Дължина на кабел - има ли разлика ?

Съобщение
Автор
Evlampi

Дължина на кабел - има ли разлика ?

#1 Мнение от Evlampi »

Здравейте,
Забелязъл съм, че повечето междукомпонентни кабели се продават във варианти 60см. и 1 м.
Определено мисля, че 1м. е по удобно , чудя се обаче има ли тази разлика значение за звука ?

Какво мислите по въпроса?

Също се чудя ако озвучителните тела са на различно разстояние от усилвателя, например 1.5м. и 3м.

Кой е по добрия вариант - двата кабела към колоните да са еднаква дължина, като единия просто да стои нагънат, или двата кабела да са с различна дължина?

Какво мислите? Има ли разлика, каква е , или няма никакво значение?

Може да ви се стори глупав въпроса, но бих се радвал на няколко сериозни отговора.

Благодаря!

Svetoslav Kalqshev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Re: Дължина на кабел - има ли разлика ?

#2 Мнение от Svetoslav Kalqshev »

Зависи на каква система слушаш, ако ти е хубава сам ще стигнеш до извода 8) А кабелите до колоните е желателно да са еднакви !
Последно промяна от Svetoslav Kalqshev на Чет Юли 20, 2006 11:17 am, променено общо 1 път.

ND

#3 Мнение от ND »

Аз лично при съотношение в дължините на колонните кабели около 3:1
съм отварял колоната да проверя филтъра да няма нещо нередно :D , такава разлика усетих в колоните /Visaton Casablanka/ който правих на мой приятел преди време, въпеки калпавите плеар и амп. Техникс :D

Visaton

Re: .

#5 Мнение от Visaton »

gligan написа:и при мен има разлика, едната колона сври осезаемо по силно от другата, на едната кабела е около 3м. на другата 7-8, ще ги сменям.
Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата :D .

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: .

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Visaton написа:Това е заради пада на напрежение по дължината на кабела.Пробвай да мушнеш един къс и дебел да видиш разликата :D .
Не е заради това.
Кабелите трябва да са с еднаква дължина и от еднакъв вид.

Evlampi

#7 Мнение от Evlampi »

Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко :D

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#9 Мнение от Simonov »

Evlampi написа:Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко :D
Има случаи в които по къси кабели свирят по лошо от по дълги и обратно. Всичко зависи от системата на която се слуша и от субективния фактор :wink:

gps

#10 Мнение от gps »

Evlampi написа:Рутчо , би ли обяснил по подробно, а ако се спреш и на първия въпрос - относно дължината на междукомпонентния кабел, ще бъде чудничко :D
Хайде виж първо старите теми за кабелите :wink: има няколко в разни раздели......Преди мнооого години когато имах усилвател Техникс с превключване на индикатора от 0 до 1 ват и от 0 до 100 вата се хващаще разликата между дължините на кабелите дори по показанията на индикатора :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “Кабели и Конектори”