Страхотна чистачка за плочи!
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
Re: Страхотна чистачка за плочи!
Да, като филм. Капките означават, че или няма ПАВ в разтвора, или не е достатъчно за да намали повърхностното напрежение на водата.
- EmilRachev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Evgeniy, ако не е тайно колко ти излезна машината, че и аз започвам да се замислям за такава.
Някои от плочите ми са стари и силно запрашени, трябва да се почистят с такава машина и евентуално да се обработят с антистатичен препарат.
Някои от плочите ми са стари и силно запрашени, трябва да се почистят с такава машина и евентуално да се обработят с антистатичен препарат.
Мониторът ви е прашен отвътре?
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
За автоматично почистване, моля кликнете ТУК
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
+1EmilRachev написа:Evgeniy, ако не е тайно колко ти излезна машината.
Също така, ако е правено сравнение, как се справя спрямо заводските "прахосмукачки"?
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Сравнение на какво, как изчистват две маши една и съща плоча? Не съм сравнявал. Мисля е достатъчен само факта, че е изработена от Аспарух.
- analogsa
- има опит
- Обратна връзка:
Това се дължи на "mold relеase", веществото върху винила, което помага да се отлепи матрицата при щамповането. За това е добре да се измиват нови плочи. Или пък неEvgeniy написа:Другото което ми прави впечатление е, че колкото плочата е по-нова стои повече на капки. Като мазна една такава, както се вижда от дадената снимка.

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... tin_time&&
- Ivelin Braikov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Привържениците на почистващите препарати могат да си унищожат всички плочи за да разберат една истина, която някой вече е открил. Използвайте само дестилирана вода!
What would you attempt to do if you know you could not fail?
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
http://dox.bg/files/dw?a=68099fe295" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето тук може да се чуе разликата между една плоча в доста лошо състояние преди и след измиване. Записът е 24/96
Ето тук може да се чуе разликата между една плоча в доста лошо състояние преди и след измиване. Записът е 24/96
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Не е ефекта "Wow", но наистина разликата е значителна. А съдейки по постоянните "пуканки", носителя не е в идеално здраве, както си написал, така че чистачката ва̀жи!
Вей да бай, на какъв грамофон слушаш, защото на 0:12 се чува едно "изхрупване" на десния канал, което след това го няма - кофти антискейтинг или?
Вей да бай, на какъв грамофон слушаш, защото на 0:12 се чува едно "изхрупване" на десния канал, което след това го няма - кофти антискейтинг или?
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Това е плоча която бях отделил като такива които са невъзможни и неприятни за слушане. Вече става за слушане. Тя не че не е в идеално здраве, а изобщо здравето и липсва
.
Слушам с Техникс 1200, модван от Аспарух. А аз, не знам защо, но не чувам нищо на 12сек. Мисля, че проблем с антискейтинга нямам.

Слушам с Техникс 1200, модван от Аспарух. А аз, не знам защо, но не чувам нищо на 12сек. Мисля, че проблем с антискейтинга нямам.
-
- чете и пита
- Обратна връзка:
Това е може би най-добрата система за почистване на плочи измислена някога.
Първите такива машини са още от 60-те години, на Кейт Монкс, който използва принципа на Пърси Уилсън.
Ето го принципа на работа: Ето снимки на машините на Кейт Монкс: А това е оригиналния конец, за който вече стана дума: Някой искаше филмче как действа - ето как се работи с чистачката на Кейт Монкс:
http://www.youtube.com/watch?v=yCjI0FIGatM
Първите такива машини са още от 60-те години, на Кейт Монкс, който използва принципа на Пърси Уилсън.
Ето го принципа на работа: Ето снимки на машините на Кейт Монкс: А това е оригиналния конец, за който вече стана дума: Някой искаше филмче как действа - ето как се работи с чистачката на Кейт Монкс:
http://www.youtube.com/watch?v=yCjI0FIGatM
Audio Inovations Classic25, QUAD ESL63, QUAD44. LUXMAN/MICRO SEIKI, AUDIO NOTE TUBE CD, NAKAMICHI DRAGON, ELKASET EL7, REEL TECHNICS 1506