LP на МС и СD

Съобщение
Автор
Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

LP на МС и СD

#1 Мнение от begemot1 »

Търсих теми и в стария форум но не открих инфо ,та затова да питам-с питане до Цариград се стига!
Целта е грамофонни плочи да се запишат на аудио касети , FLAC и сд.
като се събере материал да стане това :arrow: http://bulgarianoriginals70s-80s.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
но FLAC формат ,не мр3.
адреса ще е този :arrow: http://crazyvinylhobby.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false; -засега се пробвам с колата :lol:
обаче нагазвам в дълбоки води и ми трябва помощ относно:
:?: каква програма да инсталирам на лаптопа която да записва от грамофона на лаптопа във флак формат?
:?:от този извод на усилвателя ли да взема сигнал за лаптопа?
За да го ползвам като пред усилвател?Пробвах грамофона направо в лаптопа ,но нещо не се получи!
IMGP064444444.JPG
това е ампа
amp.JPG
:arrow: Къде и как да ги кача за да не е торент, а свободно сваляне от други потребители?Рапид-а става бавно ,но в краен слечай ще е той.
:arrow: ом 5 е или омп10 на ортофон - 100.00 лв максимум мога да заделя за нова доза с игла.
В момента съм с нова унитра 101

Че ще има още 100 въпроса е ясно ! Но засега това ме вълнува най много.
Моля за сериозни отговори.
чакам подкрепа и благодаря предварително!
п.п. грамофона е от тази тема http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... ic&t=13718" onclick="window.open(this.href);return false; .а проблема с антискейтинга беше....... :smt041 липса на нивелация!
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: LP на МС и СD

#2 Мнение от toroid »

Да,това е изхода на сигнала,който ти е необходим.Обаче и грамофона и дозата/особено тя/не струват, и въобще не са подходящ източник с необходимото качество за целта,която си си поставил!!!

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#3 Мнение от begemot1 »

begemot1 написа: :arrow: ом 5 е или омп10 на ортофон - 100.00 лв максимум мога да заделя за нова доза с игла.
някоя дума за тези? :!:
Ако човек не върви напред, то той не стои на едно място, а се връща назад! - Хенри Форд.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nanko Rusev »

Каква ти е идеята ? Страхувам се, че единственото качествено нещо в цялата операция ще бъде цифровият формат накрая.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от toroid »

begemot1 написа:
begemot1 написа: :arrow: ом 5 е или омп10 на ортофон - 100.00 лв максимум мога да заделя за нова доза с игла.
някоя дума за тези? :!:
Стават но трябва да ги изнамериш от ebay,може да ти излезнат и по-евтино.

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от begemot1 »

http://crazyvinylhobby.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false; искам да го направя ,блог с флак от винил

Първите опити,според мен сполучливи :oops:
дайте съвети какво да се подобри!
На касети хром записа стана убиец!!! Shock
1 песен е на Криденс и 3 на Дуо нове.
Не знам с настройките това ли е оптималното.затова търся съвети и конструктивна критика.Техника сега не мога да сменям и карам с наличната!
Блога даден за пример в първия пост е чужд , с рипове от винил в мп3 на 320к,моя искам да е с флакове :P
Нормално ли е 1 песен да е около 30мб????
Малко много ми се вижда за 3 минути песен ???

http://vbox7.com/play:a2279c80" onclick="window.open(this.href);return false;

П.П.
В старата ми тема Рутчо каза че идеята за наръчник на винил е добра!!!
Може ли някой по напред с материала да се заеме - Бирата е от мен.
четах статията за грамофона ,но въпреки това ,мисля че ако се реализира тази идея ще е ВЕЛИКО :pm :H :st

DRGeorgiev
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#7 Мнение от DRGeorgiev »

Моят съвет е да се откажеш ! Защото нямаш необходимата апаратура и знания да извършиш това !

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Stefan Stefanov »

Е, може и да се научи човека, не бързай да го разочароваш!
Успех от мен (въпреки че няма да е лесно)!

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#9 Мнение от begemot1 »

ами мисля да се пробвам :P
някой ако помага - добре дошло!
каквото не знам - ще питам!

та да питам - предлагат ми нова доза шур 9х с игличка за 60.00лв - добра ли е тази доза?

[AK]
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от [AK] »

Последно, с каква доза си правил записите? Това, което чувам на Creedence, звучи добре (на слушалки) - явно и самата плоча е добре мастерирана.

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от begemot1 »

unitra mf101 - нова

[AK]
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от [AK] »

Ако съдя по flac-овете, които си пуснал, съвсем спокойно можеш да продължиш с тази доза - записите са добри. Обработвал ли си ги по някакъв начин или това е, което излиза от грамофона?

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#13 Мнение от Nanko Rusev »

АК, ще споделиш ли на каква система слушаш музика ?

[AK]
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от [AK] »

Нанко Русев, системата, на която слушам музика, в случая е ирелевантна, защото трите файлчета съм ги чул през слушалки на *някаква* аудиоплатка на *някакъв* компютър и написах веднага първото си впечатление без да се задълбочавам в анализи. Спрямо това, което очаквах, смятам че са добри. Парчето на CREEDENCE ме учуди като динамика и баланс, като имам в предвид, че е запис от съветска МЕЛОДИЯ (нека авторът ме поправи ако бъркам), а съм слушал оригинални издания на FANTASY - американско от годината на издаване и японско. Ако да разбирам, че си ги чул на твоята система, то сподели впечатлението и забележките си - мисля че ще е полезно и за автора на темата.

Аватар
begemot1
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#15 Мнение от begemot1 »

не са обработвани .просто това излиза и това се записва.ще взема и по-добра нова доза.така и така си слушам грамофона с кеф :H ,дори и да не е върха на сладоледа.нищо не ми пречи да ги записвам докато слушам!пък после ако схвана всички тънкости ,ще станат още по добри -надявам се.ако някой си ги преработи да му звучат по добре - евала.
това е да го можеш!ако и сподели още по-добре :idea: аз от това нищо не печеля ,нито губя.просто си правя кефа,а и целта на форума е тази.ДА НАМЕРИМ ПЕРФЕКТНИЯТ ВЕРЕН ЗВУК.аз просто дерзая все още :P :P :P

Публикувай отговор

Обратно към “Винил”