Проблем с избора
Проблем с избора
Здравейте,
както знаете наближават празници и идва време за подаръци. В този ред на мисли на мен ми хрумна идеята да подаря на приятелката ми няколко плочи на нейни любими групи. Обаче, както може би се досещате, тя няма на какво да ги слуша... Преди няколко дни разбрах от чичо ми, че си е купил грамофон от Метро за 40тина лева. Това ме обърка, тъй като си представях, че такава техника е доста по-скъпа... но така се ентусиазирах да купя и грамофон към плочите. Та въпроса ми е дали този грамофон - Watson PH7000 има смисъл да се купува ... един вид дали ще върши работа. Не се и надявам на някакво супер добро качество - подаръкът е по-скоро символичен от колкото въпрос на някаква мания, но все пак да не е някакъв пълен боклук и да не могат да се слушат на него плочи. В момента се двоумя, защото прочетох няколко теми тук и видях, че наистина става въпрос за цени от съвсем различен порядък. Друго нещо, което бих желал да попитам е дали има някакъв надежден начин да се снабдя с грамофон втора употреба и да се вмъкна в една цена от 50лв., съответстваща на студентските ми "доходи". Благодаря предварително.
както знаете наближават празници и идва време за подаръци. В този ред на мисли на мен ми хрумна идеята да подаря на приятелката ми няколко плочи на нейни любими групи. Обаче, както може би се досещате, тя няма на какво да ги слуша... Преди няколко дни разбрах от чичо ми, че си е купил грамофон от Метро за 40тина лева. Това ме обърка, тъй като си представях, че такава техника е доста по-скъпа... но така се ентусиазирах да купя и грамофон към плочите. Та въпроса ми е дали този грамофон - Watson PH7000 има смисъл да се купува ... един вид дали ще върши работа. Не се и надявам на някакво супер добро качество - подаръкът е по-скоро символичен от колкото въпрос на някаква мания, но все пак да не е някакъв пълен боклук и да не могат да се слушат на него плочи. В момента се двоумя, защото прочетох няколко теми тук и видях, че наистина става въпрос за цени от съвсем различен порядък. Друго нещо, което бих желал да попитам е дали има някакъв надежден начин да се снабдя с грамофон втора употреба и да се вмъкна в една цена от 50лв., съответстваща на студентските ми "доходи". Благодаря предварително.
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Проблем с избора
С още 40лв може да намериш грамофон ,а този дето е в Метро за 40лв е машина за унищожение на плочи. 

Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
- bojitchko
- чете и пита
- Обратна връзка:
Видя ли този грамофон:
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic ... 13&t=17560" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic ... 13&t=17560" onclick="window.open(this.href);return false;
Ами видях го, но се оказа, че е малко късно и вече е запазен
А относно този с 40 лв. отгоре ... нещо по-конкретно?

- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Хвърлени пари през прозореца
Потърси някоя FONICA втора употреба с читава доза. За около 50-60 лева се намират...
Изглежда така: http://images01.olx.pl/ui/2/02/60/34860260_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз имам някъде един такъв, но нямам идея къде съм го прибрал...

Потърси някоя FONICA втора употреба с читава доза. За около 50-60 лева се намират...
Изглежда така: http://images01.olx.pl/ui/2/02/60/34860260_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз имам някъде един такъв, но нямам идея къде съм го прибрал...
Благодаря за съвета:) Сега ще разтърся някъде за оферти ... ако кажеш и какво разбираш под читава дюза 

- velinski
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Бе той си върви с негова си доза, която за ентри употреба - става
Въпросът е да е със здрава игла. Продават се и нови игли и май се намират тук-там... MF-101 беше моделът по спомен
Утре мога да се разровя и да видя къде е моя грамофон и в какво състояние е - ако го намеря изобщо.
Въпросът е да е със здрава игла. Продават се и нови игли и май се намират тук-там... MF-101 беше моделът по спомен
Утре мога да се разровя и да видя къде е моя грамофон и в какво състояние е - ако го намеря изобщо.
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
mf-101 е дозата.
Обаче освен грамофона ще ти трябва RIAA предусилвател-коректор за да можеш да го включиш към линейния вход на усилвателя. Друг вариант е усилвател с phono вход.
Обаче освен грамофона ще ти трябва RIAA предусилвател-коректор за да можеш да го включиш към линейния вход на усилвателя. Друг вариант е усилвател с phono вход.
Хмм ... почна да става сложно, даже леко се отчаях, защото нещата почнаха да излизат извън заделените пари
да питам направо ... има ли някакъв шанс след закупуването на всичко необходимо - грамофон, усилвател и т.н. да се вмъкна в 70 лв. ?

