Проблем с избора

Съобщение
Автор
Noir
чете
Обратна връзка:

Проблем с избора

#1 Мнение от Noir »

Здравейте,
както знаете наближават празници и идва време за подаръци. В този ред на мисли на мен ми хрумна идеята да подаря на приятелката ми няколко плочи на нейни любими групи. Обаче, както може би се досещате, тя няма на какво да ги слуша... Преди няколко дни разбрах от чичо ми, че си е купил грамофон от Метро за 40тина лева. Това ме обърка, тъй като си представях, че такава техника е доста по-скъпа... но така се ентусиазирах да купя и грамофон към плочите. Та въпроса ми е дали този грамофон - Watson PH7000 има смисъл да се купува ... един вид дали ще върши работа. Не се и надявам на някакво супер добро качество - подаръкът е по-скоро символичен от колкото въпрос на някаква мания, но все пак да не е някакъв пълен боклук и да не могат да се слушат на него плочи. В момента се двоумя, защото прочетох няколко теми тук и видях, че наистина става въпрос за цени от съвсем различен порядък. Друго нещо, което бих желал да попитам е дали има някакъв надежден начин да се снабдя с грамофон втора употреба и да се вмъкна в една цена от 50лв., съответстваща на студентските ми "доходи". Благодаря предварително.

Аватар
Marian Lozev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Проблем с избора

#2 Мнение от Marian Lozev »

С още 40лв може да намериш грамофон ,а този дето е в Метро за 40лв е машина за унищожение на плочи. :wink:
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo

Аватар
bojitchko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от bojitchko »

Видя ли този грамофон:
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic ... 13&t=17560" onclick="window.open(this.href);return false;

Noir
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от Noir »

Ами видях го, но се оказа, че е малко късно и вече е запазен :( А относно този с 40 лв. отгоре ... нещо по-конкретно?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от velinski »

Хвърлени пари през прозореца :(

Потърси някоя FONICA втора употреба с читава доза. За около 50-60 лева се намират...

Изглежда така: http://images01.olx.pl/ui/2/02/60/34860260_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Аз имам някъде един такъв, но нямам идея къде съм го прибрал...

Noir
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от Noir »

Благодаря за съвета:) Сега ще разтърся някъде за оферти ... ако кажеш и какво разбираш под читава дюза :roll:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от velinski »

Бе той си върви с негова си доза, която за ентри употреба - става
Въпросът е да е със здрава игла. Продават се и нови игли и май се намират тук-там... MF-101 беше моделът по спомен
Утре мога да се разровя и да видя къде е моя грамофон и в какво състояние е - ако го намеря изобщо.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Stefan Stefanov »

mf-101 е дозата.
Обаче освен грамофона ще ти трябва RIAA предусилвател-коректор за да можеш да го включиш към линейния вход на усилвателя. Друг вариант е усилвател с phono вход.

Noir
чете
Обратна връзка:

#9 Мнение от Noir »

Хмм ... почна да става сложно, даже леко се отчаях, защото нещата почнаха да излизат извън заделените пари :( да питам направо ... има ли някакъв шанс след закупуването на всичко необходимо - грамофон, усилвател и т.н. да се вмъкна в 70 лв. ?

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от toroid »

Има,ако намериш грамофон с вграден усилвател.Но тогава ще ти трябват колони..........Другият вариянт е с вграден говорител но такива са обикновено моно/е има и стерео на почти не се намират/и са с кристални дози,изискващи голям натиск и са с нищожна гъвкавост,което поврежда бързо плочите.Ето ти един пример за много запазен грамофон:

http://www.impulse.bg/dalavera/a/216929 ... -gramofon-" onclick="window.open(this.href);return false;

А ето ти и евтини шасита но за тях си трябва усилвател и колони допълнително да купиш:
http://www.bulforums.com/sandacite/view ... f=14&t=492" onclick="window.open(this.href);return false;

Аватар
Veselin Krachunov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Veselin Krachunov »

Въпросът е подобен на този: "Мога ли за 500 лв. да си купя хубава кола?" Отговорът е ясен, но за 500 лв. може да се купи относително хубав велосипед, например.

Както е добре известно - и грамофонът като технология, и грамофонните плочи като медия са доста капризни. Наред с това си имат своите неудобства и особености на поддръжка, съхранение и т.н. Това означава, че има смисъл да купим грамофон/плочи САМО ако успеем да осигурим на тази техника условия, при които тя недвусмислено да разкрие своите предимства. А това става с относително хубава/скъпа система, в помещение със съответната акустична третировка... Освен, разбира се, ако не целим някаква "екзотика" с това да притежаваме грамофон/плочи (ако е така, то купуваме най-евтиното възможно и сме щастливи...)

В противен случай - не си струва да инвестираме в грамофон/плочи, ако за същите пари можем да имаме по-добър звук от дръжкофон със CD-плейър.

Noir
чете
Обратна връзка:

#12 Мнение от Noir »

Мисля, че това последното бе изчерпателен отговор на въпроса ми. Признавам, че идеята беше по-скоро от типа "за екзотика", но все пак като поразмислих реших, че няма особено смисъл в това ... или поне не като за подарък. Но пък се заинтересувах и при подходящи стечения на обстоятелствата може да се оборудвам за себе си :) Все пак благодаря на всички за отзивчивостта :)

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Kiril Kirilov »

Значи не можеш да дадеш повече от 70 лева за приятелката си?!

Noir
чете
Обратна връзка:

#14 Мнение от Noir »

Това пък какво трябва да значи? Приятелката ми би и било неудобно, ако и накупя аудио системa за 200 лева примерно, ако реша да го направя ... друг е въпроса за възможността. Помолих за помощ относно грамофони, а не за такава относно щедростта към приятелката ми.

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Ivan Rachev »

Noir написа: Приятелката ми би и било неудобно, ако и накупя аудио системa за 200 лева примерно, ако реша да го направя ... друг е въпроса за възможността..
...като пораснеш ще разбереш , че няма жени на които да им е неудобно когато някой им подарява нещо :wink:
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”