Винил - Заглавия?

Съобщение
Автор
Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Винил - Заглавия?

#1 Мнение от Nikolay Savov »

Всеки който смята ,че заглавие си заслужава да бъде слушано на винил ,нека сподели :)

Аз започвам със "The Dark side of the moon" ,на небеизвестната любима воколно-инструментална група Pink Floyd :)))) Нищо ново под слънцето ,но дали има тъмна страна на луната?! :smt048

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#2 Мнение от Simonov »

Joe Cocker на 45' rpm. За всеки който иска да чуе колко всъщност му е дрезгав гласа ;)
Изображение

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от pdkfoto »

Super Session със участието на - Mike Bloomfield, Al Kooper и Stephen Stills. По аудиофилски звук в рок плоча не съм слушал досега. Дрезгав звук от 1968, и в същото време мек. Страхотен звук.

http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Session
Последно промяна от pdkfoto на Вто Май 20, 2008 9:08 am, променено общо 1 път.

Stilian Andonov

#4 Мнение от Stilian Andonov »

Whitesnake - чинелите на "Still of the Night" звучат просто покъртително, от никое CD не са имали същия ефект върху мен. "Jawbreaker" :supz: на Judas Priest и "Still loving you" на Scorpions!!!
Освен това особено ми харесва звукът на класически струнни инструменти от винил....

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

з

#5 Мнение от Nikolay Savov »

"Still loving you" на Scorpions!!! е нечовешка песен , убийствена е :)
А нещо от електронната музика?

DMC
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Money fot Nothing

#6 Мнение от DMC »

Аз се присъединявам към Still of The Night на Whitesnake, и искам да добавя, че и Money for Nothing на Dire Straits ми звучи някак различно на винил. Има там един синтезатор много готин :) Миналата година успях да се сдобия с The Delicate Sound of Thunder на плочи и вътре има един инструментал наречен "One Of These Days", който e размазващ!

Аватар
Lozanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Lozanov »

Nikolay Savov
понеже прочетох в музикалният раздел - да споделя, и Nine Inch Nails звучи добре на винил :wink: . Въобще който е почитател на това удоволствие винаги ще намери какво да си пусне

Аватар
overclock
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#8 Мнение от overclock »

Аз от скоро съм притежател на грамофон и не мога да споделя кое парче си заслужава да се чуе на винил, но на мен мечтата ми е да чуя QUEEN-The Show Must Go On (смятам да я осъществя, колкото и да ми струва).Другите заглавия за които се сещам са: Gary Moore - Parisienne Walkways, Chris Rea - Looking for the summer, AXEL RUDI PELL-Broken Heart и най-вече Ella Fitzgerald & Louis Armstrong - Summertime

DMC
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

плочи

#9 Мнение от DMC »

Между другото малко OFF-Topic, но понеже тука се дискотират винилите... Имам някои повтарящи плочи - Whitesnake "Still Of theNight", Deep Durple - Single collection някакъв, QUEEN - Greatest Hits 2 плочи, Щурците - Конникът, един албум на Stevee Wonder, The Beatles - Greatest Love SOngs - 2 плочи... и това е май. Всичко е Балкантон. Та не знам или да ги продам на някои или да ги разменя за някакви други плочи. Ако има някой желаещ да пише на лично, да дам повече инфо за състоянието и т.н. Иначе аз много искам да си намеря КЛАС/АТЛАС плочата.
Поздрави!

Аватар
LUCKYBG
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#10 Мнение от LUCKYBG »

Мен най-много ме впечатли "CHORUS" на Eberhard Weber и Jan Garbarek . Плочата е ECM .

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: плочи

#11 Мнение от Nikolay Savov »

DMC написа:Между другото малко OFF-Topic, но понеже тука се дискотират винилите... Имам някои повтарящи плочи - Whitesnake "Still Of theNight", Deep Durple - Single collection някакъв, QUEEN - Greatest Hits 2 плочи, Щурците - Конникът, един албум на Stevee Wonder, The Beatles - Greatest Love SOngs - 2 плочи... и това е май. Всичко е Балкантон. Та не знам или да ги продам на някои или да ги разменя за някакви други плочи. Ако има някой желаещ да пише на лично, да дам повече инфо за състоянието и т.н. Иначе аз много искам да си намеря КЛАС/АТЛАС плочата.
Поздрави!
Ами обяви цена и ще ги продадеш :)

Аватар
Ivelin Braikov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Ivelin Braikov »

Balkanton?
What would you attempt to do if you know you could not fail?

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

откъде

#13 Мнение от Nikolay Savov »

Откъде можем да си взимаме винилки ,без да се налага чакане по няколко седмици?
Начинът да живееш е да не правиш нищо, действайки, а да правиш всичко, бидейки. Лао Дзъ

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#14 Мнение от Simonov »

Няма как, трябва да се чака :?
Изображение

Nikola Nikolov

#15 Мнение от Nikola Nikolov »

Ivelin Braikov написа:Balkanton?
8O Mислиш, че нямат качествени плочи? Чуй Симеон Щерев квартет,
"Бели, зелени, червени", Джино Ванели /вдъхновителя на ФСБ/......някои плочи на ФСБ, Първи преглед на джазовите оркестри в Б-ия, някои издания на Людмил Гергиев......

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”