- toroid
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Има,ако намериш грамофон с вграден усилвател.Но тогава ще ти трябват колони..........Другият вариянт е с вграден говорител но такива са обикновено моно/е има и стерео на почти не се намират/и са с кристални дози,изискващи голям натиск и са с нищожна гъвкавост,което поврежда бързо плочите.Ето ти един пример за много запазен грамофон:
http://www.impulse.bg/dalavera/a/216929 ... -gramofon-" onclick="window.open(this.href);return false;
А ето ти и евтини шасита но за тях си трябва усилвател и колони допълнително да купиш:
http://www.bulforums.com/sandacite/view ... f=14&t=492" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.impulse.bg/dalavera/a/216929 ... -gramofon-" onclick="window.open(this.href);return false;
А ето ти и евтини шасита но за тях си трябва усилвател и колони допълнително да купиш:
http://www.bulforums.com/sandacite/view ... f=14&t=492" onclick="window.open(this.href);return false;
- Veselin Krachunov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Въпросът е подобен на този: "Мога ли за 500 лв. да си купя хубава кола?" Отговорът е ясен, но за 500 лв. може да се купи относително хубав велосипед, например.
Както е добре известно - и грамофонът като технология, и грамофонните плочи като медия са доста капризни. Наред с това си имат своите неудобства и особености на поддръжка, съхранение и т.н. Това означава, че има смисъл да купим грамофон/плочи САМО ако успеем да осигурим на тази техника условия, при които тя недвусмислено да разкрие своите предимства. А това става с относително хубава/скъпа система, в помещение със съответната акустична третировка... Освен, разбира се, ако не целим някаква "екзотика" с това да притежаваме грамофон/плочи (ако е така, то купуваме най-евтиното възможно и сме щастливи...)
В противен случай - не си струва да инвестираме в грамофон/плочи, ако за същите пари можем да имаме по-добър звук от дръжкофон със CD-плейър.
Както е добре известно - и грамофонът като технология, и грамофонните плочи като медия са доста капризни. Наред с това си имат своите неудобства и особености на поддръжка, съхранение и т.н. Това означава, че има смисъл да купим грамофон/плочи САМО ако успеем да осигурим на тази техника условия, при които тя недвусмислено да разкрие своите предимства. А това става с относително хубава/скъпа система, в помещение със съответната акустична третировка... Освен, разбира се, ако не целим някаква "екзотика" с това да притежаваме грамофон/плочи (ако е така, то купуваме най-евтиното възможно и сме щастливи...)
В противен случай - не си струва да инвестираме в грамофон/плочи, ако за същите пари можем да имаме по-добър звук от дръжкофон със CD-плейър.
Мисля, че това последното бе изчерпателен отговор на въпроса ми. Признавам, че идеята беше по-скоро от типа "за екзотика", но все пак като поразмислих реших, че няма особено смисъл в това ... или поне не като за подарък. Но пък се заинтересувах и при подходящи стечения на обстоятелствата може да се оборудвам за себе си
Все пак благодаря на всички за отзивчивостта 

- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Значи не можеш да дадеш повече от 70 лева за приятелката си?!
Това пък какво трябва да значи? Приятелката ми би и било неудобно, ако и накупя аудио системa за 200 лева примерно, ако реша да го направя ... друг е въпроса за възможността. Помолих за помощ относно грамофони, а не за такава относно щедростта към приятелката ми.
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
...като пораснеш ще разбереш , че няма жени на които да им е неудобно когато някой им подарява нещоNoir написа: Приятелката ми би и било неудобно, ако и накупя аудио системa за 200 лева примерно, ако реша да го направя ... друг е въпроса за възможността..