радвал на няколко сериозни отговора.
Благодаря!
Забелязъл съм, че повечето междукомпонентни кабели се продават във варианти 60см. и 1 м.
Определено мисля, че 1м. е по удобно , чудя се обаче има ли тази разлика значение за звука ?
Какво мислите по въпроса?
Също се чудя ако озвучителните тела са на различно разстояние от усилвателя, например 1.5м. и 3м.
Кой е по добрия вариант - двата кабела към колоните да са еднаква дължина, като единия просто да стои нагънат, или двата кабела да са с различна дължина?
Какво мислите? Има ли разлика, каква е , или няма никакво значение?
Може да ви се стори глупав въпроса, но бих се радвал на няколко сериозни отговора.
Благодаря!
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
Re: Дължина на кабел - има ли разлика ?
Зависи на каква система слушаш, ако ти е хубава сам ще стигнеш до извода
А кабелите до колоните е желателно да са еднакви !
Последно промяна от Svetoslav Kalqshev на Чет Юли 20, 2006 11:17 am, променено общо 1 път.
-
ND
-
Visaton
Re: .
Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликатаgligan написа:и при мен има разлика, едната колона сври осезаемо по силно от другата, на едната кабела е около 3м. на другата 7-8, ще ги сменям.
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Re: .
Не е заради това.Visaton написа:Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата.
Кабелите трябва да са с еднаква дължина и от еднакъв вид.
-
Evlampi
-
gps
Хайде виж първо старите теми за кабелитеEvlampi написа:Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко