Антискейтинг при Thorens
- Borislav Uzunov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Simonov
- има известен опит

Tube написа:Колегата е прав. Но по-добре без антискейтинг![]()
Не се изказвай неподготвен, моля
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
В крайна сметка най-гадното при слушане без антискейтинг е разликата в нивата на двата канала.
Според по-запознати (от мен) използването на антискейтинга е лош вариант. Като се препоръчва за компенсация да се внесе наклон на шасито, който да противодейства на центростремителните сили.
Според по-запознати (от мен) използването на антискейтинга е лош вариант. Като се препоръчва за компенсация да се внесе наклон на шасито, който да противодейства на центростремителните сили.
What would you attempt to do if you know you could not fail?
- Simon
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Разликата в нивата може да компенсираш (ако има потенциометър за баланс),Ivelin Braikov написа:В крайна сметка най-гадното при слушане без антискейтинг е разликата в нивата на двата канала.![]()
но изкривяванията - нелинейни и интермодулационни - не може.
Целта на антискейтинга е да уеднакви натиска на иглата върху лявата и дясна част на браздата,
при което да се получат еднакви условия за двата канала.
Ако няма друг начин за настройка на антискейтинга, може и на слух с вокален запис (записан моно).
Това с наклона на шасито е:
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Всъщност едва ли на някой би му хрумнало да компенсира разликата в нивата на левия и десния канал (произтичащи от не добре настроен антискейтинг) чрез потенциометър за баланс... Имах предвид, че разликата в нивата е най-осезаемия проблем.
Длъжен съм да се извиня за неточното си изказване във връзка с алтернативния метод за настройка, защото решението принципно не е необходимо при всички грамофони, а при по-евтините, където самият механизъм за настройка на антискейтинга е твърде несъвършен. Такива са механизмите, в които се използва гумено ластиче, чиито свойства естествено се изменят с времето, и не може да се разчита на точност. Просто в тези случаи е по-добре да се разчита на силата с която земята привлича всички тела (както всъщност е при антискейтинговите механизми на някои модели скъпи грамофони).
Длъжен съм да се извиня за неточното си изказване във връзка с алтернативния метод за настройка, защото решението принципно не е необходимо при всички грамофони, а при по-евтините, където самият механизъм за настройка на антискейтинга е твърде несъвършен. Такива са механизмите, в които се използва гумено ластиче, чиито свойства естествено се изменят с времето, и не може да се разчита на точност. Просто в тези случаи е по-добре да се разчита на силата с която земята привлича всички тела (както всъщност е при антискейтинговите механизми на някои модели скъпи грамофони).
What would you attempt to do if you know you could not fail?